Fluke DS703 FC videoscoop voor industriële omgevingen

18 februari 2019, Hirschau, Duitsland – Conrad heeft de DS703 FC high-definition diagnostische videoscoop met Fluke Connect™ toegevoegd aan het assortiment test- en meetapparatuur.

“Bij kwaliteitsborging in de productie of inspectie en onderhoud van machines en apparatuur zijn bepaalde plekken vaak moeilijk of zelfs helemaal niet toegankelijk”, zegt Markus Gebhard, Senior Director Purchasing Strategic Brands bij Conrad. “Om industriële gebruikers in staat te stellen ook in dergelijke gevallen een goed beeld van de situatie te laten krijgen, hebben we de robuuste diagnostische videoscoop van Fluke aan ons productassortiment toegevoegd.”

De DS703 FC is ontworpen voor zware industriële omgevingen en beschikt over een 17,8 cm (7 inch) capacitief touchscreen. Ook van moeilijk toegankelijke plekken kunnen gebruikers dankzij de digitale zoomfunctie beelden van hoge kwaliteit verkrijgen. De instelbare LED-verlichting van de diagnostische videoscoop komt daarbij goed van pas.

Een andere handige eigenschap van de DS703 FC is de mogelijkheid om het beeld op het display te draaien. Hiervoor is de innovatieve Up-is-Up™ technologie ontwikkeld, die er voor zorgt dat ongeacht de positie van de probe (8,5 mm taster met een kabel van 1,2 m) de beelden in de door de gebruiker gewenste richting worden weergegeven.

De videoscoop heeft standaard een 1,2 m lange probe met een dubbele camera voor het opnemen van video met een resolutie van 720p (720 pixels verticaal).

“Met de DS703 FC videoscoop kunnen gebruikers met behulp van het Fluke Connect™-systeem via WiFi beelden rechtstreeks koppelen aan gegevens van installaties en apparatuur of aan werkorders. Dit bespaart veel kostbare tijd”, zegt Stefan Kohler, Marketing Manager, Fluke Duitsland. “Om deze draadloze beeldoverdracht mogelijk te maken, is het apparaat uitgerust met een standaard 802.11b/g/n draadloze interface, die afstanden tot 10 meter kan overbruggen.”

Gelijktijdige toegang tot onderhoudsgegevens vanuit kantoor of een externe locatie maakt een betere besluitvorming en realtime samenwerking tussen verschillende medewerkers mogelijk. Bovendien kunnen beelden en video's direct en realtime van de videoscoop naar smartphones of pc's worden overgezet. De videoscoop heeft een geheugencapaciteit van 6 GB.

Naast de standaard probe zijn er ook probes met doorsnedes van 3,8 tot 8,5 mm verkrijgbaar, en lengtes tot maximaal 20 meter. Dit vergroot de flexibiliteit van de videoscoop en maakt dat hij optimaal kan worden aangepast voor de betreffende inspectietaak.

De 17,73 cm x 22,48 cm videoscoop wordt gevoed door een Li-Ion batterij (3,7 V; 6.400 mAh), die bij 50% LED helderheid voldoende vermogen biedt voor een bedrijfsduur van drie uur. Een probe, HDMI- en USB-kabels, een voeding en een draagtas van de fabrikant EVA Case maken het pakket compleet.