Outdoor telefoons voor zware omstandigheden

Iedereen die op een bouwplaats werkt of een outdoorsport beoefent kent het wel, u wilt goed bereikbaar blijven. Maar door de ruige omgeving is het te gevaarlijk om uw normale telefoon mee te nemen. Door stoten, stof en vocht is uw mobiele telefoon of smartphone in no-time versleten of kapot. Een tweede telefoon aanschaffen verhelpt dit probleem helaas ook niet. Zo heeft u twee telefoons waarvan één alsnog bezwijkt onder de zware omstandigheden van uw werk en/of hobby. Telkens een nieuwe aanschaffen is een dure en omslachtige oplossing.

Gelukkig biedt Conrad voor dit probleem een oplossing. Als u een telefoon zoekt die tegen een stootje of meer kan, bent u het beste af met een robuuste outdoor telefoon. Deze sterke telefoon soort is zeer geschikt voor mensen die vaak in situaties komen waar minder goede omstandigheden zijn voor de telefoon.  

Mobiele telefoons die tegen een stootje kunnen

De robuuste telefoons uit het assortiment van Conrad zijn geschikt voor de meest ruige omgeving. Met stofdichte, stootvaste en soms waterdichte behuizingen zodat u, ongeacht uw werk of hobby, altijd bereikbaar bent. Dankzij de IP67 bescherming kan het allemaal. Dit soort telefoons is ideaal voor bijv. bouwvakkers of stratenmakers. Naast de weersinvloeden zijn deze telefoons ook bestand tegen een stootje. En door de stofdichte behuizing blijft de hardware onaangetast. Ook als u een outdoorsport beoefend, zoals mountainbiken, zijn deze telefoons een uitkomst. Ideaal bij lange tochten over modderige paden, zo blijft u in contact wanneer dat nodig is.

Robuuste smartphones

Tegenwoordig zijn de smartphones bijna niet meer weg te denken waar u ook mee bezig bent. Ook tijdens het werk is bijna iedereen voorzien van een smartphone, maar wat als u vaak moet werken in slecht weer of stoffige ruimtes. Daar is de normale smartphone niet altijd even goed tegen opgewassen. Om te voldoen aan de eisen van de huidige technologie zijn er ook robuuste smartphones. Deze telefoons zijn volledig uitgerust met het Android platform om u zo van alle gemakken te voorzien. Ondanks robuuste eigenschappen blijven de smartphones eenvoudig te bedienen. Smartphones met bijv. Gorillaglas touchscreen-scherm kunnen tegen een stootje en laten zich toch eenvoudig bedienen. Zelfs met natte vingers kunt u uw telefoon bedienen zoals een normale telefoon.» Outdoor smartphones

IP-certificering

Een IP-certificering, ook wel de IP-codering genoemd, geeft aan in welke mate de telefoon beschermd is. Bij een IP-codering staan altijd 2 cijfers achter de letters IP. Het eerste cijfer geeft aan waar de mobiel of smartphone tegen beschermd is. En het tweede cijfer geeft aan in welke mate de mobiel beschermd is tegen water of vocht.

Eerste cijfer   Tweede cijfer  
0 Geen bescherming 0
1 Grote voorwerpen 1 Drupdicht type 1
2 Middelgrote voorwerpen 2 Drupdicht type 2
3 Kleine voorwerpen 3 Spatdicht
4 Spitsvoorwerpen 4 Plensdicht
5 Stofbescherming 5 Sproeidicht
6 Stofvrij 6 Waterbestendig
    7 Dompeldicht
    8 Waterdicht
    9 Vochtdicht

Op deze manier kunt u precies aflezen wat de bescherming voor een bepaalde IP-codering inhoudt. IP-codering IP48 is dus beschermd tegen spitsvoorwerpen en daarbij is het product ook nog eens waterdicht.