Outdoor: LED buitenwandlampen

Buitenverlichting, een must in zomer én winter

Zowel in de zomer als in de winter is goede buitenverlichting een aanrader. Niet alleen voor sfeervolle verlichting tijdens een warme zomeravond, maar ook uit veiligheidsoogpunt tijdens koude, gure winteravonden. Goede buitenverlichting, met of zonder schemerschakelaar of bewegingsmelder, schrikt ongenode gasten af en zorgt extra veiligheid. 
Met LED buitenverlichting bespaart u ook nog eens flink op uw energiekosten. Qua wandlampen zijn er tal van mogelijkheden die we hieronder uitlichten.

LED buitenwandlampen in de spotlight

LED-buitenwandlampen worden aan de muur van gebouwen bevestigd en verlichten geselecteerde gebieden. In tegenstelling tot conventionele buitenwandlampen, die zijn voorzien van gloeilampen, gebruiken de fabrikanten van deze lampen de moderne leds.

Het voordeel van LED-buitenwandlampen is het robuuste karakter en de lange levensduur. Vergeleken met moderne spaarlampen, bieden leds daarbij het voordeel dat ze direct met volle kracht schijnen, zonder tijdvertraging.

Welke LED buitenwandverlichting is er?

LED buitenwandlampen verschillen onder andere door de kleur van het uitgestraalde licht. Er zijn verschillende lichtkleuren op het gebied van buitenwandlampen: koud-wit, neutraal-wit, daglicht-wit warm-wit. Daarnaast kunnen de buitenlampen worden onderverdeeld in verschillende categorieën.

LED buitenlamp met luidspreker (wand)

Uw muziek overal in de tuin? Een gezellige avond met sfeer en achtergrondmuziek? Met een LED buitenlamp met ingebouwde luidspreker is dit mogelijk. Zo slaat u 2 vliegen in 1 klap.

LED buitenlamp met bewakingscamera

Wilt u goede verlichting en tegelijkertijd uw woning of bedrijfspand beveiligen? Kies dan voor een LED buitenlamp met ingebouwde bewakingscamera.

LED wandverlichting voor buiten

Dit is een zeer klassieke buitenwandverlichting die licht uitstraalt met leds. De modellen kunnen op verschillende manieren aan de muur worden bevestigd zonder extra functies. In tal van uitvoeringen kunt u niet alleen de lichtkleur kiezen, maar ook de behuizing. Sommige modellen werken met een bedrijfsspanning van 12 volt en worden geleverd met een elektronische transformator en een aansluitkabel. De meeste lampen gebruiken de gewone stroomkabels als energiebron.

LED buitenwandlamp met bewegingsmelder

Met deze modellen heeft u niet alleen een energiebesparende armatuur voor buiten, maar ook een intelligent systeem dat zelfstandig in- en uit kan schakelen. Geïntegreerde bewegingsmelders zijn vooral handig als u bepaalde delen van uw eigendom wilt verlichten, zoals opritten, carports of de weg naar de garage. Let bij het maken van uw keuze op het bereik van bewegingsdetectie en of u deze onder bepaalde omstandigheden zelf kunt instellen. Hoogwaardige armaturen worden geleverd met zogenaamde sensorgrensstrips, waarmee u het detectiegebied individueel kunt begrenzen.

LED huisnummerverlichting met en zonder bewegingsmelder

Deze buitenverlichting biedt meerdere voordelen. Ze verlichten uw huisnummer zodat bezoekers uw ingang ook na zonsondergang gemakkelijk kunnen vinden. De LED-technologie bespaart u niet alleen energie, maar zorgt ook voor een aangename verlichting bij de entree. Bijzonder slim ontworpen modellen kunnen individueel worden bediend en ingesteld met een tijd- en schemerdrempel.

Waar moet u op letten bij het kopen van LED buitenverlichting?

Buitenverlichting moet over het algemeen een robuuste en weersbestendige behuizing hebben. Met betrekking tot de look kiest u het model van uw smaak. Dankzij de lange levensduur van de leds (ca. 20 jaar) hoeft u de lampen nooit te vervangen. Zorg er bij het kopen voordat montagemateriaal wordt meegeleverd en denk er bij het installeren aan dat de lampen moeten worden aangesloten op een stroomkabel.

 • IP-klasses: waterdichtheid
  Let bij aanschaf op de waterdichtheid van de buitenverlichting. Voor buitenverlichting is minimaal beschermingsklasse IP44 nodig, maar IP65 is nog beter. De schaalverdeling varieert van IP23 (spatwaterdicht, voor toegangsdeuren en luifel) tot IP44 (spatwaterdicht, geschikt voor buitenmuren en daken) en IP65 waterdicht, geschikt voor installatie aan de luifel) tot IP67 (waterdicht, overal buiten te gebruiken).
 • IK-klasse: bestendigheid tegen “vandalisme”
  De IK-klasse van buitenverlichting geeft de beschermingsgraad hoe groot de weerstand van een lamp is. Afhankelijk van de kracht van de inslag waar de armatuur minimaal tegen bestand moet zijn, zijn er 10 beschermingsniveaus. Hoe hoger de IK-klasse, hoe groter de beschermingsgraad. Ter illustratie: bij IK-08 kunt u er zelfs met volle kracht met een hamer op slaan.
 • Welke andere details hebben LED-buitenwandlampen?
  Naast de hierboven beschreven functies, hebben de ontwerpers van moderne LED-buitenwandlampen ook verschillende andere praktische en nuttige functies geïntegreerd in de diverse modellen:
 • Dimbare wandlampen
  Dimbare wandlampen voor buiten kunnen naar eigen smaak zo helder of donker worden ingesteld als u zelf wilt.
 • Lichtemissie
  Van indirecte, warme lichtuitstraling tot een lichtuitstraling naar boven, onderen of in alle vier de richtingen, er is voor elke behoefte wat wils. Modellen met diffusor laten het licht geleidelijk vervagen, terwijl armaturen met schemerfunctie automatisch het begin van duisternis herkennen. DraaibaarDraaibare of roterende modellen kunnen ook na wandmontage flexibel in verschillende richtingen worden verplaatst.