Voltcraft stroomtang met slanke bek

De Voltcraft VC-337 heeft een bijzonder slanke tangbek. Hierdoor kunnen individuele kabels tussen kabelgoot en magneetschakelaar veel beter worden vastgehouden. De perfecte oplossing voor strakke bekabeling in de schakelkast.

Met de bijzonder slanke tangbek van deze stroomtang kunt u afzonderlijke leidingen tussen kabelschacht en afscherming aanzienlijk beter grijpen. Met conventioneel gevormde tangen wordt de kabel regelmatig uit de kabelgoot getrokken. Dit probleem is met de Voltcraft VC-337 verleden tijd. De vorm van de opening, met een openingsdiameter van 5,5 mm en de flexibele toepassing die het ook mogelijk maakt om de tang in een hoek te zetten, maken dit mogelijk. Hiermee kunnen kabels tot 6 mm² worden afgetakt. Een ander voordeel is dat de kabelstopper voorkomt dat kabels te diep in de tangkaak
doordringen. Hierdoor worden kabels niet meer samengedrukt. De 2-componenten behuizing met geïntegreerde zachte rubberen bescherming maakt het handige apparaat ook geschikt voor zware toepassingen. Daarnaast zorgt de rubberen behuizing voor een aangename grip. 

Voor ononderbroken stroommeting 

De Voltcraft VC-337 maakt contactloze DC- en AC-meting mogelijk. In tegenstelling tot klassieke multimeters wordt een indirecte meetmethode gebruikt waarbij de stroom wordt gemeten door middel van een magnetisch veld dat de geleider omgeeft. Het voordeel van deze meetmethode is de klemfunctie, waarmee stroommetingen kunnen worden uitgevoerd zonder de gebruikelijke ontkoppeling van het circuit. Dit bespaart tijd en moeite en voorkomt systeemuitval. De True RMS-meting maakt de nauwkeurige meting mogelijk van ongebalanceerde spanningen en stromen die afwijken van de basis sinusvorm.

True RMS waardemeting

De Voltcraft VC-337 is de eerste tang met een extreem smalle tangbek. Een enorm voordeel bij metingen in schakelkasten met aansluitblokken en kleine kabelafstanden.

VC-337 schakelkast stroomtang AC / DC

Geoptimaliseerd voor het werken in schakelkasten, maakt het ontwerp het mogelijk om zonder problemen elke kabel afzonderlijk te grijpen. Voorzien van stopfunctie, zodat met open tangen de kabel niet te ver in de tangbek komt en dus kabels worden samengedrukt. De vorm van de opening maakt het mogelijk om vanuit elke hoek te meten, CAT II 600V, CAT III 300V.

Inhoud levering

  • Stroomtang
  • 2x veiligheidsmeetsnoer
  • Batterijen
  • Tas
  • Gebruiksaanwijzing