Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over din-rail netvoedingen

 • WAS zijn din-rail netvoedingen?

 • Waardoor onderscheiden zich din-rail netvoedingen uit?

 • Soorten DIN-rail netvoedingen

 • Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over din-rail netvoedingen

 • Geselecteerde fabrikanten en merken

 

WAS zijn din-rail netvoedingen?

Din-rail netvoedingen zijn een subcategorie van netvoedingen. Uw naam draag vanwege de montagemethode in de installatie op een draag- of montagerails, waarvan de doorsnede de vorm van een verticale zaagsnede aan door een hoed met heeft aan te houden. De bijbehorende voedingseenheden beschikken over aan de achterkant een daarvoor gevormde opname, waarmee de voeding op de rail geschoven of erin wordt gekanteld. De bevestiging op de draagrail vindt plaats door een klem- of vastklikmechanisme aan de achterzijde van de voedingseenheid, de/het netvoedingadapter krachtsluitend houdt. Er zijn ook oplossingen, waarbij een klemschroef van de voorkant van de behuizing zo kan worden bediend, dat u aan de achterkant van de netvoeding op de montagerail drukt en het zo gefixeerd.

Voor deze montagerails zijn er volgens de norm DIN EN 60715 drie verschillende maten. De meest gebruikelijke is de zogenaamde DIN-rail met 35 millimeter railbreedte en 7,5 millimeter diepte. De DIN-rail kan uit staal, koper of aluminium bestaan, waarbij de laatste beide het gebruik als aardleiding toestaan.

Siemens din-rail netvoeding
 

Waardoor onderscheiden zich din-rail netvoedingen uit?

De bij Conrad beschikbare netvoedingen hebben een hoge storingsongevoeligheid, zeer variabele ingangsspanningen, zeer constant de uitgangsspanningen, elektronische bescherming- en compensatieklep functies voor overbelasting en begin van oververhitting. Daarbij zijn de constructies uitgekiende zo dat u met een minimale ruimte (vooral in de inbouwbreedte) verzorgen. Veel netvoedingen hebben een zogenaamde boost-functie, het kortstondige overbelasting veilig opvangt. Ook bij standaard behoren nullast- en kortsluitbestendig, die met elektronische schakelingen worden gewaarborgd.

Enkele van de netvoedingen hebben een comfortabel regelbare uitgangsspanningen. Oplossingen met klassieke transformatoren zijn inmiddels een uitzondering. Het gaat bijna uitsluitend om schakelvoedingen, de spanningsomvorming voorzien van een elektronische schakeling realiseren. Daarbij wordt de ingangsspanning in een spanning met een hogere frequentie omgezet, omdat bij stijgende frequentie de nodige kern diameters van transformatoren dalen. In aansluiting op de Transformation wordt de frequentie weer op de vereiste uitgangswaarde aangepast. De elektronische oplossing heeft het voordeel dat u spannings- en Frequentieschommelingen op de ingang zeer betrouwbaar compenseert. Daarmee gepaard gaat een relatief zeer hoog rendement bij ruimtelijk kleine vormfactoren.

LED-statusindicatoren op DIN-rail netvoedingen geven aan veel netvoedingen informatie over bedrijfstoestanden inclusief de melding van storingen. Met emissiewaarden bescherming tegen hoogfreqeunte abstrahlungen en vele varianten van aanraakbeveiliging garanderen de DIN-rail netvoedingen de naleving van nationale en internationale veiligheidseisen.

In de shop van Conrad wordt ook accessoires zoals aftakaansluitingen, klemafdekkingen en wandbevestigingen (bevestigingsadapter) aangeboden.

Uitgebreide beschrijvingen van de toepassingsmogelijkheden en installatie-instructies, ook wat betreft de toegelaten temperatuurgebieden, leveren de gegevensbladen van de fabrikant.

 

Soorten DIN-rail netvoedingen

De DIN-rail netvoedingen bij Conrad zijn bij de elektrische parameters gestaffeld op:

 • Ingangsspanningen 9 Volt tot 840 Volt gelijk- resp. wisselstroom
 • Uitgangsspanningen van 3,3 Volt tot 48 volt bij uitgangsstromen van 0,3 ampère tot 40 ampère
 • Beschikbare vermogen van 0,65 watt tot 1440 watt

Meer onderscheidende kenmerken zijn:

