Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat zijn radiografische koptelefoons?

Draadloze hoofdtelefoon

Draadloze hoofdtelefoons zijn draadloze hoofdtelefoons die akoestische signalen rechtstreeks naar het oor van de gebruiker sturen. Er wordt geen geluid in de omgeving uitgestoten, waardoor een koptelefoon gebruikt kan worden om heel privé te genieten van muziek of verhalen. Koptelefoons worden zowel binnen het gezin als onderweg gebruikt. In een gezinsomgeving kunnen de nakomelingen bijvoorbeeld de hele dag ongestoord naar hun favoriete muziek luisteren zonder dat de rest van het gezin ook naar het vermeende "geluid" hoeft te luisteren. Bovendien kan iedereen genieten van zijn favoriete muziek en het volume individueel aanpassen. Tijdens het sporten en op straat zorgen koptelefoons er ook voor dat de omgeving niet wordt gestoord door geluiden of muziek, maar alleen een privébeleving mogelijk maakt.


Met een draadloze koptelefoon kun je data uit verschillende bronnen oproepen en genieten van muziek, luisterboeken beluisteren of jezelf onderdompelen in een andere wereld tijdens het gamen.

Welke soorten draadloze koptelefoons zijn er?

Draadloze hoofdtelefoon

Alle beschreven draadloze koptelefoons ontvangen hun signalen volledig draadloos via de radio. In termen van hoe ze worden gedragen en ontworpen, kunnen ze echter worden onderverdeeld in de volgende categorieën:

Open de koptelefoon

Open koptelefoons als over-ear-variant zijn niet-verzegelde modellen. Hierdoor zijn ook omgevingsgeluiden hoorbaar terwijl u geniet van de muziek. Een soortgelijk effect treedt op in de andere richting, omdat mensen die naast hen zitten ook vanaf een bepaald volume kunnen horen welke muziek er speelt. In tegenstelling tot een gesloten koptelefoon wordt draagcomfort vaak omschreven als luchtiger en lichter, omdat de schelpen niet aan het oor "plakken". Het geluid van de gespeelde muziek wijkt iets af van dat van het gesloten model, waarbij de seal leidt tot resonanties die het geluid wel, maar niet hoeven te vervormen. Een open koptelefoon is een veiligheidsvoordeel, vooral tijdens het fietsen of joggen, omdat omgevingsgeluiden of waarschuwingstonen nog steeds te horen zijn. Op stille plekken of in het verkeer overtuigen open koptelefoons over de hele linie.


gesloten hoofdtelefoon;

Deze modellen zijn zo ontworpen dat de oorschelp goed aansluit op het oor. Afgedicht en geïsoleerd, weinig of geen geluid dringt in en uit. Het voordeel van deze modellen is dat de luisteraar volledig ongestoord van games of muziek kan genieten van de omgeving en zich volledig kan onderdompelen in een andere wereld. Het geluid is anders dan bij een open koptelefoon, doordat bij het gesloten systeem de bas goed doorkomt en er resonanties ontstaan door de seal. Bij deze modellen dringt het geluid niet door naar buiten, zodat zelfs luide muziek niemand in de omgeving stoort. Een gesloten koptelefoon kan uw oren beschermen, omdat het achtergrondgeluid wordt gemaskeerd en muziek veel stiller kan worden genoten.

Draadloze hoofdtelefoon

Over-ear-koptelefoons

De term "over het oor" beschrijft hoe de oorschelpen aan de oren worden bevestigd, of in dit geval het hele oor omsluiten. Kussens zorgen voor een stevige en stevige pasvorm direct op het oor, terwijl ze tegelijkertijd zacht aanvoelen op de huid en daardoor comfortabel te dragen zijn. De twee oorschelpen zijn verbonden met een beugel die over het hoofd van de luisteraar loopt. Koptelefoons in de categorie Over Ear zijn ook onderverdeeld in gesloten en open modellen.


In-ear-koptelefoons

Deze categorie verschilt significant van de andere modellen qua design en uitstraling. In-ear koptelefoons gebruiken alleen zeer kleine koptelefoons die in het oor worden geplaatst. Visueel zijn deze apparaten erg onopvallend. Ook hier zijn beide oortelefoons met elkaar verbonden, maar hebben de toestellen een halsband-look. Dit betekent dat de hanger niet meer op het hoofd gedragen wordt, maar naar de nek of onder de kin beweegt. De halsband is veel delicater en bevat nog steeds tal van functies, zoals volumeregeling.

On-ear-koptelefoon

Het compacte ontwerp van on-ear-koptelefoons is overtuigend, waardoor ze minder onhandig lijken dan hun over-ear-tegenhangers. On-ear koptelefoons bedekken ook het hele oor, maar brengen de geluidservaring in een kleinere ruimte over. Ze worden vaker als comfortabeler ervaren wanneer ze voor langere tijd worden gedragen. De geluidskwaliteit varieert natuurlijk tussen de verschillende fabrikanten en prijsklassen, al is On Ears meestal geen gesloten versie.

Waar moet je op letten bij het kopen van draadloze koptelefoons?

De individuele geluidsbeleving moet u zeker overtuigen met draadloze hoofdtelefoons. Aangezien dit een heel persoonlijk gevoel is, moet u zich erop concentreren
Verlaat je oren. Naast het geluid moeten de apparaten krachtige batterijen hebben, zodat je ongestoord en permanent kunt profiteren van de koptelefoon. Kijk uit
zorg ervoor dat de apparaten een groot bereik hebben. Dit is de enige manier waarop u zich in uw huis vrij van kamer naar kamer kunt verplaatsen.

Onze praktische tip:

Zodat je te allen tijde draadloos van muziek kunt genieten via de koptelefoon, ongeacht de databron, helpen modellen met volumeregeling.Als deze direct in de koptelefoon is geïntegreerd, kun je op elk moment actief ingrijpen in de luisterervaring.

         

Veelgestelde vragen: de meest gestelde vragen over draadloze hoofdtelefoons

Draadloze hoofdtelefoon

Wat is het bereik van de koptelefoon?
Het aanbod varieert tussen de verschillende modellen en fabrikanten. Apparatuur van hoge kwaliteit kan. Bereik een bereik tot 100 meter.

Hoe lang gaat de batterij mee?
Hoe lang u draadloze hoofdtelefoons kunt gebruiken zonder deze op te laden, hangt sterk af van het model, de fabrikant en de prijs. Krachtige apparaten kunnen meer dan 20 uur geluid in briljante kwaliteit verzenden.

Conclusie: hoe vind je de juiste draadloze koptelefoon?

De juiste draadloze koptelefoon kenmerkt zich vooral door het feit dat je van het geluid houdt en dat het model goed op je hoofd en oren zit. Met behulp van verschillende filters kunt u vooraf de technische details, het draagtype en de individuele functies selecteren. Overweeg bij het kopen of u omgevingsgeluid volledig wilt onderdrukken of dat u liever een beetje van uw omgeving wilt horen. Met betrekking tot de pasvorm kunt u in de Conrad-vestigingen vele modellen uitproberen en onze deskundige medewerkers adviseren u graag.