De voordelen van een endoscoop

Een endoscoop aanschaffen voor in de werkplaats of thuis kan zeer handig zijn. Het controleren van buizen en leidingen in huis of in de auto op beschadiging scheelt een hoop omslachtig montagewerk. Conrad levert endoscopen (boroscopen of inspectiecamera’s) om op plekken te kunnen kijken die u met het blote oog niet kunt zien. Zeer geschikt voor automonteurs, loodgieters, klokkenmakers, slotenmakers, bouw inspecteurs etc. Ook voor hobbybiologen is dit een leuke gadget, om dierbouwsels zoals mollengangen of vogelnestkastjes nauwkeurig te inspecteren. Een hulpmiddel dat niet in de gereedschapskoffer mag ontbreken. Met de verschillende accessoires uit ons assortiment kunt u uw endoscoop naar wens uitbreiden.

Video-endoscopen werken met een cmos of ccd camerachip in het uiteinde van de tip. Deze endoscopen zijn bij uitstek geschikt voor het vastleggen van beelden voor eventuele rapportages. Vaak zijn de video-endoscopen voorzien van beeld- en video-opnamefunctie met de mogelijkheid om de beelden direct weer te geven of op te slaan op een SD-geheugenkaart. Tijdens opname of weergave van de video kunnen gelijktijdig aparte beelden worden gegenereerd om belangrijke gebeurtenissen nauwkeurig te kunnen vastleggen. Video-endoscopen zijn leverbaar in diameters van 3.8 mm tot 11 mm – lengtes van 1000 mm tot 30000 mm – openingshoeken van 30 tot 100 graden – kijkrichting van 0 tot 90 graden. Tevens zijn er video-endoscopen met een stuurbare tip dan is de kijkrichting in te stellen.

De beelden en video's kunnen via de SD-geheugenkaart of een USB-interface naar de computer worden overgebracht of met behulp van een V-kabel op een TV worden afgespeeld. Enkele endoscopen beschikken over een traploos instelbare helderheid voor de aangesloten endoscoopcamera. Het weergegeven beeld kan vaak ook gespiegeld worden weergegeven om de weergave via een spiegel optisch te compenseren. Beschikt de endoscoop over een digitale zoomfunctie dan kunnen kleine plekken nauwkeurig worden bestudeerd. De meeste endoscopen zijn uitgerust met een dimbaar LED-cameralicht die zorgt voor een optimale verlichting.