Advies

Een accuboormachine biedt u een optimale bewegingsvrijheid. Ook verkrijgbaar met geïntegreerde stofafzuiging. De beste merken ✓ De voordeligste prijzen ✓

De accuboormachine: voor elke gereedschapskist

Een goede accuboormachine is een onmisbaar werktuig met heel wat mogelijkheden. Wat is echter het geschikte model voor uw boorklus? Om hout of gips te boren, kiest u immers voor een ander model dan voor het boren in beton. Wat maakt dus een geschikte accuboormachine en waarop moet u letten bij uw keuze? Om deze vragen te beantwoorden, gaan we een aantal technische begrippen na.

De capaciteit van de accu

Een belangrijk element van een accuboormachine is de capaciteit van de accu of batterij. Kies voor een krachtig model als u de boormachine voor lange tijd gebruikt. Voor sporadisch gebruik biedt een normale accu voldoende mogelijkheden.

De capaciteit van een accuboormachine wordt uitgedrukt in Ah of Ampère-uur. Als professional kiest u voor een accuboormachine met een capaciteit van 3 Ah of meer, hoewel voor anderen een capaciteit van 1 tot 2 Ah volstaat. Uiteraard kunt u ook meerdere accu's kopen. Zo werkt u gewoon verder terwijl de andere accu aan het opladen is, om vlot aan de slag te blijven.

Boormachines: de verschillende modellen van accu

De vroegere accu schroevendraaiers hadden bijna altijd een NiCd-accu. Soms kwamen we ook wel eens een NiMH-accu tegen. Ook vandaag de dag zal u accuboormachines met dergelijke accu's in het assortiment zien verschijnen. Voor wie op zoek is naar een goedkope allrounder is er met zo’n accu niks mis. Voor professionele gebruikers is een accuboormachine met een Lithium-Ion-accu, zoals de Bosch Professional GSR 18V-60 C, een betere optie. Het heeft immers een langere levensduur en is bovendien milieuvriendelijker. De hogere kostprijs weet zich door frequente gebruikers vaak eenvoudig terug te verdienen, wat het een aanrader maakt bij veelvuldig gebruik.

Waarop moet u nog letten bij accuboormachines?

Er is nog een technische term die erg belangrijk is: de maximale koppel, uitgedrukt in Newtonmeter (Nm). Dit is onder andere bepalend voor de mogelijkheden van uw accuschroevendraaier. Wilt u een dikke schroef in beton draaien? Dan kiest u voor een accuboormachine met een maximale koppel die hoger ligt dan voor hout of gips.

Er zijn nog enkele andere factoren waarop u moet letten, bijvoorbeeld het type boorkop, een klop- en hamerfunctie en de aanschafprijs. Ook de boorcapaciteit in verschillende materialen, de slagkracht en een stofafzuiging zijn het overwegen waard. Wij weten als geen ander dat het zo al snel ingewikkeld wordt. Via onze uitgebreide zoekfilters vindt u eenvoudig de accuboormachine waar u naar zoekt. Bovendien helpt ook ons business-team u graag verder met de nodige tips en tricks.

Ook bits en boren verkrijgbaar via conrad

Voor het in- en uitdraaien van schroeven heeft u niet alleen een accuboormachine nodig. Daarom treft u bij Conrad ook de andere benodigdheden aan. Denk bijvoorbeeld aan onze uitgebreide bitsets waarin u meteen de benodigde bits vindt. Zo hoeft u het doordraaien en de bijhorende slijtage niet te vrezen. U vindt dergelijke bitsets van diverse merken zoals Bernstein en Velleman. Bent u tot slot op zoek naar geschikte boren? Ook dan bent u bij Conrad aan het juiste adres. Wij hebben immers boren voor alle materialen, zelfs voor metaal, beton of steen. Bij conrad.be bent u dan ook altijd geholpen met professioneel advies op maat.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord