Audio-recorders in mobiele telefoon-formaat

Onze recorders zijn geschikt voor vele toepassingen

Kleine draagbare recorders zijn er al geruime tijd. Cassettes met een opname functie zijn voor de meeste mensen niet onbekend. De weergave resultaten waren niet geweldig: De hoge ruis, de eenvoudige automatische bediening, de matige microfoon en de slechte frequentierespons verpest de luisterervaring.

Jaren later volgt de portable DAT-recorder. De opname kwaliteit was (is) natuurlijk zonder enige twijfel subliem. Het ingewikkelde mechanisme zorgde ervoor dat de apparaten erg duur waren. Onder de 500 euro waren ze niet te krijgen. Daarnaast moest men investeren in een paar hoge kwaliteit microfoons en het energieverbruik was erg hoog - een set batterijen was nauwelijks genoeg om een concert op te nemen. Ook mobiele-MD-recorders zijn nooit succesvol voor een breed publiek geworden.

Professionele kwaliteit opnames
Maar nu is er een goed en goedkoop alternatief: de handheld recorders zijn op dit moment zeer ervaren. De reden hiervoor ligt in de eenvoudige bediening, compacte afmetingen en een uitstekende geluidskwaliteit. Ze zijn amper groter dan een sigarettenpakje, het opstellen van vier sporen op (sommige zelfs surround) en vaak zelfs ingebouwde effecten. En omdat er digitaal opgeslagen wordt op geheugenkaarten maakt dat de handheld recorders slijtvast.

Bliksemsnel opname-klaar 
U kunt nu alles opnemen: gewoon opstaan, oriënteren in de richting van de geluidsbron en druk op de "record" knop te drukken. Een schakelbare limiter voorkomt vervorming bij luide signalen en goede microfoons zijn al geïnstalleerd.

De mogelijkheden zijn eindeloos:

  • Concert opnames
  • Beelden van de band repetities
  • Opnames van vergaderingen
  • Het opnemen van dictaten
  • Natuur foto's
  • Verslag van externe rapporten
  • Mastering recorder in het geluid (thuis) studio
  • Basisuitrusting van de kleine recorder

Alle modellen hebben een ingebouwde stereo microfoon in optimale uitlijning. Veel kunt u ook externe microfoons en externe audiobronnen aansluiten via lijn-ingang. Dus de digitalisering van analoge bronnen is mogelijk. Een hoofdtelefoon aansluiting is altijd aanwezig. Een USB-poort kunt u opnames naar een PC. Ze hebben meestal voorkomt dat een schakelbare limiter, het knippen.

Als data-opslag worden SD (HC)-kaarten gehandhaafd. Op een 16 GB SD-kaart is ongeveer 24 uur opname mogelijk in CD-kwaliteit! Een SD-kaart kan worden aangepast binnen enkele seconden.

Speciale functies van bepaalde recorder 
Sommige apparaten bieden functies, zoals stemmachine of drum machine - erg handig voor muzikanten die de recorder gebruiken als een opslag voor ideeën. Ook waarderen muzikanten ingebouwde effecten zoals chorus of echo.

En voor de liefhebbers van het bewegende beeld, er zijn zelfs apparaten die beeld en geluid op kunnen nemen.