Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat is een bluetooth®Adapter?

Bluetooth®HiFi-adapter aangestuurd door smartphone

Met bluetooth®Hifi-adapters kunnen worden gebruikt om bestaande hifi-systemen of andere actieve luidsprekers om te vormen tot een draadloos geluidssysteem. De besturing kan dan gemakkelijk via smartphones, computers of tablets worden uitgevoerd. Deze dienen ook als de bron van de verschillende muziekbestanden. Via bluetooth®gegevens worden draadloos verzonden, omdat dit type verbinding al beschikbaar is op de meeste besturingsapparaten. Als een pc of laptop vanaf het begin deze functie niet heeft, kan een zogenaamde Bluetooth goedkoop worden gebruikt®Ontvangers kunnen achteraf worden gemonteerd.

Naast Bluetooth®Veel apparaten hebben extra interfaces die multi-compatibel zijn als in- of uitgangen met cinch-, jack-, USB- of een klemverbinding. Als het bluetooth®Als de HIFI-adapter al is uitgerust met NFC-technologie, is deze met weinig moeite te koppelen aan bijvoorbeeld een smartphone.

Apparaten met verschillende reeksen zijn verkrijgbaar bij verschillende fabrikanten. De modellen verschillen in prestaties, prijs en details zoals bediening of weergave.

ontvanger:

Voorziet stereosystemen van Bluetooth®naar
Toepassing: bijv. Muziek overbrengen van een smartphone naar een stereo-installatie

Zender: Rust tv uit met Bluetooth®Aan
Toepassing: bijv. Met bluetooth®- koptelefoon die tv kijkt

Welke interfaces hebben Bluetooth®Adapter?

Apple 30-pins

Bluetooth®Hifi-adapters met interfaces voor Apple-apparaten zijn geschikt voor de aansluitingen die uniek zijn bij deze fabrikant. Dergelijke adapters werken draadloos met verschillende generaties eindapparaten en kunnen worden gebruikt met een Apple dockingstation. U kunt de muziekweergave gemakkelijk bedienen via het aangesloten luidsprekersysteem met uw smartphone, tablet of iPhone.

Cinch (stereo)

De term cinch beschrijft een stekkerverbinding waarmee audiosignalen analoog en stereo over een of twee kabels worden verzonden. Moderne hifi-adapters zijn in staat om de deels verouderde apparaten, zogenaamde passieve luidsprekers, te verbinden met moderne muziekbronnen zoals smartphones of tablets en staan garant voor modern, draadloos muziekgenot.

Klemaansluiting

Deze interface is ook geschikt om verouderde luidsprekers aan te sluiten op moderne vormen van weergave van muziek. De vaak zeer compacte adapters worden als ontvangers van data van tablets en smartphones op passieve luidsprekers met klemverbindingen aangesloten en dienen in sommige gevallen ook als versterker. Dit verbetert de audiokwaliteit tussen digitale data en analoge luidsprekers aanzienlijk en voorkomt achtergrondruis.

Jackplug

Een zogenaamde jackplug is een audiostekker die wordt gebruikt als transmissiemedium voor hifi-apparaten, microfoons of koptelefoons. HiFi-adapters zijn meestal uitgerust met de gangbare interfaces met een diameter van 3,5 mm en kunnen via deze stekkerverbinding op tal van afspeelapparaten worden aangesloten, zoals een oudere autoradio.

Micro-USB en USB

De voeding van bluetooth®HiFi-adapters worden vaak gegarandeerd via USB- of micro-USB-interfaces. De meeste adapters hebben een ingebouwde batterij, waarvan de levensduur sterk kan verschillen van fabrikant tot fabrikant. Met de USB-interface kunnen de apparaten snel en eenvoudig worden opgeladen met behulp van een pc, tablet, notebook of oplader en kunnen ze flexibel worden gebruikt zonder permanente stroomaansluiting.

S / PDIF of Toslink

Bluetooth®HiFi-adapters met een S / PDIF maken gebruik van elektrische of optische overdracht van digitale stereosignalen of meerkanaals audiosignalen tussen verschillende apparaten. De termen S / PDIF en Toslink worden als synoniemen gebruikt en gaan alleen terug op zeer gedetailleerde verschillen tussen de respectievelijke oorspronkelijke ontwikkelaars zoals Sony of Toshiba. De muzieksignalen worden meestal als optische signalen verzonden, bijvoorbeeld van een notebook naar een mp3-speler.

Waar u op moet letten bij het kopen van een Bluetooth®Adapters?

Voordat u een bepaalde bluetooth kiest®Hifi-adapter moet worden bepaald welke apparaten met elkaar worden verbonden, zodat het afspeelmedium vervolgens kan worden aangestuurd en van gegevens kan worden voorzien via mobiele apparaten. De verschillende in- en uitgangen van de adapters, de zogenaamde interfaces, zijn van groot belang. De interfaces van de passieve luidsprekers of het stereosysteem moeten bekend zijn en er moet een voor hen ontworpen hifi-adapter worden gekozen. Om een flexibel gebruik achteraf te garanderen, moet de adapter compatibel zijn met het bronapparaat van de muziekbestanden. Verschillende fabrikanten van smartphones en tablets verhinderen soms universeel gebruik. Hiermee moet zeker rekening worden gehouden voordat u koopt, zodat vrienden en familieleden ook hun muziek kunnen streamen via het afspeelapparaat.

Onze praktische tip

Bluetooth®HiFi-adapter, de aptX®-Technologie, ontvang muziekgegevens in verliesvrije, niet-gecomprimeerde cd-kwaliteit in tegenstelling tot A2DP-technologie, waarbij de gegevens opnieuw worden gecomprimeerd voordat ze worden verzonden. 

  

Veelgestelde vragen: de meest voorkomende vragen over Bluetooth®Adapters

Bluetooth®-Hifi-adapter voor het muzieksysteem

Kan ik mijn oudere muzieksysteem gebruiken met bluetooth®Gebruik een hifi-adapter?

Ontdek welke interfaces uw bestaande systeem heeft en selecteer een Bluetooth®HiFi-adapter met een geschikte interface zoals jack-, cinch- of klemaansluiting. Als u het niet zeker weet, maak dan een foto van de achterkant van uw muzieksysteem en spreek met een expert in een Conrad-filiaal die u kan helpen en adviseren over de aankoop.
 

Hoe weet ik of de Bluetooth®Hifi-adapter voldoet aan mijn eisen?

Met de verschillende filterfuncties in de Conrad Online Shop heeft u de comfortabele mogelijkheid om de weergegeven resultaten op uw wensen af te stemmen. Filter de apparaten die aan uw verwachtingen voldoen op basis van technische details, interfaces en prijzen.

Conclusie: hoe u geschikte Bluetooth kunt vinden®adapter

Er zijn talloze apparaten om uit te kiezen om elk conventioneel hifi-muzieksysteem om te vormen tot een draadloos geluidssysteem met streamingoptie. De bestaande interfaces op uw afspeelapparaat en de compatibiliteit met de software van uw gegevensbron zijn altijd belangrijk. Met name bij Apple-producten zijn er vaak geïsoleerde oplossingen die met andere smartphones of tablets niet haalbaar zijn. Maak duidelijk of u een apparaat nodig heeft voor mobiel of stationair gebruik. Er zijn specialisten onder de hifi-adapters, waarmee maximaal acht apparaten kunnen worden aangesloten. Bovendien moet de afstand die tussen zender en ontvanger moet worden overbrugd, in acht worden genomen. Medewerkers van de Conrad-vestigingen helpen u graag bij het selectieproces.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord