Harting Han®-connectoren: modularisering

Modularisering is één van de basisvereisten voor Industrie 4.0. Waar installaties jarenlang slechts éénmaal te hoefden worden geconfigureerd en waar vaste constructies voor het productieproces lange tijd voldeden, vereist de hedendaagse smart industry modulair opgebouwde productieinstallaties. Om de doodeenvoudige reden dat smart industry onderhevig is aan permanente veranderingen.

Door modularisering kunnen de productieconfiguratie en het productieproces snel en eenvoudig worden aangepast. Andere voordelen van modularisering zijn:

  • het maakt de combinatie van verschillende onderdelen mogelijk
  • het eenvoudig realiseren van nieuwe of het aanpassen van gewijzigde configuraties
  • snelle vervanging van onderdelen of volledige faciliteitsmodules
  • sneller onderhoud en het eenvoudiger oplossen van storingen

Dit alles resulteert in een configuratie die beter is afgestemd op de doelen en vereisten van de klant. Modulaire machine- en faciliteitseenheden kunnen eenvoudig op elkaar worden aangesloten en indien nodig worden aangepast. Modularisering is de sleutel tot kleinere batchgroottes, in extreme gevallen tot slechts één batch. Hiermee kan de productie worden aangepast aan in termen van kwaliteit, efficiëntie en snelheid.

Consistente modularisering maakt een veelzijdig productieproces mogelijk. Zo kunt u aanzienlijke kosten besparen, bent u in staat de efficiëntie van uw productieproces te verhogen en biedt het u de mogelijkheid om veelzijdig en flexibel te werken. 

Han®-connectoren van HARTING bieden veelzijdige vervangings- en uitbreidingsmogelijkheden voor productiemodules. Hierdoor bent u optimaal variabel. Het modulaire ontwerp maakt het bijvoorbeeld mogelijk een connector voor een specifieke toepassing te produceren. HARTING's Han-Modular® biedt een portfolio van meer dan 50 verschillende modulaire inserts, die voldoen aan de voortdurend veranderende behoeften van de smart industry. De Han-Modular® HMC is, met zijn hoge koppelingscycli en de mogelijkheid om frequent te kunnen herconfigureren, bij uitstek geschikt als module-interface.

Door het productieproces intelligent te maken, worden de connectoren slimmer, waardoor verdere I40-services mogelijk zijn. Zo biedt de geïntegreerde stroommeetfunctie informatie over het energieverbruik en de slimme vergrendelingsfunctie zorgt voor hoge betrouwbaarheid en veiligheid, omdat connectoren door deze functie niet langer per ongeluk kunnen worden losgekoppeld.