Door te meten komt u verder

Conrad maakt meten makkelijk

Stroomkringen nakijken, elektriciteit meten, kabels testen op defecten of stroomlekkages detecteren. Voor veel mensen zal het op het eerste gezicht allemaal hocus-pocus lijken, maar het hoeft heus niet allemaal schrikbarend ingewikkeld te zijn. Met de juiste meetapparatuur kunt u een heleboel zelf doen, wat natuurlijk de nodige voordelen heeft.

Waarom zelf metingen doen?

 U kunt een hoop geld besparen
 De meer basale klussen zijn ook voor de leek makkelijk uit te voeren

Waarom metingen laten doen?

 Voor complexere metingen is de nodige technische kennis vereist.


Dé multitools voor het meten van elektronica

 • Meet spanning, stroomsterkte en weerstand
 • Vele extra mogelijkheden afhankelijk van model
 • Onmisbare tool voor hobbyist en installateur

Defecte kabel? Test het zelf

 • Voor allerlei kabeltypen
 • Doormeten en fouten opsporen
 • Ook voor netwerkkabels

Onmisbaar voor monteurs

 • Beperk lekstroom tot een minimum
 • Voorkom dat installaties het begeven
 • Vind de exacte locatie van het probleem

Haal meer uit uw meetapparaat

 • Extra meetsnoeren - handig als reserve
 • Adapters - voor extra functies
 • Tasjes - vervoer uw meetapparaat veilig

Meer informatie

Als u aan de slag wilt met projecten waarbij elektriciteit een rol speelt of wanneer u stroomvoorzieningen in huis of op installaties moet controleren of repareren, is de multimeter een onmisbare tool, zowel voor de hobbyist als de installateur. U meet er stroom, spanning en weerstand mee, maar afhankelijk van het model heeft u ook nog een boel andere functionaliteiten tot uw beschikking. Kijk dus goed welk exemplaar bij uw wensen past, ook wanneer het gaat om minimale/maximale meetwaarden.

Een slecht (of niet) functionerende installatie kan in een aantal gevallen worden herleid naar een defecte kabel. Dit is met het blote oog alleen zelden tot nooit te zien. Een kabeltester biedt in dit geval uitkomst om snel én betrouwbaar de eventuele fouten op te sporen. Zo kunt u bijvoorbeeld controleren of er problemen zijn met uw netwerk- of coaxkabels. Een aantal kabeltesters is daarnaast voorzien van een ‘eenvoudige’ doorgangstest, welke u ook terugvindt op de meeste multimeters.

Bent u actief als auto- of elektromonteur of houdt u van sleutelen aan auto’s, elektromotoren, apparaten, zonnepanelen en generatoren, dan is een isolatietester onmisbaar bij uw werkzaamheden. Als u namelijk wilt weten of bij een installatie, in een motor, generator of de bijbehorende kabels de stroomkring daadwerkelijk goed gesloten is en er geen stroom terug lekt naar de stroombron, is het doen van een aantal tests zeer belangrijk. Zo beperkt u lekstroom tot een minimum en voorkomt u dat installaties het begeven.

Als u een multimeter of oscilloscoop hebt aangeschaft, dan is er in vrijwel alle gevallen een standaard setje accessoires meegeleverd. U zult zien dat deze accessoires afdoende zijn voor de meest gangbare werkzaamheden, maar toch vaak tekort schieten als er écht wat moet gebeuren. Met de nodige accessoires en/of adapters kunt u de functionaliteit van uw apparaat vergroten of bepaalde toebehoren (zoals meetsnoeren) achter de hand hebben zodat u altijd aan de slag kunt. En om alles veilig te vervoeren, gebruikt u natuurlijk de daarvoor geschikte tassen.