 • Din-rail netvoedingen zonder bijzondere extra aanduidingen zet altijd wisselstroom om in gelijkstroom, bijvoorbeeld voor de aandrijving van relais of overgaan in een installatie in huis.
 • Elektronische beveiligingsschakelaar: waaronder zijn schakelvoedingen met veiligheids uitschakelfunctie samengevat, die voor montage op DIN-rail de enige optie komen.
 • DC/DC-omvormermodule: monteerbare extra apparaten voor de uitvoer van een gedefinieerde gelijkspanning die het eigenlijke netvoeding niet levert, bijvoorbeeld 5 volt voor USB-aansluitingen.
 • Beveiligingsmodule beschermen naast een zuivere stroombewaking van de afzonderlijke uitgangen ook de gedefinieerde netvoedingsspanning tegen spanningsschommelingen, zodat een spanning in het systeem niet onder een bepaalde kritische waarde voor het behoud van de werking van het systeem daalt.
 • Het aantal uitgangen: 1 tot 8.
 • De aard van de elektrische aansluiting: veerklem, schroefklem, stekkeraansluiting of printplaten


Netvoedingen moeten grenswaarden van stoffen en het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen luid richtlijn 2011/65/EU van het Europees Parlement en de Raad van 8 juni 2011 worden genomen. De niet officiële aanduiding luidt RoHS(2), en wordt bij Conrad als selectiecriterium in de shop aangeboden.

 

Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over din-rail netvoedingen

 

Welke veiligheidsvoorschriften dienen bij de omgang met DIN-rail netvoedingen gaat?

 • Inbouw en onderhoudswerkzaamheden mogen uitsluitend worden uitgevoerd door een erkend vakman
 • Voor het begin van inbouw- of onderhoudswerkzaamheden is de stroomtoevoer losgekoppeld te worden; tegen onbedoeld opnieuw aanzetten te worden beveiligd en de doeltreffendheid van de uitschakeling te controleren
 • In bedrijfstoestand van is een bescherming tegen onbedoeld aanraken effectief te beveiligen
 • Het is op de juiste spanning en polariteiten en de geschiktheid van de netvoeding/netvoedingadapter voor de verwachte gebruik te letten
 • Bij functiestoringen of beschadigingen moet de voeding/voeding direct van de voedingsspanning losgekoppeld en tegen verdere gebruik worden opgeslagen
 • Neem absoluut de thermometers. Bij het overschrijden van reageren netvoedingen/netvoedingen met vermogen meetimpedantie, die in de fiches is

Hoe lang gaat een DIN-rail-netvoeding?

Een algemene uitspraak voor alle typen is niet mogelijk. Een voorbeeld van een houdbaarheid vermelding van fabrikant: acht jaar minimale levensduur (70.000 uur) bij aanhouden van vastgelegde ingangsspanning bereik, bij een gebruiks-/pauzeverhouding van 50 procent, zonder overschrijding van de bedrijfstemperatuur van +40 graden Celsius en bij standaard montage.

Hoe kan ICH een defecte din-rail netvoeding herkennen?

Eerste opmerking is altijd de uitvalt of onregelmatigheden op gevoede eindapparaat. Overmatige verwarming duidt op defecte. Van de aangewezen status-LED's geven vaak met gedetailleerde informatie over storingen

 

Geselecteerde fabrikanten en merken

Bicker Elektronik is een ontwikkelaar en producent van voedingen. Opgericht 1994 met stoel in donauwörth.

Block transformatoren elektronica is 1939 als fabricage van radio technische artikelen opgericht. Zetel is in verden.

Mean Well is een 1982 gegrundeter fabrikanten van elektronische onderdelen en componenten in neu-taipeh, China.

Murr Elektronik ontwikkelt, produceert en verkoopt producten op het gebied van elektrische en elektronische automatiseringstechniek. Opgericht 1975 met in oppenweiler.

Phoenix Contact GmbH & Co. KG is een Duitse onderneming, het componenten, systemen en oplossingen op het gebied van elektrotechniek, elektronica en automatisering aanbiedt. De stam stoel is in de westfaalse blomberg.

PULS werd in 1980 van Bern hard erdl, een pionier op het gebied van de ontwikkeling van schakelende voedingen in München opgericht.

TRACO Electronic AG in Baar, Zwitserland, produceert al meer dan 35 jaar netvoedingen voor de meest uiteenlopende toepassingen.

WAGO bezig wereldwijd momenteel meer dan 7.500 medewerkers, ca. 2300 alleen al in de stam huis in de minden/bondsland Nordrhein-Westfalen. Meer dan 1000 werknemers ontwikkelen, produceren en controleer sinds 1991 op de tweede Duitse ontwikkelings- en productie-locatie in sondershausen/Thüringen.

Siemens: de Siemens Aktiengesellschaft is de Duitse Holdingmaatschappij van een deutsche technologie concern. Als tele grafieken bau-anstalt van Siemens & Halske 1847 in Berlijn opgericht.

TDK-Lambda biedt sinds 1948 een breed scala van AC-DC-netvoedingen, DC-DC-omzetters en programmeerbare voedingen.

Weidmüller leveringen ontvangen klanten over de hele wereld met producten en oplossingen op het gebied Industrial Connectivity met inbegrip van de stroomvoorziening. Zetel is detmold.

 
 
Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord