bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Accu’s voor invoerapparatuur nodig? Bestel ze per stuk of in bulk bij Conrad

Het is altijd een goed idee om de nodige reservebatterijen in huis, op kantoor of in uw school te hebben voor invoerapparatuur zoals een keyboard of een muis. Met een draadloze keyboard en muis geniet u van een grote vrijheid terwijl u werkt, tot het moment dat deze invoerapparatuur zonder stroom zit. Heeft u de gepaste batterij in huis, dan vervangt u deze snel zodat u gewoon door kunt werken.

Accu voor invoerapparatuur opladen: hoe gaat dat in zijn werk?

Batterijen voor invoerapparatuur bestaan in diverse soorten en vormen. Als we het hebben over invoerapparatuur, dan verwijzen we naar toebehoren van computers zoals muizen of keyboards. Elk merk heeft zijn eigen types batterijen en stroomvoorziening. Gelukkig is Conrad uw vaste toeleverancier en hebben we elke mogelijke batterij voor invoerapparatuur in onze voorraad.

Afhankelijk van de vereisten van uw invoerapparatuur en uw eigen voorkeuren kunt u kiezen voor diverse soorten batterijen. Oplaadbare batterijen kunt u blijven hergebruiken en opladen op het moment dat u merkt dat de batterij bijna leeg is. U laadt in dit geval de batterij eerst op via een externe stroombron. Dit slaat energie op in de batterijcellen. Let op dat u bepaalde oplaadbare batterijen ook opnieuw van stroom kunt voorzien door hun lader aan te sluiten op een opgeladen powerbank. Bij invoerapparatuur merkt u dat u de respectievelijke accu’s volgens twee principes kunt opladen:

  • Het volledige apparaat aansluiten. Vooral bij kleine en technologische apparatuur moet u het hele toestel aansluiten op het stroomnet. Het is met andere woorden niet nodig om de batterij uit het toestel te halen. Denk bijvoorbeeld maar aan uw mobiele telefoon of uw laptop.
  • Enkel de batterij opladen. Bij dit principe haalt u de batterij uit de invoerapparatuur, om deze batterij apart op te laden. Dit is een handig systeem om bijvoorbeeld te werken met een reserveaccu. Terwijl u de ene batterij oplaadt, kunt u een andere gebruiken. Zo vertrouwt u steeds en zonder onderbreking op uw invoerapparatuur.

Welke accu’s voor invoerapparatuur vindt u bij Conrad?

Accu’s voor invoerapparatuur verkopen we bij Conrad in twee categorieën:

  • Oplaadbare batterijen voor laptops, smartphones, scheerapparaten en dergelijke. Het is in principe niet de bedoeling om de batterijen uit het toestel te halen om ze op te laden. Zijn ze defect, dan kunt u ze als monteur wel vervangen. Bedenk hierbij dat een batterij vaak een van de meest cruciale onderdelen van een toestel is. Als u deze batterij kunt vervangen, dan voorziet u een apparaat van een tweede leven.
  • Universele en al dan niet oplaadbare batterijen in gestandaardiseerde batterijformaten, die consumenten van elektronica zelf kunnen vervangen.

Hoe vindt u een geschikte batterij voor invoerapparatuur?

Belangrijke criteria bij de keuze van een geschikte batterij voor invoerapparatuur zijn:

  • De grootte van de batterij en de positie van de contacten. De batterij in kwestie moet met andere woorden passen in de voorziene ruimte in het batterijvak.
  • De spanning die de batterij levert moet overeenstemmen met de specificaties van het toestel.
  • De capaciteit van de batterij (uitgedrukt in mAh) moet overeenstemmen met de specificaties van het toestel. De capaciteit geeft aan hoeveel elektrische energie de batterij in een bepaalde tijd kan leveren. Hoe hoger de capaciteit, hoe minder vaak u de batterij moet opgeladen.

Als u de originele batterij bij de hand hebt, staat alle relevante informatie meestal op de batterij afgedrukt. Zo vindt u snel een vervangbatterij voor alle invoerapparatuur.

Invoerapparatuur accu kopen? Bestel bij Conrad, uw specialist in batterijen

Conrad is uw online specialist in alle mogelijke invoerapparatuur, maar ook in andere technische benodigdheden zoals apparaat accu’s en accessoires. Als online distributieplatform gericht op bedrijven, R&D competence centers en scholen bieden we u enkel de beste en meest duurzame apparatuur en accessoires aan. Met passend advies helpen we u graag met de keuze van de juiste apparatuur.

Wij adviseren u online of telefonisch, maar ook een plaatsbezoek in uw organisatie is mogelijk. Zo vinden we voor uw probleem of behoefte steeds een passende oplossing. Conrad is niet zomaar een online winkel, wij zijn een sourcingplatform waar u 24 uur per dag terechtkunt voor alle benodigdheden voor uw project. U vindt bij ons meer dan 450.000 producten onder één dak. Met enkele muisklikken bestelt u snel en efficiënt de invoerapparatuur die u nodig heeft. We wensen u veel succes met uw aankoop van uw nieuwe invoerapparatuur.