bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Met een AC DC converter zet u wisselstroom om in gelijkstroom voor al uw elektronische projecten

Een AC DC converter is een elektrisch circuit dat wisselstroom (AC) omzet in gelijkstroom (DC). Een AC DC converter is onmisbaar in elektronische voedingstoepassingen waar de stroomingang een conversie van wisselstroom naar gelijkstroom vereist om een gelijkstroomuitgang te creëren. AC DC converters maken gebruik van bruggelijkrichters om de AC input om te zetten in een DC output. Samen met regelaars passen ze bovendien het spanningsniveau aan. AC DC converters maken ook gebruik van reservoircondensatoren om de pulserende gelijkstroom af te vlakken. In eerste instantie wordt de 230V AC spanning teruggebracht tot 12V AC. Heeft u een AC DC converter nodig voor uw project? Bestel hem dan vandaag bij Conrad.

Waar heeft u AC DC converters voor nodig?

Een AC DC converter vindt u terug in heel wat toestellen. Bent u producent of ontwikkelaar van producten, dan heeft u vroeg of laat zeker een AC DC converter nodig. Denk bijvoorbeeld maar aan het herstellen of aanpassen van volgende toestellen:

  • computers
  • tv-toestellen
  • telefoonopladers
  • elektronische consumentenapparatuur

Welke soorten AC DC converters bestaan er?

Om een AC DC converter te kiezen, moet u met een aantal factoren rekening houden. Een van de factoren is bijvoorbeeld de mogelijkheid tot montage. U kiest bijvoorbeeld voor een AC DC converter met PCB montage.

Qua aansluiting heeft u ook een grote keuze tussen AC DC converters:

  • converter AC DC 12V, aansluiting met pinnen
  • AC DC converters om op een printplaat te monteren
  • een AC DC Converter als SMD (surface mount device)
  • aansluitingen met een schroefklem of met meerdere schroefklemmen
  • AC DC converters om door middel van solderen vast te zetten.

Wat is het vermogen van AC DC converters?

Het vermogen van AC DC Converters gaat van 1W tot 5W. Deze hebben elk een respectievelijke minimum en maximum ingangsspanning en eveneens een maximale uitgangsspanning en uitgangsstroom.

Welke merken produceren AC DC converters?

Merken die AC DC converters op de markt brengen zijn:

·         Gaptec

·         H-Tronic

·         Mean Well

·         Recom

·         TKD-Lambda

·         TracoPower

AC DC converters met schroefklemmen of om te gebruiken bij de ontwikkeling van uw eigen netvoedingen

Bij Conrad verkopen we een groot aantal diverse AC DC convertors. Denk bijvoorbeeld maar aan de typische AC DC converter in een gesloten behuizing met schroefklemmen. Deze heeft typisch een ingangsspanningsbereik van 85 tot 264 V/AC en is geschikt voor diverse elektronicaprojecten.

Andere AC DC converters gebruikt u bijvoorbeeld voor de opbouw en de ontwikkeling van eigen netvoedingen. Let er hier dan zeker op dat uw AC DC converter CE & UL-60950-1 gecertificeerd is. Bovendien moet een AC DC converter continu kortsluitingsbestendig zijn en een groot AC en DC ingangsspanningsbereik hebben. Bij Conrad helpen we u graag met uw keuze.

Waarom is de koeling belangrijk bij een AC DC converter?

Om oververhitting te vermijden, is het belangrijk dat AC DC converters over een goed systeem van koeling beschikken. Meestal vindt deze koeling bij AC DC converters plaats door natuurlijke convectie. De behuizing is hier speciaal voor ontworpen.

Conrad is uw online specialist in AC DC converters

Conrad is uw online partner om eenvoudig en snel alle elektronische apparatuur en componenten te bestellen. Of nu op zoek bent naar DC DC converters of juist naar AC DC inbouwnetvoedingen gesloten: in onze voorraad van meer dan 450.000 artikelen vindt u steeds wat u nodig heeft.

Voor technisch advies of tips en tricks kunt u eveneens steeds bij ons terecht. Als wij u niet kunnen helpen, dan is de kans klein dat u elders een gepaste oplossing voor uw probleem vindt. Onze experts zorgen hierbij graag voor oplossingen op maat. Via de telefoon, per mail of tijdens een plaatsbezoek in uw bedrijf onderzoeken en bekijken we samen de mogelijkheden. Kortom, bij Conrad vindt u steeds alles wat u voor uw business nodig heeft. Dankzij ons Technology In Focus-programma zijn we hierbij altijd op de hoogte van nieuwe producten en mogelijkheden. Veel succes met uw nieuwe AC DC converters.