Auto: druppelladers

Wat is een druppellader en hoe werkt het?

Koude temperaturen en periodes van lang stilstaan zijn slecht voor de accu van uw auto. Door het koude winterweer moet de startmotor meer moeite doen om rond te draaien waardoor hij meer kracht van de accu vraagt. Als de auto lange tijd stilstaat, bijvoorbeeld tijdens vakanties, dan ontlaadt de accu zich door alle elektronische onderdelen in de auto van stroom te voorzien. Accu’s die niet in topconditie zijn begeven het vaak in deze periode.

U kunt dit eenvoudig voorkomen met een druppellader. Het is dus van groot belang dat u naast de olie op peil houden ook uw olie en oliefilter regelmatig vervangt. Garages en dealers raden over het algemeen aan uw olie te vervangen rond de 15.000 km. Nu kunt u uw auto naar een garage brengen, maar waarom geld uitgeven als het heel eenvoudig is om het zelf te doen?
 

Nooit meer een lege accu?

Wat is een druppellader en hoe werkt het?

Een druppellader is een slimme acculader. In plaats van continu uw accu op 100% te houden, ‘speelt’ een druppellader met de accu. Is de accu op 100% dan stopt het laadproces. Is de capaciteit afgezakt tot bijvoorbeeld 95% dan begint het laadproces weer. Met deze manier van laden wordt de accu nooit “lui”.

Zie het als de dynamo van uw auto. Deze laadt de accu op als u rijdt. Staat u stil of start u de motor dan ontlaadt de accu. Normaal gesproken gaat uw accu op deze manier jaren mee, uitzonderingen daargelaten uiteraard. Een druppellader werkt op dezelfde manier en zorgt voor een lange levensduur van de accu.

Het aansluiten van de druppellader is eenvoudig. Sluit de klassieke krokodillenklemmen aan op de accupolen, steek de stekker in het stopcontact en kies een laadmodus. Vervolgens kunt u de lader de hele nacht, week, maand of zelfs permanent aangesloten laten zitten (natuurlijk niet als u gaat rijden) dankzij het speciale laadsysteem. Ideaal voor uw bolide of motor waar u alleen in de zomer mee rijdt. Het kan zelfs zo zijn dat een druppellader uw defecte accu weer in topconditie brengt middels laadmodi zoals reactiveren van diepontladen accu’s.

Extra functie van druppelladers

Naast het in topcondotie houden van uw accu, kunt u met een druppellader slechte accu’s verbeteren en zelfs defecte accu’s weer activeren. Laders van CTEK hebben bijvoorbeeld een activatieproces waarbij gesulfateerde accu’s worden hersteld. Dit gebeurt middels een speciale techniek waarbij loodplaten schoon worden gemaakt door pulserende stroom en spanning.

Druppelladers van Voltcraft

Bent u op zoek naar een betaalbare druppellader van hoogwaardige kwaliteit? Dan zijn de druppelladers van Voltcraft een uitstekende keuze. Deze laders beschikken naast een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding over uitgebreide functies. Zo zijn ze in staat uw accu in topconditie te houden, zelfs door het zwaarste winterweer. Daarnaast beschikken de laders over uitgebreide functies zoals het reactiveren van diepontladen accu’s.