Welke UPS van APC past bij uw situatie?

UPS, wat is dat?

UPS staat voor Uninterruptible Power Supply. Heel simpel gezegd: een UPS is een voeding die ononderbroken spanning levert aan aangesloten apparatuur.Hij zorgt er dus voor dat apparatuur bij bijvoorbeeld een stroomstoring of na een blikseminslag ingeschakeld blijft. Ook beschermt de UPS apparatuur tegen kleine onderbrekingen in de netvoeding, overspanning, schommelingen in de spanning en harmonische vervormingen, iets dat we tegenwoordig steeds meer tegenkomen, en die uw apparaten beschadigen. Iets wat u misschien niet direct zult merken, maar wat de levensduur van uw kostbare apparatuur zeker verlaagd. 

Behalve gevoelige apparatuur beschermt een UPS ook uw data. Door een onderbreking van de spanning loopt u grote risico op gegevensverlies. Iets wat uw privacy niet ten goede komt én wat u erg veel tijd en geld gaat kosten. Met een UPS beschermt u zichzelf en uw organisatie tegen deze onnodige onkosten en tegen de frustratie, en zorgt u voor een efficiënt werkproces. Het tijdsbestek dat een UPS de noodstroom kan overnemen, is afhankelijk van de accucapaciteit. Behalve de capaciteit, zijn er nog veel meer verschillen te onderscheiden.

Welke UPS is geschikt voor u? Wij leggen het voor u uit, aan de hand van de UPS's van APC. Zij maken onderscheid in Back-UPS, Smart-UPS en Smart-UPS On-line. Hieronder leggen we uit welke UPS het beste op welke situatie van toepassing is.

Back-UPS

Deze UPS's hebben een vermogen tot 1,5 kVA en zijn geschikt voor onder andere PC's, routers en NAS. Deze categorie is weer onder te verdelen in:

Smart-UPS

Deze UPS's zijn speciaal voor servers, storage en switcher en hebben een vermogen tot 3+ kVA. Deze UPS is de meest gekozen oplossing om hardware te beschermen. Gegarandeerd een hoge bedrijfszekerheid!

Smart-UPS On-Line

Deze UPS's zijn speciaal voor servers, storage en switcher en hebben een vermogen tot maar liefst 20 kVA. Deze UPS zorgt voor een verhoogde beschikbaarheid en schone stroom en garandeert een langere levensduur van de IT infrastructuur. Daarmee deze groep de beste keus voor bedrijfskritische toepassingen.