bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Bent u op zoek naar een breekhamer? Of u nu een professional bent of een klusser in de avonduren, u vindt een passende breekhamer in ons assortiment.

Breekhamer: een echte must

Wanneer tegeltjes snel van de muur gehaald moeten worden, is een breekhamer altijd een meerwaarde. Hierbij is het belangrijk dat u de juiste beitel gebruikt. Ook de geschikte breekhamer is een must, want elke breekhamer kent nu eenmaal zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. In het best denkbare geval is de breekhamer voorzien van uiteenlopende beitelstanden zodat u deze steeds op de juiste manier plaatst. Dit maakt de breekhamer niet alleen eenvoudig in gebruik, maar vermindert ook de kans op schade.

Waarop let u bij het kopen van een breekhamer?

Indien u van plan bent om een breekhamer aan te schaffen, zijn er een aantal zaken waarmee u rekening moet houden. In de eerste plaats gaat het om de kracht van uw breekhamer, uitgedrukt in joules. Hoe krachtiger de breekhamer, hoe eenvoudiger u door het materiaal breekt. Voor het uitbreken van een betonnen vloer kiest u dan ook voor meer joules dan voor het uitbreken van badkamertegeltjes. Ook de trilwaarden, het gewicht en het type beitelhouder van de breekhamer zijn beslissende factoren bij uw keuze.

Welke beitelhouders zijn er?

Tijdens het betere sloopwerk kan het er heftig aan toegaan, maar dat hoeven we u vast niet meer te vertellen. Om uw breekklus veilig af te werken, moet de beitel dan ook muurvast zitten om ongelukken te voorkomen. In de praktijk bestaan er daarvoor drie soorten gereedschapshouders: SDS-Max, SDS-Plus en de zeskante schacht.

De gereedschapshouder SDS-Max staat voor topkwaliteit in het assortiment houders. Over het algemeen is dit model tot 50% steviger. Vooral bij hevige sloopwerken, zoals het boren in gewapend beton, is de SDS-Max de beste keuze. Professionals in de bouwsector kiezen dan ook veelal voor een SDS-Max drilboor. In het andere geval volstaat een SDS-plus beitelhamer, wat het een goede optie maakt voor particulieren. Ook een combihamer met zowel breek- als boorfunctie is een geschikte keuze. Een alternatief vinden we tot slot bij de zogenaamde zeskante schacht. Ook deze gereedschapshouder biedt voldoende kracht voor het slopen van beton of metselwerk. Hiernaast scoort hij heel goed op vlak van degelijkheid, waardoor het een ideale keuze is bij langdurig gebruik.

Kies voor een breekhamer met verschillende beitelstanden

Wanneer u de breekhamer gaat gebruiken voor het verwijderen van tegels, adviseren wij een breekhamer met verschillende beitelstanden. Zo kiest u zelf hoe u de beitel bevestigt. Hoewel steeds meer breekhamers voorzien zijn van verstelbare beitelstanden, is het toch belangrijk dat er voldoende instelbare beitelstanden zijn. De eenvoudige modellen hebben ongeveer 6 beitelstanden. Voor professionals die vaak tegels uitbreken, is een geavanceerde breekhamer met 12 tot 15 instelbare beitelstanden een geschikte optie.

Breekhamers: een compleet aanbod via conrad

Bij Conrad vindt u niet alleen een compleet assortiment breekhamers, maar ook de bijhorende beitels. Net zoals onze breekhamers komen deze beitels in uiteenlopende maten, materialen en uitvoeringen. Ook wij weten immers dat een platte beitel nog geen sleufbeitel is. Uiteraard bent u bij ons ook aan het juiste adres voor het bestellen van de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan werkhandschoenen, veiligheidsschoenen, oordoppen en oogbescherming