Platte netwerkkabels, het onopvallende alternatief voor een WiFi netwerk

Voor wie een echt stabiel en veilig netwerk wil is een bekabeld netwerk eigenlijk de enige oplossing. Waar WiFi al snel last heeft van signaal- en snelheidsverlies blijft dit bij een bekabeld netwerk stabiel. Ook is WiFi gevoelig qua beveiliging. De enige beveiliging is vaak een wachtwoord dat voor hackers kinderspel is om te hacken. Een bekabeld netwerk heeft ook van dit euvel geen last. 

Om deze redenen kiezen mensen toch nog vaak voor een bekabeld netwerk. Het grootste voordeel is dan wel weer meteen het grootste nadeel; de kabels. Maar ook dit probleem kan men tot verleden tijd beschouwen met de platte netwerkkabels van Conrad.

Platte netwerkkabels

Om kabels zo mooi mogelijk weg te werken worden deze vaak onder tapijt, laminaat of ergens anders achter weggewerkt. Vaak valt het resultaat door de dikte van de kabel tegen. Maar met de platte netwerkkabels van Conrad behoort dit tot het verleden.
De afmetingen van deze kabel zijn slechts 1,5mm dik en 6mm breed. Door de dunne constructie kunnen deze kabels nagenoeg onzichtbaar worden weggewerkt.

Tapijt of laminaat

Bevindt u internetaansluiting zich ergens anders dan uw PC? Geen Probleem! Deze platte netwerkkabels passen namelijk als gegoten onder uw tapijt of laminaat. Dankzij de dunne constructie van 1,5mm zijn de platte netwerkkabels onzichtbaar weg te werken. Leg de kabels bijv. tussen uw onderbodem en laminaat voor een onzichtbaar bekabeld netwerk. Zelfs onder zachte vloerbedekking of tapijt merkt u niks van uw netwerkstructuur dankzij de dunne constructie van deze kabels. De platte netwerkkabels zijn in de verschillende lengtes 50cm1m1,5m2m3m5m7m10m15m en 20m te verkrijgen. Zo is er voor elke te overbruggen afstand de juiste kabel.

Achter plinten

Ook achter plinten zijn deze kabels eenvoudig weg te werken. Naast de kabeldikte van 1,5mm speelt het flexibele design hier ook een grote rol. De hoogflexibele kabels hebben een erg kleine buigradius en gaan moeiteloos hoeken om. Zelfs de gegoten connector heeft een Slimline antiknik constructie zodat u ook bij scherpe hoeken de kabel kunt aansluiten. 
Door de 6mm breedte van de kabel past deze achter elke plint.. Is het toch nodig om een stukje muur te overbruggen waar geen plint is dan komen de egale kleuren tot hun recht. De kabels zijn namelijk te verkrijgen in de egale kleuren zwart, wit, licht- en donkerbruin.

CAT 6

Ondanks de dunne constructie gaat er geen signaal verloren. De platte netwerkkabels zijn volledig CAT 6 gecertificeerd en daarmee geschikt voor een gigabit netwerken. Hiermee zijn de snelheden van uw netwerkapparatuur volledig te benutten en gaat er niets verloren aan signaal.