Kabels van Helukabel voor het aansluiten van zonnepanelen

Conrad introduceert de fotovoltaïsche kabels Solarflex®-X H1Z2Z2-K van Helukabel. De eenaderige kabels zijn verkrijgbaar met doorsneden van 2,5 tot 10 mm. Ze zijn geschikt voor een nominale spanning van 1500 VDC en zijn getest bij 6500 V. Het vertinde koperdraad van de geleider is conform DIN VDE 0295 klasse 5, het fijne draad IEC 60228 klasse 5. De isolatie is gemaakt van een copolymeer. Alle uitvoeringen zijn vlamwerend, halogeenvrij en UV-bestendig. Ze zijn dubbel geïsoleerd en voldoen aan beschermingsklasse II. Dankzij het brede werktemperatuurbereik van -40 °C tot +90 °C zijn Solarflex-X-kabels de optimale oplossing voor alle weersomstandigheden.

Solarflex kabels worden gebruikt voor de bedrading van zonnepanelen. Daarom verkoopt Conrad deze kabels per strekkende meter. Optioneel zijn ook kabels met knaagdierbescherming verkrijgbaar. Deze uitvoeringen zijn bijzonder geschikt voor PV-installaties bij boerenbedrijven. De structuur, technische gegevens en eigenschappen van deze kabels komen overeen met de standaarduitvoering. Jürgen Spörl, hoofd van de productgroep ‘Strategische Merken’ bij Conrad, legt uit: “De kabels worden geleverd door de meest toonaangevende leverancier in de fotovoltaïsche industrie. Omdat deze kabels zeer betrouwbaar zijn en op kwaliteit zijn getest, kunnen we onze klanten veilige producten bieden. Bovendien garandeert Helukabel een goede leverbaarheid van de Solarflex-kabels, wat voor ons en onze klanten erg belangrijk is.”

De veiligheid is gewaarborgd omdat het product voldoet aan de nieuwe Europese norm EN 50618. TÜV Rheinland heeft bovendien de ontwerpcriteria volgens 2PfG 1990/05.12 getest. “Daarom kunnen we een betrouwbare, robuuste kabel garanderen die aan de nieuwste normen voldoet”, zegt Hanss Bruss, key account manager ‘Solar en Photovoltaics’ bij Helukabel. Potentiële klanten van de Solarflex®-X H1Z2Z2-K zijn producenten van zonnepanelen en installateurs van zonnepanelen. Naast montagemateriaal zijn ook PV-koppelstekkers en IP67-beschermde MC4 contactdozen als accessoire verkrijgbaar.