bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Cruise control koopt u bij Conrad

Cruise Control: ontspannen en zuinig autorijden. Een lange autorit kan vermoeiend zijn. De benen steeds in één houding en met de wisselende maximum snelheden bent u continue met de snelheid van uw auto bezig. Dat rijdt onrustig en een verkeersboete ligt soms zomaar op de loer. Dat kan makkelijker en comfortabeler met cruise control. Zoals de naam al zegt controleert cruise control de snelheid van uw auto.

Zet de snelheid vast

U kunt hiermee de snelheid van uw auto vast zetten, zodat u een constante snelheid rijdt. Zo geniet u meer – samen met uw reisgenoten – van de reis en de omgeving en kunt u het verkeer beter in de gaten houden. Dat is een stuk rustiger voor u als bestuurder. Daarnaast is rijden met cruise control zeer goed voor het milieu. Door op een constante snelheid te rijden, verbruikt de auto minder benzine. En dat is weer goed voor het milieu en uw portemonnee.

Installeer zelf cruise control

Is uw auto niet uitgerust met cruise control investeer dan in een systeem wat gemakkelijk door u zelf is te installeren. Dankzij de handige cruise control apparaten van onder meer Waeco en Dynad is dat zo gedaan. De apparaten worden geleverd met een uitgebreide instructie, zodat u stap voor stap de installatie van de cruise control kunt doorlopen.

Universele cruise control

Door middel van een bedieningsorgaan te monteren in de cabine van de auto en in de motor rijdt ook u snel met cruise control. Een universeel systeem bestaat altijd uit een eenheid voor de besturing, een orgaan voor de bediening, bekabeling en een servo. Deze servo kan pneumatisch zijn of elektrisch.

Tip bij inbouwen cruise control

Voor een goede werking van de cruise control is het heel belangrijk dat de bedieningskabel van de servo die naar de gasklep in de motor loopt niet zomaar kan blijven haken of ergens achter blijft klemmen. Wanneer dit gebeurt werkt de cruise control niet goed. Wanneer de bedieningskabel mooi vrij ligt, dan weet u zeker dat de cruise control zijn werk doet. Dat wordt heerlijk ontspannen rijden, voor u en uw reisgenoten.

Waarom cruise control

  • Het zorgt voor ontspannen rijden
  • De auto verbruikt minder benzine
  • Het is gemakkelijk te installeren
  • U rijdt altijd de juiste snelheid
  • U riskeert geen snelheidsboetes meer