bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over elektromagneet

  • WAS is een elektromagneet?

  • Welke typen en verschillende soorten elektromagneet zijn er?

  • Criteria voor elektromagneten - waar komt het aan?

  • Onze praktijktip

  • Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over elektromagneet

  • Conclusie: Zo koop je de passende elektromagenten

 

WAS is een elektromagneet?

Elektromagneten zijn elektromechanische componenten. U kunt gebruik maken van de feit dat elke testen van de geleider een magnetisch veld in zijn directe omgeving gegenereerd. Wordt een draad tot een spoel gewikkeld, een spanning geleverd, zodat een elektrische stroom doorheen loopt, overlappen de magnetische krachten in de geleider te een gemeenschappelijke magneetveld .

Permanente elektromagneet

Als u deze stroomvoerende spoel een ijzeren kern van ferromagnetische materialen bij, concentreren zich de magnetische veldlijnen in Kern en produceren een sterke magneetstroom . Een elektromagneet creëert dus - in tegenstelling tot permanente magneten -" alleen een magnetisch veld of er stroom stroming is.

Volgens het zogenaamde reluktanzprinzip streeft de magneet circuit van een elektromagneet altijd naar om zijn magnetische weerstand door een verkleining van de luchtspleet te verminderen . Brengt u een ferromagnetisch materiaal in de buurt van de elektromagneet, dan wordt dit dus van hem aangetrokken. Op deze manier kan mechanische werk verricht worden.

Omdat elektromagneten gewenst aan- en uitgeschakeld, kunnen met u veelzijdige toepassingen worden bediend. Enkele voorbeelden zijn open houden van brandwerende deuren en de veilige sluiten selbiger in geval van brand door het uitschakelen van de stroom, een hefbeweging op volgt bij het materiaaltransport ferro magnetische materialen, contactloze remmen d.m.v. inductie, magnetisch koppel en nog veel meer.

 

Welke typen en verschillende soorten elektromagneet zijn er?

Onder het samenvattende begrip elektromagneten kunt u weliswaar in principe alle types kwalificeert, wij spreken in dit geval echter over klassieke elektromagneten van de constructie zonder bewegende delen in de vorm van een dompel- of klap anker. Deze solenoids , ook vaak hecht- of in een pot magneten genoemd, hebt geen anker, omdat de magnetische cirkel bij u bewust door de beweging van andere onderdelen ferromagnetische worden gesloten. In deze vorm bent u daarom met een open ijzerkern uitgevoerd. Op uw werkzijde trek bij bestroming ferromagnetische materialen aan en houdt u deze zolang tot de stroomtoevoer weer wordt uitgeschakeld.

Elektromagneet met verschillende diameters

In de regel is uw model cilindrisch of rechthoekig en de werkzijde frontpartij uitgevoerd, om een zo grote kracht door een zo laag luchtspleet mogelijk te maken.

De bevestiging van de elektromagneet in of bij het betreffende apparaat, resp. de technische installaties, plaatsvindt - afhankelijk van de grootte - meestal via een of meerdere gaten met schroefdraad op de achterkant .

Elektromagneten is er ook als zogenaamde permanent elektromagneten . Ze bevatten een permanente magneten, de in stroomvrije toestand de eigenlijke magnetische kracht versterkt en daarmee de houd- of aanzetkracht beschikbaar stelt. Deze elektromagnetische kracht kan worden geneutraliseerd, door de spoel van de elektromagneet actief is en een tegen gestelde magnetische velden in een identiek voor de permanente magneten wordt opgebouwd.

 

Criteria voor elektromagneten - waar komt het aan?

Elektromagneet met open kabeluiteinde

Omdat de grootte, het gewicht en ook de prijs van elektromagneet in verband houden met het hechtkracht staan, geeft het weinig zin om een zeer sterke magneten aan te brengen wanneer een duidelijk kleinere uitvoering de taak net zo goed kan voldoen.

Omgekeerd, moet in acht worden genomen, dat de luid gegevensblad gespecificeerde houdkracht altijd op een ijzeren plaat met 10 mm dik en gladde oppervlak verkrijgen. Dunnere materialen, gelegeerde staalsoorten en ruwe oppervlakken reduceren de houdkracht, net als lak- of vuil lagen.

Voor bepaalde veiligheidsgerelateerde toepassingen zijn permanent elektromagneten bijzonder goed. Vergrendelen als instelling bijvoorbeeld ook dan nog kritieke gebieden in geval van een stroomstoring. Omgekeerd ontgrendelen permanent bestromte elektromagneten automatisch vlucht deuren of sluiten brandwerende deuren, als bij een brand wordt de stroomvoorziening uitvalt.

 

Onze praktijktip

Gebruik voor zogenaamde ontspanfunctie processen , dus toepassingen waarbij de magnetische kracht altijd slechts kortstondig moet worden uitgeschakeld, indien mogelijk permanent elektromagneten. U hebt in de "bedrijfstoestand" geen elektrische energie en zijn daarom economisch voordeel.

 

Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over elektromagneet

WAS verstaat men onder het begrip rechterhand-regel?

Hiermee kan de richting van de veldlijnen en daarmee de noord- en zuidpool van magneten zeer eenvoudig bepalen: u omvat de spoel met de hand zodanig vast, dat de vinger in de richting van de technische stroomrichting (van de plus- naar de minpool) gebogen zijn, en spreidt de duim opzij af. De duim de rechterhand geeft de kleurovergang verloopt van het magnetische veld en tegelijkertijd de magnetische noordpool.

Waarom wordt de hechtkracht van elektromagneet in N, niet in kg aangegeven?

N (Newton) is de officiële grootte in de natuurkunde voor de kracht. In tegenstelling tot massatoevoeging in kilogram (kg), die door de moeilijk veld afhangen, is de unit N een constante voor eenvoudige omrekening: 10 N voldoen aan op de aarde rond 1,02 kg gewicht of een massa van exact 1 kg. Omgekeerd: 1 kg gewicht komt overeen met ca. Gravitatieconstante 9,81 N. een hefmagneet met een hechtkracht van 500 N kan dus (op aarde) een gewicht van ongeveer 51 kg dragen.

 

Conclusie: Zo koop de passende elektromagneet

Bij de hechtkracht moet altijd een veiligheidsfactor dient wel rekening te worden gehouden, de houdkracht niet te krap bemeten zijn . Let op de maximale inschakelduur conform gegevensblad. Wordt alleen kortstondig een hoge kracht nodig, zo kan ook een kleinere solenoid in combinatie met een stroomoverbrugging in aanmerking komen. Beschermingsklasse en eventueel vereiste keurmerk moeten de geplande toepassing in elk geval voldoen.

Tot de elektromagneet