bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Bescherm uzelf tegen elektrische schokken met fasetesters van Conrad

Een fasetester is een klein maar onmisbaar apparaat en werktuig bij al uw werkzaamheden aan het lichtnet. Een fasetester is een schroevendraaier waarmee u kunt testen of er spanning op het net zit. Een andere term voor fasetester is een eenpolige spanningszoeker. U meet hiermee de aanwezigheid van een wisselspanning tussen 110 en 240V. Over het algemeen gebruikt u de eenpolige spanningszoekers of fasetesters tijdens een klus aan verlichting, bijvoorbeeld om te controleren of de schakeling correct werkt. Bij Conrad heeft u een grote keuze aan fasetesters van bekende merken. Bent u een ervaren doe-het-zelver of een professionele elektricien, bestel dan vandaag uw fasetesters bij Conrad.

Hoe gaat u te werk met fasetesters?

Het principe van fasetesters is vrij eenvoudig:

  • U brengt een fasetester met de punt in contact met een deel van een elektrische installatie.
  • Zorg er hierbij voor dat u met uw hand enkel het heft in kunststof aanraakt.
  • Als het gedeelte dat u met het metaal aanraakt daadwerkelijk onder spanning staat, dan gaat het lampje in de spanningzoeker branden. Dit lampje brandt dus door de elektrische spanning.
  • Om te vermijden dat het lampje kapot brandt, is er ook een sterke weerstand aanwezig. Dankzij deze weerstand kunt u de fasetester keer op keer gebruiken.

U gebruikt fasetesters als u vaak met elektriciteit en elektronica werkt. We noemden reeds verlichting, maar in een werkplaats is een fasetester eveneens erg praktisch. Een fasetester is immers ook gewoon een schroevendraaier om schroefjes aan te spannen of los te maken.

De fysieke grootte van een fasetester kiest u helemaal zelf. Er zijn immers heel wat verschillende soorten die u altijd wel eens kunt gebruiken. De koplengte varieert van 14 tot 120 mm bijvoorbeeld. Daarnaast is er ook telkens een minimale en maximale spanning die u kunt meten met een fasetester.

Welke spanningssterkte kunt u kiezen voor een fasetester?

U heeft qua spanningssterkte de keuze uit:

·         minimaal 12V

·         maximaal 1000V

Voor elektronicaprojecten tot industriële elektriciteitswerken; altijd heeft u hierbij de keuze voor de beste fasetester.

Welke merken verkopen fasetesters?

Bij Conrad houden we van kwaliteitsmateriaal. Daarom verkopen we fasetesters van professionele merken. Denk bijvoorbeeld aan:

·         Bahco

·         Gedore

·         Brüder Mannesmann

·         Laserliner

·         Wera

Wat maakt fasetesters naast hun minimale en maximale spanning extra handig?

  • We vinden het altijd handig als fasetesters beschikken over een clip om het werktuig in je werkkleding of je meetinstrumentenholster of -riem te fixeren. Zo heeft u het werktuig altijd bij de hand, ook al staat u bijvoorbeeld op een hoogtewerker.
  • Duurzame lampjes in de fasetesters. Het is belangrijk dat een fasetester duurzaam is. Kies daarom voor een fasetester met een sterke weerstand en een energiezuinig en duurzaam ledlampje.
  • De kleur van de fasetesters zelf is ook belangrijk. U kunt bijvoorbeeld gaan voor een fasetester met een opvallende kleur. Zo vindt u het werktuig altijd snel terug tussen andere schroevendraaiers.
  • Bent u vaak met elektriciteit of elektronica bezig, dan kunt u investeren in een set met fasetesters. Deze kunnen dan telkens verschillende afmetingen hebben en geschikt zijn voor verschillende minimale en maximale spanningen.

Bestel bij Conrad fasetesters voor elk project

Een elektrische installatie aanleggen is vakwerk. Daarom wilt u enkel de beste materialen kopen. Hiervoor doet u een beroep op Conrad. Wij zijn de online specialist in testapparatuur en meetapparatuur. Als online sourcingplatform zijn we niet zomaar een online warenhuis. We spreken uw taal en geven gepaste ondersteuning en advies aan u als elektricien, monteur of producent.

Eenvoudig, snel en met kennis van zaken. Dit zijn drie termen die onze werking goed omschrijven. Onze magazijnen tellen meer dan 450.000 verschillende artikelen, en hier komen er elke dag nog eens nieuwe bij. Dankzij ons Technology In Focus-programma zijn we immers altijd als eersten op de hoogte van nieuwe producten en trends. Hiervoor wisselen wij van Conrad informatie uit met onze belangrijkste leveranciers. Wat betekent dit voor u als klant? Dat u bij Conrad altijd in enkele muisklikken die ene fasetester bestelt die u nodig heeft voor uw project.