bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Diamant slijpschijf: doet wat geen andere slijpschijf kan

In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt, is een diamant slijpschijf gemaakt op basis van staal. Er worden echter speciale industriediamantkorrels op de randen aangebracht, waardoor men een extreem sterke diamant slijpschijf bekomt waarmee u ook door harde materialen slijpt. Daardoor gaat een diamanten doorslijpschijf zelfs door beton!

Waarvoor gebruikt u de diamant slijpschijf?

Een diamant slijpschijf is verrassend universeel inzetbaar. Gebruik bijvoorbeeld een breed type slijpschijf om groeven te maken in betonnen constructies. Hiernaast gaat u aan de slag met uw diamanten doorslijpschijf om natuursteen, tegels of keramiek op maat te snijden. Hebt u een klus waarvoor u tegels wilt bijsnijden? Kies dan voor een dun type diamanten doorslijpschijf. Uw haakse slijper uitrusten met een diamanten doorslijpschijf van ongeveer een tot anderhalve millimeter is bijvoorbeeld een geschikte optie.

Met een diamanten doorslijpschijf kunt u overigens niet alleen steen slijpen, maar ook andere harde materialen, zoals metaal. Daarom is deze slijpschijf ook voor metaalbewerkers een meerwaarde.

Waarom kiezen voor een diamant slijpschijf?

Als u voor een klus harde materialen moet slijpen, is een diamant slijpschijf altijd de beste keuze. Dit type slijpschijf heeft immers heel wat voordelen, zoals de stevige en robuuste afwerking. Hierdoor gaat hij extra lang mee, zeker in vergelijking met andere doorslijpschijven. Dat betekent ook dat uw slijpschijf erg efficiënt is, waardoor de klus nog sneller gedaan is. Daartegenover staat het hogere prijskaartje van dit type slijpschijf, zeker in vergelijking met klassieke doorslijpschijven. Vooral voor professionele toepassingen is deze slijpschijf echter geen overbodige luxe. Door de snelheid en precisie van dit gereedschap verdient u bovendien uw investering in geen tijd terug.

Een diamant slijpschijf voor elke toepassing

Over het algemeen is een diamant slijpschijf universeel inzetbaar, maar er zijn ook gespecialiseerde modellen op de markt. Niet elke diamant slijpschijf is bijvoorbeeld geschikt voor gebruik met een muurgroeffrees. Daarvoor kiest u voor een specifiek model slijpschijf, waarvoor ons businessteam u graag bijstaat. Ook voor bepaalde toepassingen gaat u voor een speciaal exemplaar. Een loodgieter die een heel zuivere snede nodig heeft, verkiest bijvoorbeeld een diamanten doorslijpschijf met een gesloten rand.

Deze vele mogelijkheden maken het vinden van een geschikte diamanten doorslijpschijf niet altijd eenvoudig. Daarom hebben wij bij Conrad de nodige informatie opgenomen op de desbetreffende productpagina's. Bovendien kunt u zoals altijd contact opnemen met ons businessteam. Zij verwijzen u graag door naar de best geschikte diamanten doorslijpschijf, voor een handige en snelle service.

De specifieke toepassingen van de Bosch diamant slijpschijf

Bosch is een van de topmerken die u terugvindt bij Conrad die kiest voor een duidelijke uitleg bij elk gereedschap, wat het extra makkelijk maakt voor u. De Bosch diamant slijpschijf 'Best for Universal' is bijvoorbeeld een diamanten doorslijpschijf die uiterst geschikt is voor universeel gebruik. Een klusjesman die een slijpschijf zoekt voor verschillende toepassingen heeft hiermee meteen een goed exemplaar in huis. De Bosch diamant slijpschijf 'Best for Ceramic' is dan weer de beste keuze voor vloerleggers die werken met keramische tegels.

Welk exemplaar u ook zoekt, Bosch heeft altijd een oplossing om uw klus af te werken. En de machines van Bosch? Die koopt u toch gewoon bij ons! Bent u echter op zoek naar een diamanten doorslijpschijf van een ander merk? Geen zorgen, want bij Conrad vindt u ook diamant slijpschijven van andere topmerken zoals Makita, Pferd en Rhodius.