Lijmen

Er zijn veel verschillende lijmsoorten te koop. Elke lijm met zijn eigen specificaties, daarom een overzicht van ons assortiment lijmsoorten. Voor iedere klus moet u zorgvuldig de lijm uitkiezen die erbij hoort, u moet zich afvragen hoe het voorwerp dat u lijmt zal worden gebruikt.

U moet daarbij letten op het materiaal van de te lijmen vlakken en de grootte hiervan. Kijk ook goed wat u met het gelijmde object wilt doen en wat daarvoor de eisen zijn. Als u bijvoorbeeld tuinmeubilair maakt, kies dan een lijm uit die watervast is, voor voorwerpen in de keuken en badkamer dient u een vochtwerend hechtmiddel te gebruiken. Gebruik voor een onverwarmde garage of kelder lijm die bij temperaturen onder 18° Celsius hard wordt. Vraag u ook af of de gelijmde verbindingen moeten worden geklemd, en denk aan de benodigde droogtijd.

> Naar ons assortiment lijmen

Het is niet altijd noodzakelijk een speciale lijm te kopen. De meeste kleine werkjes in het huishouden kunnen worden gedaan met alleslijm.

Houtlijm is geschikt voor de meeste houtverbindingen binnenshuis en de normale reparatie werkzaamheden. Deze hechtmiddelen zijn in 20 minuten hard en na 24 uur volkomen droog. Het te lijmen object moet tijdens het harden worden geklemd. Maar houtconstructies, die onderhevig zijn aan spanning, vocht of hitte, vereisen een zorgvuldige selectie van de lijmsoort, om een blijvende betrouwbare verbinding te waarborgen.
U verspreidt de houtlijm met een houtspaan of kwast op beide tegen elkaar te lijmen oppervlakken. Houtlijm sluit de poriën van het hout af, beits en verf krijgen daarna geen greep meer op het hout.

Als u op zoek bent naar een krachtige lijm die speciaal is ontwikkeld voor het bevestigen van niet-poreuze materialen: Montage krachtlijm is ideaal voor materialen als metaal, glas en plastic.

> Naar ons assortiment lijmen

Lijmpistolen zijn ideaal voor het vastzetten, modelleren, repareren, afdichten en voegen van verschillende materialen; Hout, kunststof, keramiek, metaal, glas, textiel, leer en nog veel meer. Het voordeel van een lijmpistool is dat u er snel mee kunt werken en de lijm is meteen droog, foutjes zijn eenvoudig los te maken door middel van verhitting. Conrad heeft verschillende lijmpistolen in het assortiment met de bijhorende lijmpistool sticks.

Voor snelle reparaties in en om het huis is secondelijm erg geschikt. Deze is voor vele materialen bruikbaar. De kleefstof wordt meestal eenzijdig opgebracht en de twee onderdelen worden direct op elkaar geperst. Zo ontstaat er een snelle en duurzame verbinding.

Of u nu wilt veranderen, beschermen, of isoleren, onze opvulmaterialen bieden ruimte voor talrijke toepassingen in het stylen van uw auto en bescherming van elektrotechnische componenten, bestand tegen verwering, UV-bestendig, waterdicht en siliconen vrij. Na het drogen blijvend elastisch en reukloos, eenvoudig te verwijderen en opnieuw te verwerken of bijwerken. Conrad biedt verschillende silicone, opvulmaterialen.

De diverse lijmen zijn op verschillende manieren toe te passen en aan te brengen. Hiervoor levert Conrad de nodige accessoires.

> Naar ons assortiment lijmen