Welke USB artikelen zijn er?

Computers, smartphones, multimedia, auto’s, noem het maar op... In nagenoeg elke technologie is USB te vinden. USB zorgt voor data-overdracht. en is onmisbaar in het moderne leven.

Als eerbetoon aan deze steunpilaar van onze technologische samenleving, een greep uit ons fantastische USB-assortiment:

  • USB 3.0 – Snel, sneller, snelst!
  • HDD-dockingstations – Connect uw HDD met USB
  • Micro-USB – Sorry Apple-fans, niet voor jullie geschikt
  • USB-hubs – Omdat u nooit genoeg USB kunt hebben
  • USB-kabels -en adapters – Voor elk probleem een oplossing

Kabels en adapters – Voor elk probleem en oplossing

Om even terug te schakelen naar de basis: het begint allemaal met een adapter en een kabeltje. Of het nu om een 1m-, 2m-, 10m- enz. kabel gaat. Voor elke afstand hebben wij een kabel.

AansluitkabelverlengkabelUSB-adapters, noem het maar op, wij hebben het voor u. Op zoek naar een specifieke adapter of USB-kabel? Wij hebben het!

USB 3.0 – De snelle standaard voor USB

In de jaren 90 maakten we kennis met USB 1 en USB 1.1. Met een maximale snelheid van 12 Mbit/s een snelgroeiende standaard rondom de PC. Toen in het jaar 2000 de wereld toch niet verging, vonden we het nodig USB 2.0 uit te vinden met een whopping snelheid tot 480 Mbit/s. Tot op de dag van vandaag wordt USB 2.0 nog steeds veel gebruikt ondanks dat zijn opvolger al sinds 2008 in omloop is.

USB 3.0 zag het licht eind 2008, is tot 10x sneller dan zijn voorganger en daarmee de standaard geworden. Ondersteunt uw PC nog geen USB 3.0? Geen probleem, we hebben ook USB 3.0-controllerkaarten.

HDD dockingstations – HDD’s uitlezen via USB

Bent u een modder, clocker, tweaker of gewoon een PC-gebruiker? Dan bent u vast ook eens tegen het probleem van een volle of kapotte HDD aangelopen. Een kapotte HDD betekent niet altijd dat u al uw films en bestanden kwijt bent! Zelfs als uw besturingssysteem de geest geeft kunt u vaak een HDD nog volledig uitlezen via - jaja daar is-ie weer - USB! Dit kan zelfs Plug & Play met een HDD dockingstation.

De naam zegt het al, een dockingstation voor uw harde schijf. U plugt een HDD eenvoudig in de dock en uw PC ziet hem als een externe harde schijf. Ideaal om alles snel uit te lezen, te kopiëren of zelfs uw oude HDD als nieuwe externe HDD te gebruiken.

Micro-USB – De poort voor mobiele devices

Micro-USB is het meest gebruikte USB-medium voor mobile devices en dagelijks aan het groeien in aantallen. U kunt geen opladers of kabels genoeg hebben, dus check ons aanbod.

USB-hubs – Meer is beter

Uw externe HDD, kaartlezer, USB-stick, printer… Alles wordt aangesloten op USB en u mist altijd een poort als u net dat ene ding wilt aansluiten. Daarom zeggen wij, meer is beter!

Gun uzelf meer USB-ingangen (poorten) met een USB-hub.

Een industriële-ready metalen USB-hub, USB-hubs met wandmontage voor een nette werkplek of een per poort schakelbare USB-hub. De keuze is reuze.