bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Voor de beste zaagresultaten doet u natuurlijk beroep op een goede cirkelzaag of afkortzaag. Ook een kwalitatief cirkelzaagblad is daarbij een onmisbaar instrument. Het is echter belangrijk om een geschikt cirkelzaagblad te kiezen voor uw afkortzaag. Er bestaan nu eenmaal aangepaste bladen voor het zagen van metaal, hout of andere materialen. Daardoor is het niet altijd eenvoudig om een geschikt cirkelzaagblad te vinden. Zoals altijd legt Conrad u graag het een en ander uit en staat ons business-team voor u klaar met meer informatie.

Een geschikt cirkelzaagblad kiezen

Elk cirkelzaagblad heeft zijn eigen unieke kenmerken. Bij het kiezen van een geschikt exemplaar dient u daar dan ook rekening mee te houden. Eerst en vooral gaat u daarom na welk type materiaal u wilt zagen. Een schrijnwerker heeft voor het doorzagen van massief hardhout een kwalitatief en hard zaagblad nodig. Wie daarentegen in de metaalsector actief is en aluminium zaagt, verkiest een afkortzaagblad met minder tanden. Uiteraard kunt u ook steeds kiezen voor een universeel zaagblad, wat vooral voor klusjesdiensten een handig gereedschap is.

Daarnaast houdt u rekening met hoe diep u wilt zagen. Voor het afkorten van vurenhouten balken heeft u bijvoorbeeld een groot bereik en diameter nodig. Let daarbij op de compatibiliteit met uw afkortzaag, want elke afkortzaag heeft specifieke eigenschappen. Ook wat de zaagbreedte of de grootte van het asgat betreft, legt uw afkortzaag u een aantal beperkingen op.

Zet uw tanden in elk project

Hoewel het oud-Vlaams gezegde beweert “Zij die de minste tanden hebben, kauwen het meest”, lijkt dat voor onze zagen niet helemaal te kloppen. En al zeker niet wanneer je het letterlijk neemt. Een cirkelzaagblad met meer tanden snijdt tenslotte scherper. Het is dan ook een ideaal werktuig om zuiver en scherp te snijden. Met een cirkelzaagblad van minimaal 48 tanden bent u verzekerd van een precies en splintervrij resultaat. Eventueel kiest u ook voor een cirkelzaagblad van 72 tanden voor optimale precisie. Zo'n cirkelzaagblad is vooral een geschikt gereedschap voor schrijnwerkers die een haarscherp resultaat willen leveren. Bent u echter op zoek naar een afkortzaagblad voor het grof verzagen van balken? Dan is zo'n zuiver resultaat geen must en volstaat een cirkelzaagblad met 24 tanden, zodat u snel en efficiënt kunt werken.

Ontdek het cirkelzaagblad van Bosch

Bij Conrad vindt u cirkelzaagbladen van diverse topmerken zoals Bosch, Metabo en Donau Elektronik. Cirkelzaagbladen zijn universeel inzetbaar waardoor u uit verschillende merken kunt kiezen. U bent dus niet verplicht om een zaagblad te kopen van hetzelfde merk als uw afkortzaag. De voorwaarde is echter wel dat het cirkelzaagblad compatibel is met uw specifiek model.

Bent u op zoek naar een cirkelzaagblad van opperste kwaliteit? Dan bevelen wij de cirkelzaagbladen van het merk Bosch aan. Zij zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en prijsklassen. Ook over de grootte van het asgat hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken. Aanvullend vindt u bij Conrad immers de reduceerringen van Bosch. Deze reduceerringen maken het asgat aanpasbaar en bijgevolg universeel inzetbaar.