Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

Maak uw eigen solarlamp

Decoratieve verlichting op zonne-energie is duurzaam, nostalgisch en helemaal in.

We gebruiken er een in dit project, wat door zijn lage instapdrempel geschikt is voor hobbyisten die graag willen leren solderen of een al een beetje voorkennis hebben.

 

 

Tijdsduur

Tijdsduur: ca. 1 - 2 uur

Moeilijkheid

Moeilijkheid: Eenvoudig

 

Wat heeft u nodig?

Benodigdheden

  • Augurkenpot (of andere glazen pot met metalen deksel van min. 85 mm doorsnede)
  • Decoratiemateriaal
 

Benodigd gereedschap

 

How-to

Stap 1

Als eerste solderen we de zonnecel. De contacten zijn al voorgesoldeerd zodat u de kabels alleen nog hoeft vast te solderen.. Volg de meegeleverde handleiding van het bouwpakket.

Stap 2

Soldeer nu de printplaat, begin met de twee spoelen en de weerstand. Vervolgens de drie schakelaars en daarna drie witte LED’s en 1 groene LED. Let bij de LED’s goed op de polariteit (draai de afgeplatte kant naar rechts). Soldeer als laatste de batterijhouder met de veer naar links.

Stap 3

De printplaat moet er nu uitzien zoals op de afbeelding hiernaast.

Stap 4

Plaats de AA-batterij. Let op de polariteit en draai de pluspool naar rechts. De LED’s moeten nu oplichten.

Stap 5

Maak drie gaten in het deksel voor de spacers en een gat in het midden voor de doorvoer van de kabels. Ontbraam de gaten aan zowel de binnen- als buitenkant, zodat er geen scherpe oneffenheden meer aanzitten.

Stap 6

Monteer de spacers op het deksel en trek de kabels van de zonnecel door het gat in het midden. Plak de zonnecel, spacers en kabeldoorvoer rondom vast met een lijmpistool om het glas waterdicht te maken.

Stap 7

Soldeer de kabel van de zonnecel vast aan de printplaat.

Stap 8

Druk de printplaat op de spacers.

Stap 9

Vul het glas met decoratiemateriaal. Wat ideeën om u op weg te helpen: fluorescerende materialen, dennenappels, gedroogde sinaasappelschijven en decoratieve steentjes.

 

Disclaimer: Hoewel deze projecten met de grootst mogelijke zorg zijn uitgevoerd en gedocumenteerd, is Conrad Electronic Benelux BV niet aansprakelijk voor (vervolg)schade in welke vorm ook die ontstaat tijdens of na het bouwen van deze projecten. De projecten en het daarvoor benodigde gereedschap dienen alleen te worden uitgevoerd/gebruikt door personen met verstand van zaken die daarvoor de juiste gereedschappen en veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord