bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Adapters maken diverse metingen mogelijk met dezelfde meetapparatuur

Met een juiste adapter voor inbouw-meetinstrumenten kunt u de mogelijkheden van moderne meetapparatuur aanzienlijk uitbreiden. De juiste en goed gekozen adapters garanderen bijvoorbeeld een goede naleving van de nodige veiligheidsbepalingen, zelfs in moeilijke omstandigheden. Een adapter voor inbouw-meetinstrumenten maken het bovendien mogelijk te meten in het hoge frequentiebereik. Met andere adapters zoals testsnoeren en testsondes kunt u testapparatuur zoals oscilloscopen en multimeters nog beter laten werken dan oorspronkelijk bedoeld is.

Gespecialiseerde meetsoftware als aanvulling op een adapter voor inbouw-meetinstrumenten

Om goed te werken met een adapter voor inbouw-meetinstrumenten heeft u vaak gespecialiseerde meettechnologiesoftware nodig. Hiermee is het mogelijk om de verzamelde gegevens te verwerken en er berekeningen op te laten uitvoeren. Bij Conrad vindt u een grote keuze en telkens de adapter voor inbouw-meetinstrumenten van uw keuze.

Een adapter voor inbouw-meetinstrumenten is een belangrijk onderdeel van de meettechniek

Meettechniek is een discipline die de wetenschap en techniek al heel wat heeft bijgebracht. Om goed te kunnen meten, heeft u vaak de nodige adapters mogelijk. Een adapter geeft een groot aantal nieuwe mogelijkheden aan een bestaand meetapparaat. Bovendien zijn adapters vaak relatief goedkoop in aankoop in vergelijking met de meettoestellen zelf. Sommige adapters schroeft of klikt u vast in een toestel, terwijl andere adapters bedoeld zijn om fysisch in een meetapparaat in te bouwen om zodoende de mogelijkheden te vergroten.

Wat is een adapter voor inbouw-meetinstrumenten precies?

Een adapter voor inbouw-meetinstrumenten is in feite een stuk dat het mogelijk maakt twee connectoren met elkaar te verbinden. Een adapter voor meetinstrumenten, en hierbij dus ook inbouw-meetinstrumenten, maakt het hierbij mogelijk het meetbereik van een bijbehorend testinstrument uit te breiden. Denk bijvoorbeeld maar aan stroomtangadapters waarmee u een passende multimeter kunt gebruiken als een stroomtang. Daarnaast zijn er ook adapters die het mogelijk maken apparaten op een DIN-rail aan te sluiten, waar dit anders niet zou kunnen.

Klemmen tellen ook mee als adapter voor inbouw-meetinstrumenten. Hiermee maakt u een krachtige verbinding tussen het meetobject en het meetapparaat. Dit is een toepassing die u vaak ziet in laboratoria, scholen of in diverse proefopstellingen. Denk bijvoorbeeld ook maar aan startkabels van een auto.

Welke types adapter voor inbouw-meetinstrumenten bestaan er?

  • Een adapter voor inbouw-meetinstrumenten om het meetbereik uit te breiden, is uitgerust met een spanningsregelaar en geeft nauwkeurig de meetstanden weer.
  • Een thermo koppel adapter voor inbouw-meetinstrumenten maakt van uw multimeter een thermometer. Het bereik gaat van 50 tot +1000° Celsius en ze zijn geschikt voor het type K-sensor. Aansluiten doet u met een mini-TK-stekkerbus.

Onder een adapter voor inbouw-meetinstrumenten rekenen we bij Conrad ook montageplaten voor meetapparatuur en schalen om de gemeten waarden af te lezen.

Voor welke meetcategorie gebruikt u een adapter voor inbouw-meetinstrumenten?

Om goed te kunnen meten, is het belangrijk om de juiste meetcategorie te weten. Zo mag u voor een meting aan de elektriciteitsmeter of aan de hoofdaansluiting enkel meetsnoeren van categorie IV gebruiken. Een meetweerstand is hierbij een speciale weerstand die een hoge nauwkeurigheid en kwaliteit heeft.

Conrad is uw specialist als u op zoek bent naar een adapter voor inbouw-meetinstrumenten

Zoekt u adapters voor inbouw-meetinstrumenten, dan is Conrad de website waar u moet zijn. Conrad is veel meer dan een online winkel; we zijn een groothandel en sourcingplatform waar u rechtstreeks bestelt uit ons assortiment met meer dan 450.000 items. Bovendien breiden we ons assortiment elke dag uit. Dankzij ons Technology In Focus-programma zijn we als eerste op de hoogte van nieuwe trends en componenten. Inbouw meetinstrumenten kennen voor ons geen geheimen, of het nu digitale meetinstrumenten of analoge exemplaren zijn. Meten is weten, zegt men, en iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en techniek weet dat dit waar is. Conrad helpt u graag bij de keuze van adapters voor inbouw-meetinstrumenten. U kunt bij ons terecht om individuele adapters te kopen, maar ook aankopen in bulk zijn mogelijk. Bestel vandaag nog een adapter voor inbouw-meetinstrumenten en u werkt in een mum van tijd uw project helemaal af.