bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Bij Conrad vindt u verschillende soorten freesmachines, inclusief de bovenfrees- en multifreesmachine. Steeds garantie op kwaliteit ✓ Altijd lage prijzen ✓

Welke freesmachine gebruikt u voor welke taak?

Er zijn verschillende soorten freesmachines op de markt, zoals bovenfrezen, lamellenfrezen en multifunctionele freesmachines. Elke machine heeft een andere toepassing, dus gaat u steeds na waarvoor u de freesmachine wilt gebruiken. Een bovenfrees is bijvoorbeeld ideaal als u profielranden wilt maken. Om een groef te maken en kabels in de muur weg te werken, is een muurfrees dan weer een beter idee. Hier bespreken onze specialisten enkele toepassingen van freesmachines. Hebt u advies op maat nodig? Ook dan helpen ze u graag verder.

Met een freesmachine een groef maken in de vloer

Er zijn verschillende redenen waarom u een groef in de vloer te maken, zoals om kabels netjes weg te werken. Met een muurfrees hebt u deze klus in geen tijd geklaard. Deze machine snijdt twee schijven uit de groefbreedte, waarna u het resterend gesteente met een beitel weghakt. Vervolgens legt u de kabels en maakt u alles weer dicht met beton. Uw vloer is nu klaar voor de afwerking. Zorg ervoor dat de muurfrees over een voldoende grote maximale freesdiepte en -breedte beschikt.

Een profielrand maken in een tafelblad

Gaat u aan de slag met eigen meubelstukken en wilt u een profielrand maken in een deurtje of in een tafelblad? Dan gebruikt u een bovenfreesmachine. Om ervoor te zorgen dat u zeer precies freest, kunt u een parallelgeleider gebruiken. Bij decoratieve ingrepen is er geen marge voor fouten, dus is het belangrijk dat u een geschikte freesmachine gebruikt. Een freesmachine met ledverlichting en geïntegreerde stofafzuiging krijgt dan de voorkeur. Ook hier moet u rekening houden met een aantal andere kenmerken van de freesmachine, zoals de maximale freesdiepte en het vermogen. Beschikt u niet over een bovenfreesmachine? Dan kunt u met behulp van een opzetstuk ook de multifunctionele freesmachine gebruiken, wat minstens even doeltreffend is.

De randen van een kastdeurtje afwerken met rondingen

Voor de afwerking van een kastdeurtje of een keukenblad zult u er waarschijnlijk wel een mooi profiel op willen maken. Hiervoor gebruikt u een kantenfrees, een freesmachine waarmee u afschuiningen en rondingen maakt. Deze gespecialiseerde machine heeft beperkte toepassingen en wordt dus vooral aangekocht door professionals. U kunt ook gewoon een multifunctionele freesmachine gebruiken, voorzien van een kantenfreeskop.

Blinde houtverbindingen maken met een freesmachine

Wanneer u houten stukken met elkaar wilt verbinden zonder gebruik te maken van spijkers of houtschroeven, gebruikt u een lamellenfrees. Dit is een freesmachine die uit beide houten stukken een hap neemt, waarna u het gat met houtlijm en een deuvel vult. Het is belangrijk dat de lamellenfrees nauwkeurig kan worden ingesteld opdat elke verbinding dezelfde diepte heeft. Ook krijgt een machine met stofafzuiging de voorkeur, net zoals een lamellenfrees met een verstekgeleider.

Dankzij Conrad bent u klaar voor alle werken

Bij Conrad vindt u niet alleen verschillende freesmachines, maar ook de accessoires die u nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan de frezen voor uw freesmachine, als zij al niet worden meegeleverd. In onze webwinkel vindt u bovendien ook integrale freessets om slijtage op te vangen of om extra mogelijkheden te creëren. Tot slot bieden wij ook een bovenfreestafel, een bovenfreesvoorzetstuk en een stofzuiger aan. Kortom, alles om aan de slag te gaan met uw freesmachine.