bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat zijn video-deurintercoms?

Deurintercoms met videofunctie bestaan uit een buitenunit waaraan de bel, een microfoon en de camera zijn bevestigd, evenals een binnenstation met een monitor en bedieningselementen om te spreken, de deur te openen en, indien nodig, andere functies te bedienen. Een uitzondering zijn IP-gebaseerde deurintercoms, waarbij een bestaand netwerkapparaat zoals een tablet, smartphone of pc de functie van de binnenunit overneemt.

Een belangrijk punt met betrekking tot de installatie is de bedrading van de intercom met twee of meer kabels voor communicatie tussen de buitenunit en de binnenunit. De algemene regel is: hoe meer draden er worden gelegd, hoe meer aansluitmogelijkheden er zijn. Bij nieuwbouw is dit geen probleem aangezien de kabels vooraf bedraad kunnen worden. In bestaande gebouwen kunnen reeds aangelegde kabelroutes leiden tot gebruiksbeperkingen. Hiervoor zijn systemen in de zogenaamde tweedraadstechniek beschikbaar, die het audio- en videosignaaltransport en de stroomtoevoer naar de deurintercom via slechts twee draden realiseren. Zorg er in dit geval voor dat de kabel een minimale diameter van 0,75 mm2 heeft en dat alle apparaten goed zijn aangesloten om een optimale signaaloverdracht te garanderen. Er zijn deurintercoms met radio en WLAN- of Bluetooth-verbinding beschikbaar. Dergelijke intercoms zijn in veel gevallen gemakkelijker te installeren, maar zijn gevoeliger voor interferentie.

Wat is belangrijk voor video-deurintercoms?

Zowel binnenstations als buitenunits van de video-deurintercom zijn in de meeste gevallen permanent aan de muur bevestigd. Op enkele uitzonderingen na kunnen binnenunits in een ongecompliceerde oppervlakte worden geïnstalleerd; Er zijn af en toe draagbare versies beschikbaar. Buitenunits worden aangeboden voor inbouw- en opbouwmontage.
Naast montage spelen ook verschillende comfortfuncties een rol. Een belangrijk aspect van deurintercoms is bijvoorbeeld de grootte van de monitor op de binnenunit. Sommige displays hebben ook een aanraakfunctie, zodat ze door aanraking kunnen worden bediend.

Met een handsfree-functie kunt u via de intercom met mensen voor de deur spreken zonder dat u een handset hoeft vast te houden. Systemen met radiotransmissie, zogenaamde radio-video-deurintercoms, bieden over het algemeen een draagbaar binnendeel dat, afhankelijk van de versie, gestructureerd is en werkt als een mobiele vaste telefoon.

Functies zoals de regelbaarheid van het volume, een stille functie, de selectie van beltonen, een mogelijk beschikbaar geheugen voor foto's en video en de regeling van de gespreksduur kunnen de uitrusting van de deurintercom vervolledigen. Videodeurintercoms met speciale functies en uitbreidingen zijn naar behoefte verkrijgbaar. Bij sommige systemen is toegangscontrole met een RFID-transponder mogelijk om de deur zonder sleutel te openen.

IP video deurtelefoons

IP-gebaseerde video-deurintercomsystemen (IP staat voor internetprotocol) vormen een bijzonder geval en worden steeds populairder. Dit zijn buitenunits die via het datanetwerk via LAN of WLAN zijn aangesloten. Alle functies van het systeem kunnen worden bediend in IP-systemen met bestaande apparaten in het netwerk, zoals een pc, tablet of smartphone - in de geest van het slimme huis. Het grootste voordeel van dergelijke intercoms is het grote aantal functies, dat aan de softwarekant bijna onbeperkt kan worden uitgebreid. Een dergelijk systeem hangt echter af van de algemene stabiliteit en beschikbaarheid van de gebruikte eindapparaten wat betreft de gevoeligheid voor fouten. Er is bijvoorbeeld geen controle over een smartphone als de batterij leeg is.

Onze praktische tip: Creëer het grootst mogelijke gezichtsveld

Veel camera's bieden een zeer groothoekperspectief om ondanks de kleine afstand tot het onderwerp een groot gezichtsveld mogelijk te maken. Als dit niet genoeg is, kunt u extra bewakingscamera's gebruiken om bezoekers vanuit meerdere perspectieven te kunnen zien. Zorg er in dit geval voor dat het gebruikte video-deurtoegangssysteem de integratie van extra camera's mogelijk maakt.

  

FAQ - Veelgestelde vragen over video-deurintercoms

Hoeveel binnenunits zijn mogelijk per buitenunit?

Er zijn deurintercoms die alleen bedoeld zijn voor één binnenunit en die kunnen worden aangesloten op een groot aantal binnenunits. Voldoende bekabeling is vooraf relevant.

Zijn de deurintercoms weerbestendig?

Ja, de meeste systemen zijn weerbestendig met betrekking tot de verwachte weersomstandigheden; Dit gaat over bescherming tegen spatwater en temperaturen tussen de -20 en 50°C, afhankelijk van de versie.