Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

OTG - onbeperkte opslag voor een tablet of smartphone

Altijd en overal uw foto’s, muziek, video’s en documenten bij u

Weer niet genoeg opslag op de tablet, dus uw lievelingsfilm en muziek moet maar op de harde schijf of USB-stick?

Het geheugen van mobiele apparaten zoals tablets en smartphones is beperkt. Toch zou het geweldig zijn om onderweg in de trein of tram de nieuwste films en muziek met uw vrienden te kunnen delen. De extreem grote hoeveelheden data laten dat vaak niet via WiFi of andere draadloze netwerken toe.

Android maakt het mogelijk

Vanaf Android 4.0 zijn alle tablets en smartphones uitgerust met de zogenaamde OTG (On The Go) standaard.

Tablets en smartphones hebben geen directe aansluiting voor USB-apparaten. Met speciale adapters, de zogenaamde USB-OTG-adapter kunt u nu uw harde schijven en USB-sticks simpel aansluiten via de laadpoort van de mobiel. Het maakt niet uit of uw mobiel een micro-USB, mini-USB of een Samsung aansluiting heeft. U hoeft alleen de juiste adapter te selecteren.

OTG kan nog meer..

Maak gebruik van de USB-OTG-adapter voor eenvoudige aansluiting van compatibele UMTS-sticks. Zo kunt u altijd en overal van alle voordelen van een duurdere tablet genieten.

Smartphone of tablet te bedienen met een normale muis of toetsenbord

Sluit een muis of toetsenbord aan de OTG-adapter aan en bestuur uw tablet of smartphone met de muis.

Films, foto’s en documenten met elkaar uitwisselen zonder pc of gegevensvolume.

Door de Conrad Android Mirror OTG-adapter kunnen 2 mobiele apparaten met de Micro USB-poort met elkaar verbonden worden.

Daarmee krijgt u gelijk toegang tot alle opgeslagen gegevens van beide mobiele apparaten. Dit maakt een simpele en handige uitwisseling van films, muziek of documenten mogelijk. Ook perfect om actions-cams direct te bekijken zonder pc.

En wanneer de batterij van uw vriend leegraakt kunt u hem via de verbinding van stroom voorzien...

Tip: Samsung ondersteunt in feite de OTG file manager functie, mocht uw fabrikant dat niet doen dan zijn er genoeg apps waarmee het wel mogelijk gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld voor de Nexus is er de ‘’Nexus media importer’’ app.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord