bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

AC/DC inbouwnetvoeding open om elektronische projecten af te maken

Een AC/DC inbouwnetvoeding open is, net als de gesloten variant, een elektrische voeding die energie levert aan een elektrisch element of de elektrische belasting. De belangrijkste functie van de AC/DC inbouwnetvoeding open is stroom van een bron om te zetten in de juiste spanning, stroomsterkte en -frequentie om het elektrische element van de juiste hoeveelheid stroom te voorzien. Een ander woord voor een AC/DC inbouwnetvoeding open is een open elektrische energieomzetter.

Welke soorten AC/DC inbouwnetvoedingen zijn er?

Als ontwikkelaar heeft u de keuze tussen een groot aantal open AC/DC inbouwnetvoedingen. Typisch voor een AC/DC inbouwnetvoeding open is dat er geen fysieke behuizing is en dat het toestel meestal in een ander apparaat geïntegreerd wordt. Denk bijvoorbeeld maar aan open AC/DC inbouwnetvoedingen voor desktopcomputers en elektronische toestellen.

Naar functionaliteit is er een grote keuze voor uw AC/DC inbouwnetvoeding open. Sommige voedingen beperken zich de stroom die door het elektrisch element gaat tot een veilig niveau te beperken. Andere schakelen de stroom volledig uit in het geval van een elektrische storing.

Een AC/DC inbouwnetvoeding open onderdrukt daarbij ruis en spanningspieken aan het elektrische element. Dat is bijvoorbeeld heel belangrijk bij medische apparatuur of apparatuur voor metingen in laboratoria.

In het geval van een tijdelijke stroomonderbreking zorgt een AC/DC inbouwnetvoeding open voor een correcte voorziening van stroom om zodoende een ononderbreekbare stroomvoorziening te creëren.

Wat zijn de onderdelen van een AC/DC inbouwvoeding gesloten?

Elke AC/DC inbouwnetvoeding open heeft een ingangsaansluiting die de energie van elektrische stroom ontvangt uit de bron en een uitgangsaansluiting of diverse uitgangsaansluitingen die stroom leveren aan het elektrische element. De in- en uitgang zijn bedrade verbindingen, al kunt u bijvoorbeeld ook een AC/DC inbouwnetvoeding open kopen die draadloos energie overzet om elektrische bedradingen zonder fysieke connectie te voeden.

De functionele kenmerken van AC/DC inbouwnetvoedingen

AC/DC inbouwnetvoedingen kunt u op verschillende manieren indelen, onder meer naar functionele kenmerken:

  • Een gereguleerde voeding garandeert een constante uitgangsspanning, ondanks eventuele schommelingen in de belastingsstroom of de ingangsspanning. Dat voorkomt dus dat de output van een voeding verandert wanneer de ingangsspanning of de belastingstroom fluctueert.
  • Instelbare voedingen zijn geschikt om de uitgangsspanning of stroom te programmeren. Dit gebeurt via mechanische bedieningsonderdelen zoals de knoppen op het frontpaneel van een AC/DC inbouwnetvoeding. Het kan ook via een bedieningsingang, of via beide opties.
  • Een regelbare en instelbare AC/DC inbouwnetvoeding open bestaat ook. Dat is dan een AC/DC inbouwnetvoeding open die zowel regelbaar als gereguleerd is.
  • Een geïsoleerde voeding heeft een uitgangsvermogen dat los staat van het ingangsvermogen. Hier is dus geen gemeenschappelijke verbinding tussen de ingang en de uitgang.

Een AC/DC inbouwnetvoeding open

Een AC/DC inbouwnetvoeding open heeft in de meeste gevallen toch een vorm van behuizing, alleen is de voeding niet volledig weggeborgen in deze behuizing. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden en types AC/DC inbouwnetvoedingen open.

  • Benchtop voeding: een benchtop voeding is een autonome voeding die u bijvoorbeeld in een computervoeding kunt integreren.
  • Partiële behuizing: bij sommige AC/DC inbouwnetvoedingen open is er een partiële behuizing, bijvoorbeeld een montagevoet die geschikt is voor de integratie in machines of andere apparatuur.
  • Open voedingen voor rekmontage: sommige AC/DC inbouwnetvoedingen open zijn specifiek geschikt om in rekken voor elektronische apparatuur te monteren.
  • Geïntegreerde voedingen zijn dan weer open voedingen waarbij de voeding en de belasting samen op een printplaat gemonteerd zijn.

Conrad helpt u met advies over een AC/DC inbouwnetvoeding gesloten

Bent u op zoek naar een AC/DC inbouwnetvoeding open, dan helpen we u bij Conrad graag bij uw keuze. Bekijk zeker ook de DC/DC voedingen in ons aanbod, of bekijk de gesloten AC/DC inbouwnetvoedingen. Conrad is uw expert in alle onderwerpen die met elektriciteit en elektronica te maken hebben. We helpen u telefonisch, online of aan de hand van een bezoek ter plaatse. Zodoende vindt u in een mum van tijd de oplossing die u zoekt.