Knipex tangen voor professionals

Professionele gebruikers in de elektronica vinden bij Knipex een uitgebreid assortiment met onmisbare standaardtangen en speciale tangen voor installatie, verpakking, reparatie en onderhoud.
Zijsnijders, kabelscharen, striptangen, krimptangen, de lijst is lang. Voor bijna alle taken die zich voordoen bij het werken aan kabels, connectoren, elektrische en elektronische systemen, biedt Knipex de juiste tang.

Geïsoleerde tangen van Knipex

Veiligheid is de eerste vereiste bij het werken aan elektronische systemen. U moet 100% kunnen vertrouwen op de speciaal voor dit doel gemaakte tool. Kwaliteitstools zijn vaak moeilijk te onderscheiden van goedkope imitaties maar zijn een absolute must voor professionals. 

Knipex gereedschap is gemaakt van hoogwaardige materialen die voldoen aan alle vereiste nationale en internationale normen. Het Knipex VDE-assortiment bevat alles wat u als elektricien nodig heeft om onder spanning te werken. Naast de bekende tangen worden gereedschappen als ring- en steeksleutels, dopsleutels, kabelstrippers, enz. ook allemaal geïsoleerd aangeboden.

VDE testmethoden

U kunt in elke situatie op Knipex-tools vertrouwen. Voor de geïsoleerde tools voert Knipex tests uit die veel verder gaan dan de gebruikelijke richtlijnen. Elk productie- en testcentrum wordt geïnspecteerd, gecertificeerd en gecontroleerd door de Duitse Vereniging voor Elektrotechniek (VDE). Elke uitvoering van een geïsoleerde tang wordt door het onafhankelijke VDE-instituut gecontroleerd op veiligheid voordat een typegoedkeuring wordt verleend. Er zijn ook intensieve willekeurige tests.
Al deze testnormen bieden maximale bescherming bij werkzaamheden onder spanning tot AC 1000 V (AC-spanning) en DC 1500 V (DC-spanning). Dit geeft u veiligheid tijdens het werken.

Tethered tools

Werken op hoogte brengt een groter risico met zich mee. Daarom biedt Knipex een eigen Tethered Tools tangprogramma en een geoptimaliseerd, flexibel crashbeveiligingssysteem. Het systeem kan op verschillende manieren worden gebruikt, van bouwconstructie tot industrieel klimmen. Gevaren door vallend gereedschap worden daardoor aanzienlijk gereduceerd. Het driedelige flexibele valbeveiligingssysteem is perfect op elkaar afgestemd. Het middelpunt is de flexibele ophanglijn. De adapterlus zorgt vooral voor een veilige en snelle vervanging van het gereedschap. De robuuste en lichtgewicht karabijnhaak van aluminium maakt de set compleet.
Naast het assortiment tethered tools met meercomponenten omhulsels, biedt Knipex ook verschillende VDE-tangen volgens DIN EN / IEC 60900 met valbeveiliging.

Precisiesnijden met specialistisch snijgereedschap

Het afsnijden van een kabel is het begin van een reeks gecoördineerde bewerkingen met het doel een elektrische verbinding tot stand te brengen.

Om op professionele wijze kabels van verschillende vorm, materiaalkwaliteit en diameters te kunnen snijden, worden verschillende kabelsnijgereedschappen gebruikt. Het spectrum varieert van het snijden van dunne, fijnstrengige strengen tot het exact haaks knippen van lintkabels tot het scheiden van kabels met grote doorsneden, bijvoorbeeld voor de energievoorziening.

De kabels moeten moeiteloos netjes kunnen worden doorgesneden en zo min mogelijk worden samengedrukt. Dit wordt gegarandeerd door een speciale snijgeometrie, evenals precisiegeslepen en geharde snijkanten. Voor de verschillende vereisten biedt Knipex passende snijgereedschap.

Professioneel strippen van kabels

Een hoogwaardige, geleidende verbinding vereist het professionele strippen van de kabel en het zorgvuldig strippen van de afzonderlijke geleiders. De kabelmantel kan snel en schoon worden verwijderd met een geschikte kabelstripper. Dit zorgt ervoor dat de isolatie van de afzonderlijke geleiders niet wordt beschadigd, zowel in de omtrek als in de langsdoorsnede, vanwege de precies ingestelde snijdiepte. Daarna wordt het manteldeel verwijderd en worden de afzonderlijke geleiders blootgesteld. Knipex biedt hiervoor een breed scala aan striptangen.

Veilige krimpverbindingen met Knipex

In elektrische installaties is krimpen de mechanische compressie van een huls rond een geleider om een stevige elektrische en mechanische verbinding tussen geleider en connector tot stand te brengen. Dit is alleen toegestaan als het voldoet aan de vereiste regels. Voorwaarde hiervoor is dat de geleider, het contact, het krimpgereedschap en de gereedschapsinstelling precies op elkaar zijn afgestemd.

Dit betekent in detail:

  1. Geleiders en connectoren moeten qua capaciteit overeenkomen.
  2. Geleiders en connectoren moeten correct in het krimpprofiel worden geplaatst dat overeenkomt met het type en de capaciteit.
  3. De krimpdruk moet altijd gelijkmatig op dezelfde hoogte en over het gehele krimpprofiel worden uitgeoefend.

Ontwikkeld in samenwerking met connectorfabrikanten en gebruikers, voldoen de nieuwste Knipex-krimpgereedschappen aan al deze vereisten.

    

    

Bestsellers

bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist