Siemens LOGO! 8 PLC's

Maak kennis met de Siemens LOGO! 8 – de nieuwe generatie logic modules van Siemens voor kleinschalige automatisering.

De LOGO! besturingen van Siemens zijn al geruime tijd de gevestigde naam voor logic modules. De LOGO! PLC’s zijn perfect voor kleinschalige automatisering en daardoor erg populair in zowel het bedrijfsleven, het onderwijs als voor een selecte groep particulieren. Eenvoudige montage, minimale bedrading, makkelijke programmering via LOGO! Soft Comfort. Het zijn slechts een aantal voordelen van automatiseren met Siemens.

Siemens LOGO! 8 De nieuwste generatie

De nieuwste generatie van dit succesvolle ‘micro automation’ systeem van Siemens toont zich in de vorm van de Siemens LOGO! 8. Ten opzichte van de voorgaande generaties zijn er een aantal zaken – in het voordeel van de gebruiker – veranderd. Zo is de nieuwe serie makkelijker in gebruik, heeft het een nieuw (kleuren)display, volledige communicatie via ethernet, een ongecompliceerde webserver-applicatie, remote-communicatie via een app en maar liefst 20 digitale en 8 analoge uitgangen. De LOGO! 8 is net als de LOGO! 0BA6 leverbaar in acht verschillende basismodules (met of zonder display) voor verschillende spanningen.

Een wereld vol toepassingen

De LOGO! programmeerbare besturing heeft zich al veelvuldig bewezen als praktische oplossing voor de kleinere automation-projecten in o.a. de woningmarkt en de industrie. Veel voorkomende toepassingen zijn verwarming, ventilatie en klimaattechniek. Voor gebruik in en om het huis wordt de Siemens LOGO! veel gebruikt voor bijvoorbeeld binnen- of buitenverlichting, zonwering of sproei-installaties. Maar ook voor bewakingsdoeleinden (particulier én bedrijfsmatig) komt deze PLC-serie perfect tot zijn recht. Denk hierbij aan toegangscontrole, grenswaardecontroles of signalering.

De LOGO! 8 Starter Kits bieden alles om snel te starten met de LOGO! 0BA8 PLC. Naast de LOGO! module zelf wordt namelijk een voeding en de benodigde software meegeleverd. Dit maakt de Siemens LOGO! 8 perfect voor het onderwijs, waar de LOGO! PLC's al lange tijd de benchmark vormen. Een ander voordeel is de complete levering. Met een starterkit koopt u in één keer de basis voor een werkende oplossing.

In de industrie vindt u de LOGO! voornamelijk terug bij transportsystemen (lopende banden, liften, voedermachines) en bij speciale toepassingen zoals solarinstallaties. Machinaal wordt de compacte besturing voornamelijk gebruikt voor filtering, zuivering, motoren, pompen en ventielbesturingen.

Geïntegreerde webserver

Alle versies van de Siemens LOGO! 8 hebben de geïntegreerde webserver gemeen. Deze – voor iedere browser geschikte – webserver biedt een veilige (paswoord beschermde) bewaking en bediening van het LOGO! systeem via WiFi of een bedraad netwerk. Het configureren van de genoemde webserver verloopt via een muisklik en vraagt geen programmeerkennis van de gebruiker. De weergave is - net als bij het LOGO! en TDE display – vrij te kiezen. Wanneer de LOGO! verbonden is met het netwerk, kunt u deze via een smartphone, tablet of PC bedienen. En dat alles in dezelfde look & feel als de vertrouwde LOGO! 8 of TDE omgeving.

Nieuw display

Het display van de achtste generatie LOGO! is voorzien van een nieuwe ‘look & feel’ en biedt hiermee een betere leesbaarheid en groter bediengemak. Het zesregelige display heeft nu 16 karakters per regel. Het maximaal aantal te gebruiken karakters is hiermee verdubbeld ten opzichte van de voorgangers. U kunt meldingen nu dus beter en uitgebreider formuleren, zonder hierbij al te veel afkortingen te gebruiken. Als achtergrondverlichting kunt u als gebruiker kiezen tussen de kleuren wit, oranje en rood. U bepaalt hierbij zelf hoe een alarmmelding er bijvoorbeeld uitziet.

Soft Comfort V8 – nieuwe software met nieuwe functies

De LOGO! Soft Comfort software wordt al jarenlang gezien als hét systeem voor eenvoudige en snelle projecten. U kunt zelfs stellen dat deze software verantwoordelijk is voor het succes van de gehele LOGO! serie. Het werken met de software verloopt volledig via drag ’n drop. Er zijn bijvoorbeeld 43 functiemodules als een soort ‘preset’ opgenomen in de software, waarmee u in een handomdraai een programma creëert. In de nieuwste generatie van de software is dit allemaal nog weer iets eenvoudiger geworden. Programma’s en configuraties van de verschillende functies zijn met een muisklik te realiseren. In het netwerkaanzicht worden de communicatie en weergave automatisch verzorgd. Er zijn hierbij tot wel drie programma’s naast elkaar te tonen, waarbij signalen middels drag ’n drop van het ene naar het andere programma gesleept kunnen worden. Natuurlijk zijn programma’s uit oudere versies van de software compatible met deze nieuwe generatie.


LOGO! 0BA7

Siemens heeft recentelijk de 7e generatie van haar succesvolle PLC, de LOGO! serie uitgebracht, de Siemens LOGO 0BA7. De belangrijkste toevoeging ten opzichte van de vorige generaties is de functie voor een ethernet verbinding. De LOGO! kan nu niet alleen onderling communiceren (er zijn tot maar liefst 8 LOGO! apparaten onderling aan te sluiten), maar bijvoorbeeld ook met een Siemens Simatic S7 of een PC. De capaciteit van de 0BA7 is ook aanzienlijk vergroot, een module beschikt nu over maar liefst 400 verschillende functieblokken (dit is verdubbeld ten opzichte van de vorige versies, zoals de 0BA6). Daarnaast zijn een SD-kaart slot en enkele praktische macrofuncties en dataloggingfuncties toegevoegd.

Functies van de LOGO! 0BA7


Een aantal van de nieuwe functies van de LOGO 0BA7:

  • Standaard ethernet interface
  • Tot 8 LOGO’s! te koppelen
  • Datalogging
  • Opslag op SD-kaart
  • Compatible met 0BA6

De Siemens LOGO! was al geschikt voor een veelvoud aan toepassingen, maar dankzij de toevoeging van de ethernet functie wordt het toepassingsgebied nog verder uitgebreid.

Door middel van drag ’n drop is het programmeren van een Siemens LOGO! relatief eenvoudig, zowel voor beginners als gevorderden. Daarnaast kan alles offline getest worden voordat er daadwerkelijk hardware op aangesloten wordt. Door de schakeling eerst uitgebreid te testen voorkomt u fouten in de definitieve schakeling.