Auto: standkachels voor extra warmte

Verwarm uw auto voor en ontdooi uw ramen met een standkachel

Gladde wegen, stilstaande treinstellen en het geluid van ramen krabben in de ochtend. Het zijn allemaal bekende ergernissen in de winter. Wilt u comfortabel in een ijsvrije en voorverwamde auto stappen? Koop dan een standkachel.

Wat is een standkachel?

Een standkachel is een kachel voor in de auto. Met deze kachel verwarmt u de auto voor en ontdooit u de ramen, zodat u meteen weg kunt rijden als het heeft gevroren. Een kachel sluit u aan op 230V. U verbruikt dus geen brandstof en het zal uw accu ook niet leeg trekken. Nog een bijkomend voordeel is dat u ’s ochtends de deur niet eerder uit hoeft. U plugt binnenshuis de stekker in het stopcontact en de verwarming doet de rest. De meest luxe standkachels beschikken zelfs over een tijdschakelklok of een afstandsbediening.

Zie het als extra luxe en comfort-optie die de winters een stuk aangenamer maakt. Een universele standverwarming is een absolute upgrade voor uw auto.

Een standkachel installeren en gebruiken

Een standkachel is binnen een minuut klaar voor gebruik. Leg de kachel ergens in de auto, steek de stekker in het stopcontact en de kachel schakelt zichzelf in. Het enige nadeel is dat u een verlengkabel ergens apart moet neerleggen. Om de kachel op de verlengkabel aan te sluiten, moet u de kabel door het raam voeren of tussen de deur door (mits daar ruimte voor is). Veel handiger en praktischer is het om een 12V ventilator- of standkachel te gebruiken. 

Voorruit verwarming: nooit meer krabben! 

De tijd van het krabben is weer aangebroken. Behalve tijdrovend is dit een vervelende klus. Met een ruitverwarming is dit verleden tijd. Plaats de pads op de binnenkant van uw autoruit, sluit ze aan op de 12V aansluiting, even opwarmen en klaar voor vertrek. Met een extra 12V-tijdschakelklok is uw ruit zelfs ijsvrij tegen de tijd dat u moet vertrekken! Gebruik dan wel een 12V energie-station ter bescherming van uw accu.
Tip: gebruik de voorruitverwarming alleen bij een onbeschadige ruit. 

12V standkachels

Een standkachel zorgt wel eens voor verwarring. Zo is de vergelijking met een auto-ventilatorkachel snel gemaakt. Maar een ventilatorkachel sluit u aan op de 12V sigarettenaansteker-aansluiting en deze gebruikt stroom van de auto. Draait de motor niet, dan is de accu binnen een mum van tijd leeg. Draait de motor wel, dan verbruikt u extra brandstof. Het is een goede en kosteninteressante oplossing om tijdens het krabben de auto te verwarmen, maar een 1 op 1 vergelijking met een standkachel is niet te maken.

Stoelverwarming

Is uw auto goed op temperatuur maar voelt uw zitting nog koud aan? Met een stoelverwarmer rijdt u behaaglijk weg. U kunt uw dikke winterjas thuislaten! Een ander voordeel: ook tijdens het rijden houdt u uw lichaam heerlijk warm.

Meer interessante winterproducten voor uw auto