Waterpassen

Het is vaak een hele klus om voorwerpen perfect horizontaal op te hangen of om loodrechte lijnen te trekken over een grote afstand en om een vloer waterpas te leggen.
Door een waterpas te gebruiken tijdens het klussen kunt u zich een hoop frustraties besparen. Hieronder een greep uit ons assortiment waterpassen.

Laserwaterpas

Een laserwaterpas is een echte aanrader. Doordat de waterpas een lange, goed zichtbare en perfect rechte lijn projecteert, heeft u uw handen vrij en kunt u zich volledig concentreren op het boor- en meetwerk.

Het meest eenvoudige type is een handmatige laser. Bevestig de laserwaterpas aan de muur, de vloer of het plafond. Draai hem totdat de luchtbel aangeeft dat hij horizontaal of loodrecht hangt. Druk op de schakelaar van de laserwaterpas: de ingebouwde laser projecteert een heldere rode lichtlijn op de muur. Zo kunt u perfect trapleuningen voorboren, schilderijen ophangen, betegelen, behangen, enz.

 

Zelfnivellerende laserwaterpas

Handiger is een zelfnivellerende laserwaterpas. U kunt hem ophangen aan een gipswand door de bijgeleverde pin te duwen door het gemarkeerde punt in het midden van het apparaat. U kunt de laser ook ophangen aan andere, hardere materialen met een schroef of een spijker. Eenmaal ingeschakeld, nivelleert de laser zichzelf en toont hij een perfect rechte rode lijn die veel langer is dan die van een handmatige waterpas.
Een eerste type projecteert een zelfnivellerende lijn tot 16,5 meter. Dat is bijzonder handig om kasten of schilderijen op te hangen. U kunt er ook metalen buizen of elektriciteitsleidingen achter een wand mee detecteren. Zo blijft u tijdens het boren uit de buurt van leidingen en metalen voorwerpen.
Een tweede model projecteert zowel horizontaal als verticaal een zelfnivellerende lijn. U kunt er eveneens een hoek van 90° mee uittekenen. Een perfect hulpmiddel voor het leggen van vloeren, het plaatsen van keukenkasten, of om te behangen.
Een derde uitvoering staat op een statief. Het voordeel van dit model is dat het drie horizontale lijnen projecteert die samen één geheel vormen. Zo krijgt u rondom in een ruimte (360°) een waterpas geprojecteerde lijn. Dat maakt deze laser bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld verlaagde plafonds te maken of om het behang rondom te verfraaien met sierstroken. Ook deze laser is zelfnivellerend. U hoeft dus niet aan wieltjes te draaien tot de waterpaslibel goed staat.