Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

Advies

Hoe werkt een iPad?

Elk apparaat in de iPad-serie heeft een aluminium behuizing en een aanraakgevoelig scherm. Dit wordt gebruikt om de iPads met de vingers of een stylus te bedienen. De enige knoppen op het toestel zijn de aan- en uitschakelaar (bovenrand van de behuizing) en de volumeregelaar (linkerrand van de behuizing). De homeknop in het midden onderaan het scherm kan worden gebruikt om apps te sluiten of te pauzeren. Dubbelklik om een overzicht te krijgen van alle lopende en recent gebruikte toepassingen.

Bovendien hebben iPads deze uitrusting:

 • Luidspreker- en hoofdtelefoonaansluiting (jack-ingang: 3,5 millimeter)
 • Camera voor en achter
 • Afhankelijk van het model, alleen Wifi of Wifi en LTE mobiele modem (cellulair)
 • Vaste batterij met een werkingsduur tot tien uur
 • SoC (System-on-a-Chip): de functies van het elektronische systeem zijn geïntegreerd op een chip  

In het algemeen kan een iPad worden gebruikt als een notebook met het iOS-besturingssysteem. Of het nu gaat om internet, e-mails, spelletjes, muziek, films of schrijfopdrachten: Dit alles is mogelijk met het tablet en kan gemakkelijk worden bediend met het hoge-resolutie en drukgevoelige aanraakscherm. Als u vooral langere teksten, brieven of andere dingen wilt schrijven, raden wij u aan een tablettoetsenbord te kopen. Alle apparaten, zowel iPad Mini als iPad Air, iPad Pro of iPad, zijn verkrijgbaar in twee versies met betrekking tot de internetverbinding. Elke iPad heeft WLAN. Bovendien zijn er in elke serie versies die onderweg via een SIM-kaart toegang hebben tot het internet en alle toepassingen die geschikt zijn voor het internet. Het gaat bijvoorbeeld om navigatie-apps waarvoor ook een GPS-sensor nodig is.   

Wat is het verschil tussen iPad Pro, iPad, iPad Mini en iPad Air?

 • iPad Pro
  De iPad Pro heeft zeker het potentieel om een idee van computergebruik in de moderne wereld te creëren. De schermformaten van 13 en 11 inch zijn geschikt om langere tijd op te werken en ook de A10X Fusion-chip belooft een krachtig apparaat. Bij Conrad vindt u ook de iPad Pro met 10 inch. Apple heeft de productie van deze tablet echter al stopgezet. Toch is hij perfect geschikt voor een frequente gebruiker.    
 • iPad Mini
  Zoals de naam al doet vermoeden, is de iPad Mini het meest compacte model qua gewicht en formaat. Het scherm is dus 7,9 inch. In vergelijking met de iPad heeft de iPad Mini voordelen op het gebied van afwerking. Het heeft bijvoorbeeld een volledig gelamineerd scherm en een antireflecterende coating.  
 • iPad
  De iPad is het juiste model om te leren kennen. De vijfde generatie van de iPad 9.7 is sinds 2017 verkrijgbaar en is redelijk geprijsd. Vanuit technisch oogpunt is dit toestel up to date, wat absoluut voldoende is voor normale gebruikers. De iPad is voorzien van een 9,7-inch display. Sinds 2018 is er een nieuwe iPad 9.7 op de markt, die nog krachtiger is dan zijn voorganger. Apple promoot deze tablet in het bijzonder omdat hij een groot aantal apps en functies biedt, vooral voor scholen en andere onderwijsinstellingen. Bovendien werkt de Apple Pencil. Daarnaast heeft de Apple iPad 9.7 (2018) een prima prijs-prestatieverhouding. 
 • iPad Air
  De iPad Air werd beschouwd als een instapmodel, maar Apple stopte in 2016 met de verkoop. De nieuwe iPad van de vijfde generatie wordt beschouwd als het opvolgmodel. De technologie van de iPad Air is navenant verouderd, zo is bijvoorbeeld de A8X-chip nog steeds ingebouwd. 

