bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Bestel uw back up batterijen bij Conrad om continu stroom te verzekeren

Om continu over stroom te beschikken, ook al is er geen netstroom beschikbaar, is een back up batterij een must. Denk bijvoorbeeld aan bouwplaatsen of omgevingen waar stroomvoorziening cruciaal is. Er bestaan echter diverse soorten back up batterijen. De meest bekende back up batterijen vindt u, verrassend genoeg, in elke laptop. Deze houdt bijvoorbeeld de tijd bij, ook al is uw computer volledig uitgeschakeld. U bestelt een back up batterij in enkele muisklikken, of vraagt gewoon advies over welke back up batterij voor uw bedrijfsproces de beste oplossing is.

Hoe een goede back up batterij kiezen?

Wenst u een goede back up batterij te vinden voor uw laptop of server, dan kunt u het beste eerst het serienummer van de oorspronkelijke batterij opzoeken. Dit vindt u terug op de originele batterij. Op basis van dit nummer vindt u dan op onze website een nieuwe en geschikte accu voor uw toestel. De back up batterijen die we bij Conrad verkopen, zijn van het merk CS Cameron Sino.

Voor welke merken van hardware zijn back up batterijen van Conrad geschikt?

Bij Conrad vindt u back up batterijen die geschikt zijn voor alle bekende merken van computerhardware:

·         Acer
·         Asus
·         Compaq
·         Dell
·         IBM
·         Medion
·         Panasonic
·         Toshiba
·         HP

Welke capaciteit en spanning heeft een back up batterij?

De capaciteit van de back up batterijen varieert van 20 tot 550 mAh. Hier heeft u de keuze. Is een bepaald toestel voor langere tijd niet actief, dan kunt u een back up batterij met een hogere capaciteit kiezen. Omdat deze back up batterij op het moederbord van de computer geplaatst is, dient u ook in de BIOS setup de gewijzigde capaciteit aan te geven. De spanning van een back up batterij voor uw computer bedraagt steeds 3V.

Wat gebeurt er als u de back up batterij uit uw computer haalt?

Als u de CMOS-batterij verwijdert, dan werkt de computer wel, maar verliest u de datum- en tijdinstellingen, start de computer op met standaard BIOS-instellingen of moet u telkens wanneer u de computer opstart het station kiezen waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Helaas zijn niet alle CMOS batterijen te verwijderen. Sommige fabrikanten voorzien enkel in de mogelijkheid een vervangingsbatterij te plaatsen. Als het moederbord van uw computer geen verwijderbare batterij heeft, moet u een jumper op het moederbord instellen om de nieuwe batterij te installeren.

Hoe merkt u dat de CMOS back up batterij niet meer goed werkt?

·         De laptop start niet meer op.

·         Er klinkt een pieptoon op het moederbord.

·         De datum en de tijd zijn gereset.

·         De hardwaredrivers werken niet meer naar behoren.

·         De connectie naar een scherm en een muis werken niet meer.

·         U kunt geen verbinding maken met het internet.

Wat gebeurt er als de back up batterij van uw computer het volledig laat afweten?

Is de back up batterij volledig defect? Dan is het beste wat u kunt doen uw computer opnieuw opstarten en deze de volledige dag aan laten staan. Daardoor krijgt de back up batterij de kans om zich weer op te laden en kan uw laptop opnieuw normaal functioneren. Helpt dit niet, dan is het tijd om de back up batterij te vervangen.

Conrad, uw specialist in backup accu’s

Conrad is een online sourcingplatform met een aanbod van meer dan 450.000 artikelen. Bent u op zoek naar een backup accu voor uw project, dan helpen we u bij Conrad graag verder met uw keuze. We zijn ervan overtuigd dat we de perfecte back up batterij voor uw project in onze stock hebben. Met de term online sourcingplatform bedoelen we dat we meer zijn dan zomaar een online shop. U kunt bij ons steeds terecht voor gericht advies over de aankoop van een back up batterij. Omdat een back up batterij past in een groter systeem van energievoorziening voor uw bedrijf, maken we graag de nodige tijd vrij. We kunnen hierbij ook uw wensen ter plaatse bespreken. Zodoende delen we graag met u onze kennis over backup batterijen of over uninterruptable power supplies. Tot binnenkort bij Conrad.