Onmisbare tools van Fluke

Als uw team geen Master-elektricien en onderhoudsspecialisten heeft, overweeg dan om te investeren in deze tools voor het identificeren en oplossen van elektrische problemen in HVAC, netwerken, motoren en elektrische panelen. Na een paar tests met deze tools, weet u of u een specialist moet inschakelen of niet, waardoor uw team tijd en geld bespaart.

Fluke hulpmiddelen die elk klein team nodig heeft voor het oplossen van elektrische problemen

Zoals bij alle elektrische werkzaamheden, kunnen het openen van panelen en het meten van elektriciteit gevaarlijk zijn. Zorg ervoor dat u de tijd neemt om geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te dragen en volg alle veiligheidsvoorschriften, zoals lockout / tagout-normen of de richtlijnen van uw regio.

Problemen met HVAC oplossen met een infraroodthermometer

Een infraroodthermometer, zoals de Fluke 64 MAX, kan helpen bij het oplossen van defecte mechanische HVAC-systemen. Als u een thermometer gebruikt om te controleren of er problemen zijn, kunt u ze opvangen voordat u ongebruikelijke geluiden uit uw HVAC-systeem hoort, meer stof uit de unit komt, extra energiekosten krijgt of een vreemde geur begint te ruiken. Gebruik de ir-thermometer om regelmatig te controleren op:

  • Werking elektrische verwarmingsspiraal

  • Condenspot temperaturen

  • HVAC-paneelvoedingen

  • Boiler warm water temperatuur

  • Nauwkeurigheid thermostaat

  • Oppervlaktetemperatuur koelmiddelbatterij

  • Condensor temperaturen

Aangezien de ir-thermometer temperatuurmetingen op afstand mogelijk maakt, kunt u de tool ook gebruiken om de uitblaastemperatuur, de luchtverdeling in kanalen en de temperatuur van aan het plafond bevestigde apparatuur veilig te controleren. Gebruik de point-and-shoot-thermometer in uw onderhoudsplan voor uw bedrijf en creëer een basislijn voor normale temperaturen op HVAC-apparatuur en op motoren en panelen in uw hele bedrijf. Noteer tijdens controle eventuele temperatuurmetingen die hoger of lager zijn dan uw basislijn. Als u verschillen ontdekt, weet u dat het tijd is om een onderhoudsspecialist in te schakelen.

Detecteer problemen met panelen en motoren met een thermische camera

Een thermische camera kan een krachtig hulpmiddel zijn voor preventief onderhoud om basisproblemen op te sporen, zoals oververhitting van panelen en motoren. Als er teveel warmte wordt gecreëerd in een paneel of motor, kan een thermische camera dit detecteren zonder de afdekkingen te openen. Door regelmatig thermische scans en inspecties in uw faciliteit bij te houden, kunt u problemen vroegtijdig opsporen, zodat u ze kunt laten repareren voordat ze grote storingen veroorzaken. De Fluke PTi120 warmtebeeldcamera in zakformaat is klein genoeg om altijd mee te nemen. Net als bij de IR-thermometer, kunt u de thermische camera gebruiken om items te scannen op een basislijn zodat u temperatuurveranderingen direct in beeld heeft. Met behulp van de asset-tagging-functie op de PTi120 kan uw team de inspectiebeelden volgen. De PTi120 is klein van formaat maar krachtig genoeg om mogelijke problemen op te sporen met een breed temperatuurbereik van -20 ° C tot 150 ° C. De afbeeldingen verschijnen op een 3,5 ”scherm met IR-Fusion overlay. Het is zowel eenvoudig als tijdsbesparend om uw apparatuur regelmatig te controleren.

Los problemen met panelen op met een spanningstester

Een spanningstester kan u helpen mogelijke problemen in elektrische panelen te herkennen. Als er geen stroom naar een onderdeel gaat, kunt u met een spanningstester bepalen waar de problemen optreden, of het een defecte stroomonderbreker is of een probleem met de binnenkomende stroom. Door een Fluke T6-1000 spanningstester in uw gereedschapstas op te nemen, kunt u snel en eenvoudig AC-stroom, AC-spanning en frequentie meten. Met FieldSense ™ -technologie kunnen metingen worden uitgevoerd via de open vork, de breedste die op de markt verkrijgbaar is, zonder dat u contact hoeft te maken met een spanningvoerende draad. Hoewel u nog steeds rekening moet houden met de veiligheidsvoorschriften en de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen moet aanschaffen om deze metingen uit te voeren, gaat het veel sneller als u geen meetsnoeren hoeft uit te trekken. Controleer of er geen spanning is of bekijk alle metingen van de voeding in één oogopslag. Als u merkt dat de metingen afwijken van de specificaties van de fabrikant, heeft u waarschijnlijk een probleem. Dit geeft u de informatie die u nodig heeft om het probleem op te (laten) lossen.

Los netwerkproblemen op met een foutzoeker

Hoe sneller u een probleem met uw netwerk detecteert, des te sneller u dit op kunt lossen of kunt laten verhelpen. Een defecte kabel kan intermitterende netwerkverbindingen veroorzaken, of uw instelling heeft mogelijk helemaal geen verbinding. Door een VisiFault ™ Visual Fault Locator (VFL) van Fluke Networks aan uw lijst met onderhoudsapparatuur toe te voegen, kunt u eenvoudige glasvezelverbindingsproblemen diagnosticeren, zodat u niet elke keer de specialisten hoeft in te roepen. De VisiFault ™ is een kabelcontinuïteitstester die uw personeel zonder veel training kan gebruiken. De lasergestuurde tester kan helpen bij het opsporen van breuken in kabels, connectoren en splitsingen. Het kan ook vezels lokaliseren en de continuïteit en polariteit van de kabel controleren, wat u gemakkelijk kunt zien met zowel continue als knipperende modi. Ontworpen om te werken met zowel 2,5 mm als 1,25 mm connectoren voor eenvoudige aansluiting en een batterijduur van uren, zodat uw team deze onderhoudstool gemakkelijk kan implementeren.