Advies

Een excentrische schuurmachine gebruikt u voor het snel schuren van zowel grote vlakken als voor gebogen oppervlaktes. Gratis retourneren ✓ Scherpe prijzen ✓

De excentrische schuurmachine: handig gereedschap voor het schuren van tafels en deuren

De excentrische schuurmachine gebruikt u voornamelijk om grof en snel schuurwerk te verrichten en dit bij grotere oppervlaktes, zoals houten platen of deuren. Ook gebogen oppervlaktes vormen geen probleem voor dit stevig gereedschap. De excentrische schuurmachine laat zich per slot van rekening kenmerken door zijn snelle schuursnelheid en cirkelvormige vlakke zool voor een optimaal resultaat.

Vergelijking met andere schuurmachines

Er zijn verschillende soorten schuurmachines op de markt te vinden, zoals de vlakschuurmachine, de bandschuurmachine en de multischuurmachine. Deze machines hebben stuk voor stuk specifieke eigenschappen en toepassingen, net als de excentrische schuurmachine.

In de eerste plaats staat dit gereedschap garant voor een vrij snelle materiaalverwijdering, zeker in vergelijking met de vlakschuurmachine. De excentrische schuurmachine is voornamelijk geschikt voor licht en fijn werk. Vooral in het schuren van gebogen oppervlaktes, zoals de rondingen van een meubelstuk, blinkt deze machine uit.

Conrad heeft echter nog heel wat andere schuurmachines in het assortiment, zodat u voor elke klus een geschikte machine vindt. Wilt u verflagen van grote oppervlakte schuren? Kies dan voor de bandschuurmachine. Voor het schuren van hoeken en randen is een deltaschuurmachine dan weer een ideaal gereedschap.

Over de zool van de excentrische schuurmachine

De excentrische schuurmachine heeft een snel roterende ronde zool, waardoor oneffenheden vanop elk punt geschuurd worden. Het verklaart ook de benaming van de excentrische schuurmachine die vanaf het midden of center zorgt voor een gelijkmatige en volledige schuring van het oppervlak. Bij de meeste excentrische schuurmachines bevestigt u deze ronde schuurzool door middel van klittenband. U koopt hiervoor dus gespecialiseerde vellen aan die reeds voorzien zijn van luchtopeningen voor het wegzuigen van het stof. Deze vellen of zolen verkrijgt u snel en makkelijk via de website.

Waarop moet u letten bij het kopen van de excentrische schuurmachine?

De kenmerken en het gebruik van de excentrische schuurmachine zijn belangrijke factoren bij uw aankoop. Toch zijn er nog een aantal andere zaken waarop u let bij het kiezen van een excentrische schuurmachine.

Ga in de eerste plaats na of u een klassieke excenterschuurmachine of een excentrische accuschuurmachine wilt. Een klassieke excentrische schuurmachine is over het algemeen krachtiger en is een goede keuze voor een sporadische schuurklus. Indien er geen stroom aanwezig is en flexibiliteit een must is, is een excentrische accuschuurmachine een beter idee. De elektriciteitskabel komt dan immers nooit in uw weg te zitten.

Een andere factor die heel belangrijk is, is het slijpvlak. Dit kiest u in functie van het op te schuren oppervlak. Voor grote oppervlaktes is een slijpvlak met een diameter van 150 mm of aangeraden, terwijl u voor kleine oppervlaktes kiest voor een kleine diameter.

Ook andere schuurmachines kopen bij Conrad

Naast de excentrische schuurmachine en de bijpassende schuurzolen vindt u bij Conrad ook andere schuurmachines. Voor elke toepassing is er immers een geschikte schuurmachine. Zo is er een vlakschuurmachine voor de fijne afwerking van vlakke oppervlaktes, een bandschuurmachine voor het schuren van houten vloeren of een deltaschuurmachine voor de afwerking van de hoeken en randen. Wat u ook verkiest, bij Conrad vindt u ze allemaal.