Auto: uw auto winterklaar

In Nederland weet u nooit wanneer de winter toeslaat, maar al bij een beetje sneeuw is Nederland in rep en roer. Glijpartijen op fietspaden, treinen rijden niet en snelwegen veranderen in parkeerplaatsen. We grappen vaak over de Nederlandse winter maar als hij komt, zijn we er vaak niet klaar voor. Zorg dus dat uw auto op tijd winterklaar is! Wissel uw banden, zorg voor heldere ramen en nog veel meer. Hier leest u alles over hoe u uw auto voorbereid op de winter.

Tijd voor winterbanden

De voorspellingen m.b.t. sneeuw kunnen inmiddels niet meer serieus genomen worden, maar hoe weet u dan wanneer u uw banden moet verwisselen? Neem hiervoor als maatstaf 7 °C. Onder de 7 °C blijven winterbanden door een andere rubbersamenstelling soepeler. Dit zorgt voor de betere grip die u van winterbanden mag verwachten. Uiteraard is het verstandig om bij sneeuw en sneeuwmodder met winterbanden te rijden i.v.m. het profiel van de banden.

Benieuwd hoe u zelf autobanden kunt wisselen en ze slim opslaat? Bekijk hier hoe u uw banden voordelig zelf kunt vervangen en opslaan.

Een krachtige accu in de wintermaanden

De accu van uw auto heeft in de winter bij lagere temperaturen minder capaciteit dan bij de hogere temperaturen in de zomer. Dat komt doordat chemische processen in de accu door de kou worden verhinderd en hierdoor neemt de capaciteit af. Kortom, u draait
de sleutel om en er gebeurt niets of weinig.

Nu kunt u een uur wachten op de ANWB of u neemt het heft in eigen handen. Als uw buurman zo aardig is, kunt u met een startkabel uw accu dat extra zetje geven om de startmotor rond te laten draaien. Maar als er niemand in de buurt is, is een starthulp de uitkomst. Deze mobiele accustations zorgen voor een directe boost in stroom, zodat u uw auto weer kunt starten.

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Met een accutester meet u eenvoudig de capaciteit van de accu en met een automatische acculader houdt u uw accu constant in topconditie.

Op zoek naar extra informatie? Hier vindt u alles over accutesters en starthulpen.

Genoeg verlichting op de weg

Verlichting in de donkere dagen is van levensbelang. Zorg daarom voor de beste lamp voor uw auto. Test de verlichting ook regelmatig en zorg voor een reservesetje in de auto. Zo krijgt u de kans om defecte lampen bij een aanhouding te vervangen en bespaart u uzelf een boete. Benieuwd welke lamp het beste is voor uw auto? Bekijk hier info over autolampen en tips hoe u deze vervangt.

Bevroren en beslagen ramen

Een grote ergernis in de winter is het ontwazemen en ontdooien van autoramen.
’s ochtends in de ijzige kou uw ramen krabben en als u klaar bent nog 5 minuten wachten omdat de ramen beslagen zijn.. Of toch niet?

Met een auto-ontvochtiger voorkomt u beslagen ramen. Deze soort vochtvreters halen het vocht uit de auto en slaan het op. Deze kunt u vervolgens thuis laten opdrogen en keer op keer hergebruiken. Ideaal om ’s ochtends snel weg te kunnen rijden.

Er is er verschillende apparatuur verkrijgbaar om uw raam elektrisch te ontdooien. Een ventilatorkachel die uw raam ontdooit en tevens de auto lekker voorverwarmd of een ruitverwarming zodat uw raam snel en effectief ontdooit. De keuze is aan u.

Winterse accessoires in en om de auto

Uiteraard is er niks mis met een stukje nostalgie. Een ouderwets goede autobeschermhoes mag tijdens de winter in geen enkel straatbeeld missen. Stevige hoezen die uw auto in weer en wind beschermen tegen vuil en er tevens voor zorgen dat u niet hoeft te krabben.

Bent u uw beschermhoes of voorruitfolie vergeten? Dan ontkomt u niet aan een ijskrabber en sneeuwbezem om uw autoramen weer helder te krijgen. En is uw kachel niet een van de snelsten als het om verwarmen gaat? Zorg dan in ieder geval dat u lekker warm kunt zitten met stoelverwarming op 12V. Zo komt u de winter wel door!