bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Koop nu uw oplaadbare batterijen AAA bij Conrad

Oplaadbare batterijen AAA heeft u nooit genoeg. Bovendien wenst u voor uw toestellen uitsluitend de beste oplaadbare batterijen AAA te kopen. Daarom heeft Conrad een groot aanbod oplaadbare batterijen AAA voor u in voorraad. Batterijen of accu’s zijn het kloppend hart van uw toestel. Besteed daarom zeker de nodige aandacht aan de keuze ervan. AAA batterijen of potloodbatterijen, zoals dit type batterij ook vaak genoemd wordt, gebruikt u vaak in kleinere elektronische toestellen. Omdat u vaak drie tot vier batterijen samen gebruikt in een toestel kunt u bij Conrad ook handige pakketten batterijen kopen. Deze pakketten gaan qua grootte tot twaalf stuks.

Welke capaciteit hebben oplaadbare batterijen AAA bij Conrad?

De capaciteit van een batterij betekent letterlijk de hoeveelheid stroom die in de batterij aanwezig is. Het is dus als het ware het volume aan stroom. Let erop dat oplaadbare batterijen AAA vaak een verschillende capaciteit hebben. De AAA batterijen die we bij Conrad aanbieden, hebben een capaciteit die varieert tussen de 500 mAh en de 1.100 mAh.

Wat zijn de bekendste en beste merken van oplaadbare batterijen AAA?

Oplaadbare batterijen AAA verkopen we bij Conrad van diverse merken:

·         AgfaPhoto

·         Conrad Energy

·         Duracell

·         Energizer

·         Varta

·         Panasonic

Welke spanning hebben oplaadbare batterijen AAA?

Oplaadbare AAA batterijen zijn verkrijgbaar met een voltage van 1,2 of 1,6 volt. Waarom dit onderscheid in voltage? De meest verkochte oplaadbare AAA batterijen zijn nikkel-metaal hybride (Ni-MH) batterijen. Deze geven een spanning af van 1,2 V. Sommige apparaten zijn echter specifiek ontworpen om te werken op 1,5 V. Daarvoor is de spanning van Ni-MH batterijen dus te laag en kunt u deze niet voor deze toestellen gebruiken. Oplaadbare batterijen van nikkel-zink (NiZn) die beschikken over een spanning van 1,6 volt zijn hier dan de oplossing.

Capaciteit en voltage: dit zijn de dingen die u moet controleren wanneer u AAA batterijen kopen gaat

De capaciteit van oplaadbare AAA batterijen geeft het vermogen aan. Dit vermogen wil zeggen hoeveel lading een volledig opgeladen batterij kan leveren totdat hij weer wordt ontladen. De eenheid van capaciteit is ampère-uur (Ah) of milliampère-uur (mAh). De specificatie 800 mAh staat bijvoorbeeld voor het feit dat de batterij 1 mA gedurende 800 uur kan leveren of 100 mA gedurende 8 uur. Deze specificatie heeft echter altijd betrekking op een volledig geladen, 'verse' secundaire cel van de batterij en wordt daarom ook nominale capaciteit genoemd. In de loop van het gebruik, en vooral als u uw micro AAA batterij slecht behandelt, zal deze capaciteit afnemen.

Ter vergelijking:

  • niet-oplaadbare AAA batterijen hebben een nominale spanning van 1,5 V en een capaciteit tussen 500 en 1.200 mAh
  • AA batterijen hebben ook een nominale spanning van 1,5 V maar 1.200 tot 2.300 mAh

Hoe lang gaan AAA batterijen mee?

De levensduur van een oplaadbare AAA batterij hangt grotendeels af van het aantal laadcycli dat hij kan doormaken tot hij op een bepaald ogenblik gewoon niet meer kan worden opgeladen. Veel fabrikanten geven het aantal van deze laadcycli aan: de getallen variëren van 1.000 tot 1.800 keer.

Voor de levensduur een oplaadbare batterij is het echter minstens even belangrijk dat deze wordt beschermd tegen diepontlading, of met andere woorden de totale uitputting van de capaciteit. En overladen verkort ook de levensduur van oplaadbare batterijen AAA. Het is het beste om tegelijkertijd een geschikte oplader aan te schaffen. Goede laders stoppen het laadproces automatisch wanneer de laadspanning is bereikt en voorkomen zo overladen, zonder dat u het in de gaten hoeft te houden. Hoe lager de stroomsterkte tijdens het opladen, hoe langer het duurt – maar door deze omstandigheid blijft de werking significant langer behouden. Frequent snel laden leidt daarentegen tot capaciteitsverlies.

Oplaadbare batterijen AAA kopen? Check vandaag het aanbod bij Conrad

Bent u op zoek naar oplaadbare batterijen AAA om uw elektronisch project of toestel van stroom te voorzien, dan zit u goed bij Conrad. Wij hebben een grote selectie diverse oplaadbare batterijen AAA in onze magazijnen. De batterijen zijn duurzaam, hebben een grote capaciteit en behouden hun laadcapaciteit.

Conrad is dan ook meer dan een verkoper van online spullen. In ons Technology In Focus Program volgen we samen met onze leveranciers de nieuwste trends op de voet. Deze kennis delen we graag met u als klant. In ons sourcingplatform winkelt u 24 uur per dag al uw technische benodigdheden voor uw project. Hierbij bieden we u meer dan alleen producten en service, we staan ook garant voor oplossingen op maat. Bent u bijvoorbeeld specifiek op zoek naar een aankoop in bulk voor camerabatterijen, industriële oplaadbare batterijen of oplaadbare AA batterijen, dan is Conrad uw geknipte partner.