bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Auto acculaadsystemen kopen bij Conrad

Nooit het risico lopen dat de accu van uw auto leeg is? Overweeg dan auto acculaadsystemen. Met auto acculaadsystemen kunt u de accu van uw auto of camper laden en goed onderhouden. Het aanbod bestaat uit verschillende soorten auto acculaadsystemen, zoals druppelladers en laadspanningsboosters. Daarnaast verkopen we bij Conrad ook diverse soorten accu's, zoals startaccu's.

Auto acculaadsystemen van verschillende merken

Bij Conrad verkopen we auto acculaadsystemen van de merken CTEK en SCHAUDT. Let er bij het kopen van de auto acculaadsystemen goed op voor welke accu’s de auto acculaadsystemen geschikt zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld auto acculaadsystemen voor AGM accu’s, maar ook voor lithiumaccu’s of loodaccu’s.

Auto acculaadsystemen: de druppellader

Een druppellader wordt aangesloten op de accu en zorgt ervoor dat de accu constant geladen blijft door steeds pulserend bij te laden. Hiermee wordt voorkomen dat de accu leeg raakt of dat er een diepontladen accu ontstaat. Wanneer een accu diep ontladen is, is de kans groot dat de accu kapotgaat. Het gebruik van een druppellader is bijvoorbeeld een verstandige keuze wanneer u met een camper werkt die veel stilstaat.

Verschillende soorten druppelladers

Er bestaan verschillende soorten druppelladers. Bij Conrad verkopen we bijvoorbeeld een druppellader met een 5-traps laadprocedure. De accu beschikt over selecteerbare laadalgoritmes en heeft een dubbele ingang, waardoor de accu zowel via zonne-energie als via een dynamo gevoed kan worden. De druppellader is spatwater- en stofdicht, heeft een maximale laadefficiëntie en een batterijscheidingsfunctie.

Waarom een druppellader aanschaffen?

Niets is zo vervelend als weg willen rijden en er vervolgens achter komen dat de motor niet wil starten omdat de accu leeg is. Met een druppellader is dit verleden tijd. Ook voorkomt de druppellader dat de accu diep ontladen raakt en vervolgens kapotgaat. Met een druppellader is in zo'n geval de aanschaf van een nieuwe accu niet nodig.

Auto acculaadsystemen: de laadspanningsbooster

De autodynamo veroorzaakt spanningspieken en spanningsdalen. Een laadspanningsbooster zorgt er vervolgens voor dat de spanning weer gelijkgetrokken wordt en stabiel is. De spanning die wordt opgewekt in de dynamo is vaak afhankelijk van de snelheid waarmee gereden wordt, maar ook van hoe hard u remt en de hoeveelheid toeren die een motor maakt. Omdat de spanning soms heel hoog of juist heel laag is, is het moeilijk om de accu goed bij te laden. Deze spanningspieken zijn niet goed voor de accu en zorgen er bovendien voor dat de accu niet optimaal kan opladen. Door dit laadsysteem voor de auto tussen de dynamo en de accu te plaatsen, kunnen de spanningspieken worden opgevangen en kan er een stabiel voltage gecreëerd worden voor de accu.

Diverse laadspanningsboosters

Net als bij de druppelladers zijn er ook verschillen als het gaat om de laadspanningsboosters. Deze auto acculaadsystemen zijn instelbaar door middel van een schuifschakelaar of toets. Sommige laadspanningsboosters hebben een ledindicatie om aan te geven dat de laadspanningsbooster de accu aan het laden is. Ook als het gaat om de maximale verhoging van de laadspanning zijn er verschillen. Een aantal laadspanningsboosters kan de laadspanning verhogen tot maximaal 14,4 V, maar het kan ook meer of minder zijn. De precieze specificaties van de verschillende laadspanningsboosters staan aangegeven bij het product.

Let bij deze auto acculaadsystemen ook op de dikte van de stroomdraad

Bij het aanschaffen van een laadspanningsbooster is het belangrijk om ook rekening te houden met de dikte van het stroomdraad. Een laadspanningsbooster die een hoge stroom geeft, zal namelijk niet optimaal werken als de kabel niet dik genoeg is.

Waarom een laadspanningsbooster aanschaffen?

Zeker wanneer vaak met de caravan of camper gereden wordt, is het hebben van dit auto laadsysteem erg handig. Dankzij een laadspanningsbooster heeft de bestuurder namelijk ook nog een volle accu wanneer hij of zij aankomt op de plaats van bestemming en kan dan direct genieten van alle luxe die een opgeladen accu te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan een werkende koelkast en verlichting.