bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Een camera accu koopt u bij Conrad

Camera accu’s zorgen voor de nodige stroom terwijl u foto’s maakt. Net zoals elke andere batterij is een camera accu een compacte opslagplaats van energie. Specifiek voor digitale camera’s hebben we bij Conrad een groot aanbod accu’s in voorraad.

Waar moet een goede camera accu aan voldoen?

Een goede camera accu moet aan diverse eisen voldoen. Om te beginnen moet een accu voor uw digitale camera op het perfecte moment stroom leveren. Wilt u de ultieme foto maken, dan moet de accu op het juiste moment stroom geven aan de lens en de bedieningsknoppen. Daarnaast moet een camera accu ook duurzaam zijn. De batterij moet u jaar in jaar uit kunnen gebruiken en opladen. Een andere vereiste voor een camera accu is de compacte en ergonomische vorm. De camera accu mag niet te veel plaats in het apparaat innemen en moet u gemakkelijk in de camera kunnen aanbrengen of uit de camera verwijderen. Omwille van de impact op het milieu moet een camera accu tenslotte eveneens duurzaam geproduceerd en recyclebaar zijn.

De verschillende soorten camera accu’s

Er bestaan diverse soorten camera accu’s. Zo zijn er fototoestellen die klassieke wegwerpbatterijen gebruiken. Als ze leeg zijn, vervangt u ze door andere en begint u opnieuw te fotograferen of te filmen. U kunt daarnaast ook kiezen voor oplaadbare universele batterijen die u desgewenst ook voor andere toestellen kunt gebruiken.

Welke oplaadbare camera accu’s zijn ideaal voor professionele toestellen?

De meer gespecialiseerde digitale fototoestellen en camera’s gebruiken oplaadbare accu’s. Hier komt het erop aan bij de keuze voor een nieuwe accu goed na te gaan welke accu uw camera nodig heeft. Elke fabrikant heeft zijn eigen standaard, en zo zijn er verschillende types voor bijvoorbeeld Canon of Nikon-fototoestellen. Dat zijn dan camera accu’s van het merk zelf die met de nodige kwaliteitseisen gemaakt zijn. Daarnaast bestaan er ook generische accu’s voor bekende merken zoals Canon of Nikon, die meestal een stukje goedkoper zijn.

Lithium-ion camera accu voor spiegelreflexcamera

Beschikt u over een spiegelreflexcamera, dan is een lithium-ion-batterij aangewezen als camera accu. Lithium-ion accu’s zijn krachtig, licht en weinig onderhevig aan omgevingsfactoren zoals vocht of temperatuurwisselingen. U kunt lithium-ion accu’s honderden keren herladen zonder dat ze hun capaciteit tot stroomopslag verliezen.

Daarnaast bestaan er ook de zogenaamde NiMH camera accu’s. U kunt ze qua vorm vergelijken met de bekende AA batterijen. Deze zijn minder duur dan lithium-ion accu’s en kunt u bovendien snel opladen. Afhankelijk van het type en met merk beschikken ze over een opslagcapaciteit die gaat van 400 tot 4500 mAh. Een nadeel hierbij is dat u ook een specifieke en passende oplader moet kopen.

Een power pack is onmisbaar als u graag foto’s neemt met flits

Werkt u als fotograaf vaak met een flits, dan is een goede power pack voor flitsen belangrijk. Dit type batterij heeft een grote capaciteit en produceert op korte tijd veel stroom. De bekende cameramerken hebben eigen reeksen van power packs en de bijbehorende accessoires.

Wat zijn handige camera accu accessoires voor digitale toestellen?

Er bestaan diverse accessoires voor digitale camera's:

  • Voor compacte systeemcamera’s of spiegelreflexcamera’s is een batterijhouder een goed idee. Deze batterijhouder is een extern toestel dat u op uw camera monteert. Het bevat een werkende accu en ruimte voor reserveaccu’s, en beschikt daarnaast over een reeks keuzeknoppen en ontspanknoppen. Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijk om verticale foto’s te nemen zonder dat u uw handen in een geforceerde houding hoeft te brengen. De opbergruimte in de batterijhouder zorgt er dan weer voor dat u langer kunt fotograferen, waardoor u een continue opnamesnelheid hebt. Bent u een fan van het werken met een spiegelreflexcamera, dan kiest u voor uw fototoestel een batterijhouder met een bakje voor de originele batterij en een andere houder voor aanvullende batterijen.
  • Heeft u net een camera batterij gekocht, dan is een goede oplader voor uw accu ook een must. Dat kan bijvoorbeeld een externe lader zijn, waarvoor u de batterij uit het fototoestel moet halen. Daarnaast zijn er ook types fototoestellen die het mogelijk maken om de batterij in het toestel zelf op te laden. Een snellader is handig om batterijen in minder dan een uur op te laden.

Conrad helpt u met advies over camera accu’s

Bij Conrad kiest u uw camera accu’s uit een grote waaier van merken. Bovendien helpen we u graag als u advies bij de keuze van een camera accu nodig heeft. Conrad is immers de online specialist in alles wat met elektriciteit en elektronica te maken heeft. We helpen u graag telefonisch of online verder. Veel succes met uw aankoop van uw nieuwe camera accu.