40 jaar VOLTCRAFT, betrouwbaar en nauwkeurig

De mijlpalen van een succesverhaal
Of het nu gaat om elektrotechniek en milieumeettechniek, voedingen, laadtechniek en powerbanks of endoscopen: technische gebruikers in ontwikkeling, laboratoria, handel, onderhoud en onderwijs, studenten en leerlingen, technologieliefhebbers en professionele doe-het-zelvers waarderen de solide en innovatieve techniek van VOLTCRAFT producten die zich al vier decennia lang in de praktijk bewijzen.

De verschillende producten van de afgelopen 40 jaar betekenden niet alleen mijlpalen in het succesverhaal van VOLTCRAFT, maar zetten ook maatstaven in de branche: In 1982 kwam het eerste product op de markt. Een digitale multimeter. De VOLTCRAFT 6010, die voldeed aan de toenmalige standaarden van de techniek, maar die 60 procent goedkoper werd aangeboden dan concurrerende producten.

Op dit moment zijn in heel Europa meer dan 1.700 VOLTCRAFT-producten verkrijgbaar.

Ontdek elke maand een spannend onderwerp uit de meet- en testtechniek

Historische wortels

40 jaar geleden waren multimeters met digitale displays erg in trek. De meetwaarden waren direct en gemakkelijk af te lezen in tegenstelling tot de analoge toestellen met wijzers op verwarrende schalen. De VOLTCRAFT 6010 uit 1982 was in die tijd state of the art en onverslaanbaar goedkoop.

Ondertussen zijn er voor elke toepassing geschikte multimeterreeksen beschikbaar. Er zijn meer dan 100 verschillende handmultimeters, speciale multimeters en natuurlijk laboratoriummultimeters verkrijgbaar. De VC-7200 heeft een zeer gemakkelijk af te lezen grafisch display voor waarden en diagrammen. Nu kunnen ook dynamische curven, accumulaties, progressies en nog veel meer worden weergegeven.

Van robuuste standaardvoedingen tot laboratoriumspecialisten

Al in 1982, het jaar van de oprichting van het bedrijf, was de eerste regelbare laboratoriumvoeding verkrijgbaar met de aanduiding TNG 30. Enkele jaren later was de eerste programmeerbare voeding Digi 35 met een toetsenbord met 10 toetsen voor de directe invoer van stroom en spanning bijzonder populair. In 1998 volgde de 2e generatie Digi 35 met computerinterface.

Vandaag de dag produceert VOLTCRAFT meer dan 60 verschillende laboratoriumvoedingen in alle vermogensklassen en voor elke toepassing. Indien nodig zijn de voedingen ook verkrijgbaar in een ISO- of DAkkS gekalibreerde versie.

Van robuuste standaardvoedingen tot laboratoriumspecialisten

Met dit IR-pistool heeft VOLTCRAFT in 2003 voor het eerst de temperatuur contactloos meetbaar gemaakt. Met conventionele sensoren kunnen roterende assen van motoren en tandwielen nauwelijks worden gemeten zonder veiligheidsbeperkingen.
Het bepalen van oppervlaktetemperaturen op afstand werd in 2003 dus vrij eenvoudig.

Vandaag de dag zijn er meer dan 260 producten in de categorie temperatuurmeting. Van meetsondes tot warmtebeeldcamera's in zakformaat die in elke werkjas passen. Inmiddels is een heel arsenaal aan meetinstrumenten beschikbaar voor gassen, waterkwaliteit, wind, verlichting, radioactiviteit en vele andere milieucategorieën. Deze ontwikkeling onderstreept de competentie van VOLTCRAFT ook buiten de klassieke elektrische meettechniek

Meet elektriciteitsbereik eenvoudig en vooral nauwkeurig

Stijgende elektriciteitskosten, al vele jaren een plaag. In 1995 ontwikkelde VOLTCRAFT voor het eerst een eenvoudig te gebruiken oplossing. De EKM 265 energiekostenmonitor was in staat het actief en zichtbaar vermogen betrouwbaar en nauwkeurig in kaart te brengen. De Energy Logger 3500 volgde in 2008 voor directe opslag van de opgenomen meetreeksen op SD-kaart.

Met de SEM 6500 en de SEM 8500 heeft VOLTCRAFT zojuist apparaten voor professionals op de markt gebracht die alle soorten vermogens- en verbruikswaarden met een indrukwekkende precisie bepalen en de gegevens rechtstreeks en in onbeperkte hoeveelheden naar de cloud schrijven.

Accu's efficiënt opladen

Toen in 1995 de eerste VOLTCRAFT-lader met processorgestuurde laadprocedures op de markt verscheen, kwam er eindelijk een einde aan de dood van accu's. Geoptimaliseerde laadcurven, afhankelijk van het celtype, voorkwamen overladen. De laadspanning en laadstroom werden gecontroleerd. In de loop van de tijd kwamen er nieuwe accuechnologieën met nieuwe eisen op de markt. Er volgden geïntegreerde accuverzorgingsprogramma's en zelfs de reactivering van dood gewaande accu's.

Moderne krachtige oplaadbare accu's zijn vooral te vinden in mobiele apparaten en hebben niets meer gemeen met de nikkel-cadmium-batterijen van vroeger. Supersnel laden zonder geheugeneffect - zo mogelijk zonder zelfontlading van de batterijen - is vandaag de dag de norm. PD is het toverwoord: power delivery. De lader en het mobiele apparaat wisselen informatie uit over hoeveel stroom er moet worden geleverd en wanneer. Met een stekkervoeding of om onderweg bij te laden: VOLTCRAFT krachtige laders en powerbanks met PD-technologie.

VOLTCRAFT 40 JAAR