bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Met een bandschuurmachine gaat het schuren van grote oppervlaktes razendsnel. Uiteenlopende modellen verkrijgbaar. Franco levering ✓ ISO-certificering ✓

Bandschuurmachine: ideaal voor het schuren van wanden en vloeren

Een bandschuurmachine gebruikt u om materiaal af te nemen bij grote, vlakke oppervlakken. Zeker bij het schuren van muren of vloeren is de bandschuurmachine een meerwaarde. Uiteraard let u bij uw aankoop op enkele belangrijke factoren, zoals de afnamecapaciteit. Waar u nog zoal rekening mee houdt? Dat leggen wij u graag even uit.

Waarvoor gebruikt u de bandschuurmachine?

Een bandschuurmachine is speciaal gemaakt voor het schuren van grote vlakke delen, zoals tafels, kasten of deuren. Ook voor het schuren van houten vloeren of wanden is een bandschuurmachine de ideale keuze. Wilt u hoeken en randen aanpakken met een schuurmachine? Kies dan voor een gespecialiseerd exemplaar met spitse schuurzool. Hetzelfde geldt overigens voor het schuren van moeilijk te bereiken hoekjes.

De schuursnelheid en de geschiktheid van de bandschuurmachine

Het zijn de technische eigenschappen van de bandschuurmachine die de mogelijkheden bepalen. Wanneer u grote oppervlaktes wilt schuren, is bijvoorbeeld een hoge schuursnelheid aangewezen. Dat is echter niet het geval indien het gaat om fijne werken waarbij u beschadiging wilt voorkomen. Bepalende factoren zijn daarvoor de diameter van de schuurcirkel en het toerental van de bandschuurmachine. Voor het schuren van grote oppervlaktes is het verder handig als u kunt werken zonder netsnoer. Let dan wel dat de accu van uw bandschuurmachine voldoende krachtig is. Wilt u graag makkelijk het meest geschikte model vinden voor uw klus? Via onze uitgebreide filtermogelijkheden gaat u eenvoudig op zoek naar de beste schuurbandmachine.

Houd rekening met het gebruikscomfort

Wanneer u als professional vaak met een bandschuurmachine aan de slag gaat, is het belangrijk dat de bandschuurmachine goed in de hand ligt. De trillingswaarde van de bandschuurmachine is daarvoor een bepalende factor. Zware toestellen hebben immers een trillingswaarde van meer dan 7,1 m/s, wat vermoeiend is aan de handen en armen. Al zeker bij een langdurige klus. Kies daarom bij lichte schuurwerken voor een toestel met een lage trillingswaarde. Vooral waarden onder 5 m/s verdienen de nodige aanbeveling.

Let daarnaast bij uw keuze op het type stofafzuiging. Vooral indien u gewoon even een stofzuiger op uw schuurbandmachine hoeft aan te sluiten, is het aangenaam werken. Andere belangrijke factoren vinden we bij het gewicht van de schuurbandmachine, de bevestigingsmethode van het schuurpapier en een eventuele softgrip.

Altijd een geschikte schuurmachine

Bij Conrad staan we voor een ruim assortiment, waardoor er altijd wel een exemplaar te vinden is voor uw klus. Ook andere modellen van schuurmachines zijn bij ons verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een deltaschuurmachine die u gebruikt voor hoeken, randen, trappen en kozijnen. Daarvoor is een bandschuurmachine immers minder geschikt. Ook accessoires zoals de bijhorende stofzakken of schuurpapier vindt u op conrad.