EV-testadapterset Beha Amprobe

Testadapterset Beha Amprobe EV-520-D voor EV laadstations nu verkrijgbaar bij Conrad Electronic

De testadapters van de Beha-Amprobe EV-500-serie kunnen worden gebruikt om de functie en veiligheid van AC-laadstations in laadmodus 3 voor elektrische voertuigen te testen. Voor dit doel heeft Conrad de Beha-Amprobe EV-520-D testadapter opgenomen in haar B2B-programma voor EV-servicetechnici en serviceproviders.

Aanpasbaar aan toekomstige ontwikkelingen

De testadapters van de EV-500-serie zijn ontwikkeld door Beha-Amprobe om de functie en veiligheid van openbare, semi-openbare en particuliere AC-laadstations van laadmodus 3 voor elektrische voertuigen te garanderen. Conrad Electronic biedt nu de Beha Amprobe EV-520-D testadapter aan als een specifieke meetadapter met de grootste reeks functies die op de markt beschikbaar zijn. Dit betekent dat de bedrijfstoestanden van permanent geïnstalleerde AC-laadstations betrouwbaar en herhaaldelijk kunnen worden gecontroleerd in overeenstemming met de specificaties van IEC / EN 61851-1 en HD 60364-7-722.

De operationele flexibiliteit van de Beha-Amprobe EV-500-serie heeft een absolute meerwaarde, omdat het mogelijk is om zijn scala aan functies en diensten aan te passen aan toekomstige ontwikkelingen in laadsystemen voor e-mobiliteit door de Type 2 en Type 1 EV-stekkerapparaten te vervangen.

Geen installatietester meer nodig

Met het veiligheidsgerichte ontwerp van de EV-520-D, betekent de praktische en handige functie van de PE-pre-test dat de aansluiting van de aardleiding kan worden gecontroleerd op mogelijke foutspanningen zonder een extra installatietester. Het PWM-pilootsignaal voor communicatie met het voertuig wordt vastgelegd door geïsoleerde testaansluitingen. De status van de CP Control Pilot (voor voertuigsimulatie met verschillende laadniveaus) kan worden geselecteerd met een draaischakelaar. Een aparte faseweergave met drie LED's geeft aan of een spanning wordt doorgeschakeld. De testadapter is ontworpen voor robuust buitengebruik in overeenstemming met beschermingsklasse IP 54, beschermd tegen stof en spatwater.

Met de EV-500 adapterset en geschikte installatietesters (ProInstall van Beha Amprobe), en een draagbare oscilloscoop (ScopeMeter Fluke serie 120B), kunnen de laadstations worden gebruikt in overeenstemming met de relevante DIN VDE-normen, zoals 0100-600, 0105-100, 0100- 722 (deel 7). De testadapter biedt daarnaast de mogelijkheid om problemen en fouten te analyseren die zich in de toekomst kunnen voordoen, b.v. voor voertuigen die het opladen niet kunnen voltooien.

Speciaal voor installateurs en servicetechnici

"Vooral de openbare EV laadpalen laten zien hoe belangrijk initiële tests en regelmatige herhalingstests zijn om de langetermijnfunctionaliteit van de laders te garanderen", benadrukt Werner Käsmann, manager bij Beha-Amprobe. "Ons nieuwste productassortiment van de Beha-Amprobe-testadapterset EV-520-D is specifiek gericht op elektrische installateurs die betrokken zijn bij het opzetten van laadstations, maar ook voor servicetechnici en serviceproviders voor de even belangrijke herhalingstests, "verklaart Susanne Storch, productmanager bij Conrad Electronic.