Het verschil in hardware

Hardware iPad 9.7 (2017) iPad Mini 4 iPad Pro 9,7" iPad Pro 10,5" iPad 12,9" iPad 9,7 (2018)
Schermgrootte 9,7" (24.63 cm) 7,9" (20,1 cm) 9,7" (24,63 cm) 10,5" (26,67 cm) 12,9" (32,78 cm) 9,7" (24,63 cm)
Opslag in GB 32 / 128 128 32 / 128 / 256 64 / 256 / 512 64 / 256 / 512 32 / 128
SoC benaming A9 A8 A9X A10X A10X A10

Het verschil in uitrusting

Uitrusting iPad 9.7 (2017) iPad Mini 4 iPad Pro 9,7" iPad Pro 10,5" iPad 12,9" iPad 9,7 (2018)
True Tone-Display - - x x x -
Camera achterkant 8 MP 8 MP 12 MP 12 MP 12 MP 8 MP
Camera voorkant 1,2 MP 1,2 MP 5 MP 7 MP 7 MP 1,2 MP
Video opname 1080p HD 1080p HD 4K HD 4K HD 4K HD 1080p HD
FaceTime camera 1,2 MP / HD 1,2 MP / HD 5 MP / HD 7 MP / HD 7 MP / HD 1,2 MP / HD

Ontwerp & extra's

Kleuren & extra's iPad 9.7 (2017) iPad Mini 4 iPad Pro 9,7" iPad Pro 10,5" iPad 12,9" iPad 9,7 (2018)
Zilver x x x x x x
Space Grey x x x x x x
Goud x x x x x x
Rosé goud - - x x - -
Apple Touchpen - - x x x x
Smart keyboard - - - x x -

Cases en covers voor iPads

Om de iPad te beschermen tegen krassen of vuil zijn er geschikte beschermhoesjes verkrijgbaar. Deze iPad cases zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld als back cover, als case met rits of als bookcase. Afhankelijk van uw eisen bieden zij talrijke mogelijkheden. Ze zijn bijvoorbeeld waterdicht, schokbestendig of slagvast. Sommige hebben een standaardfunctie, een penhouder, een magnetische sluiting of een handriem. Bijzonder opmerkelijk voor gebruikers die hun iPad op het werk nodig hebben, bijvoorbeeld op bouwterreinen: iPad-hoesjes die zijn getest volgens de Amerikaanse militaire normen. Deze bestaan uit een uiterst robuust beschermend omhulsel met waterafstotend materiaal en een aluminium voet. 

Bekijk de iPad cases / covers > 

Apple touchpen

Wie zijn iPad Pro liever met een stylus dan met zijn vingers bedient, is gebaat bij de Apple Pencil. Of het nu tekenen, arceren of schrijven is: Dit is mogelijk met het potlood omdat het druksensoren heeft. Deze meten hoe hard de gebruiker het potlood op het tablet indrukt of onder welke hoek hij of zij de Apple Pencil vasthoudt. De geïntegreerde apps en toepassingen uit de Apple Store kunnen ook met de stylus worden bediend. Naast het Apple product is er ook een ruime keuze aan pennen van andere fabrikanten. Deze variëren van een eenvoudige stylus zonder extra functies tot modellen met een drukgevoelige of precieze schrijfpunt, met Bluetooth®, biros of gumtoets. 

Bekijk de Apple touchpens >

iPad toetsenborden

Als u af en toe aan e-mails of Office-documenten wilt werken, is dat met het virtuele toetsenbord vaak een vervelende klus. Tablettoetsenborden bieden uitkomst, want die toveren de iPad in een handomdraai om in een klein notitieblokje. Het Apple-toetsenbord is speciaal ontworpen voor de iPad Pro-modellen. Hij is gemakkelijk aan te sluiten en de Smart Connector herkent de iPad Pro onmiddellijk. Een verbinding via kabel of pairing is niet nodig. Andere fabrikanten verkopen ook tablet-toetsenborden voor iPad Mini's en iPads. Deze werken meestal via Bluetooth®. Afhankelijk van de eisen is er een keuze aan toetsenborden in verschillende prijsklassen.

Bekijk de iPad toetsenborden > 

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord