bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Accessoires stekkervoedingen maken het opladen van al uw apparatuur gemakkelijk

Bent u op zoek naar accessoires stekkervoedingen, dan zit u goed bij Conrad. Er is een groot aanbod accessoires stekkervoedingen bij ons verkrijgbaar. Adapters of adapterkabels, maar ook frontplaten, montagestukken en interfaces; u vindt het allemaal bij ons. Software en inbouwsets zijn ook typische accessoires stekkervoedingen.

Stekkervoedingen zijn net zoals alle netvoedingen elektronische componenten die apparaten van energie voorzien. In de meeste gevallen zetten stekkervoedingen de wisselstroom van het lichtnet om naar gelijkstroom met een spanning die geschikt is voor het toestel.

Overal vindt u accessoires stekkervoedingen

Of het nu op kantoor is of thuis, stekkervoedingen zijn nu bijna overal te vinden. De bekendste toepassing is waarschijnlijk deze van het opladen van smartphones. Maar de kans is ook groot dat u stekkervoedingen gebruikt om stroom te leveren aan een verscheidenheid van andere elektrische apparaten. Kort gezegd is een stekkervoeding een voedingseenheid waarvan de volledige elektronica in een compacte behuizing is ondergebracht en waaraan een eurostekker zonder kabel is bevestigd.

Voedingen van dit type worden bijvoorbeeld gebruikt voor veel flatscreens, printers, scanners, telefoons, routers en voor het opladen van smartphones en andere mobiele apparaten. Maar de voedingen kunnen ook worden gebruikt om ledstrips aan te sturen. Hiervoor vindt u ook de nodige accessoires stekkervoedingen

Wat is het vermogen van stekkervoedingen?

U kunt stekkervoedingen kopen met een vermogen tussen 3 en 60 watt. In veel modellen geeft een ingebouwde led de werking van de adapter aan. Het is algemeen bekend dat elektrische apparaten ook in de stand-bystand een aanzienlijk stroomverbruik hebben. Een groot deel van de verbruikte energie wordt echter meestal niet door het apparaat zelf verbruikt, maar door de stekker zelf. Daarom moet u de stekkervoeding altijd uit het stopcontact halen als u hem niet nodig hebt.

Welke soorten accessoires stekkervoedingen zijn er?

Er bestaan verschillende accessoires voor stekkervoedingen, namelijk:

  • USB-opladers. Mobiele apparaten worden meestal geleverd met een USB-oplader. Een dergelijke voeding heeft ofwel een kabel die permanent met de lader is verbonden, ofwel een USB-aansluiting. In dat geval kan de USB-adapter met verschillende kabels worden gebruikt. Het opladen van apparaten met mini-USB, micro-USB of USB-C-aansluitingen is dus probleemloos mogelijk.
  • Instelbare en regelbare stekkervoedingen. Voedingsadapters waarmee u de uitgangsstroom en de uitgangsspanning afzonderlijk kunt instellen, zijn bijzonder praktisch. Bij deze voedingen kan meestal ook de stekker worden vervangen. De leveringsomvang omvat gewoonlijk een selectie van de meest gangbare holle stekkers en aansluitstekkers.

Wat zijn de diverse stekkernetaccessoires?

Er bestaan diverse accessoires voor stekkervoedingen:

  • Muurbevestigingsstukken. Hiermee geeft u een stekkervoeding een vaste plaats op een muur.
  • Adapters. Hiermee maakt u verbindingen tussen verschillende soorten uitgangen, bijvoorbeeld een schakeling van USB naar USB-C.
  • Frontplaten. Gebruikt u regelmatig een stekkervoeding op uw bureau of bij u thuis, dan kunt u een frontplaat voorzien om hem uit het zicht te onttrekken en bijvoorbeeld uw bureau overzichtelijk te houden. Dankzij frontplaten en andere accessoires blijft u het overzicht behouden en vermijdt u een wirwar van kabels.
  • Software. Het is eveneens mogelijk om bij Conrad software voor uw stekkervoeding te bestellen. Dat zijn dan licenties die geschikt zijn voor het merk AN Elektro Automatik. Deze software bedient dan alle functies van uw voeding of een apparaat. De software houdt bijvoorbeeld een logboek bij, die een weergave is van de uitgangswaarden en de status van het apparaat. Het is met deze software eveneens mogelijk data te exporteren naar *.CSV-files.

Accessoires stekkervoedingen kopen? Check het aanbod bij Conrad

Wie werkt met stekkervoedingen weet dat het resultaat van het werk vaak afhangt van de noodzakelijke accessoires. Accessoires stekkervoedingen vindt u daarom in overvloed bij Conrad. Conrad is inderdaad veel meer dan een online shop. Wij zijn een partner die samen met u op zoek gaat naar de beste oplossing voor een specifieke situatie. Bent u actief in onderhoud en herstel, research en development of werkt u aan prototypes van nieuwe toestellen? Dan helpen we u graag met het kiezen van de juiste accessoires stekkervoedingen. Met ons Technology In Focus-programma volgen we de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van technologie op de voet. We zijn dan ook vaak de eersten die nieuwe producten of accessoires stekkervoedingen kunnen aanbieden. Stekkervoedingen met een USB-aansluiting of andere accessoires? U vindt ze bij Conrad.