Advies

Gas- en koolmonoxidemelders verhogen de veiligheid in uw woning. U koopt ze via conrad, ook voor de detectie van radon. Achteraf betalen ✓ Snel in huis ✓

Koolmonoxidemelders en gasmelders voor uw woning of bedrijf

Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar omdat u CO niet kunt ruiken of zien. Maar ook gas is zeker niet zonder gevaar. Daarom vindt u bij ons koolmonoxidemelders en gasmelders die ervoor zorgen dat u bij gevaar ontwaakt en snel actie kunt ondernemen.

Wat is het verschil tussen koolmonoxidemelders en gasmelders

In tegenstelling tot rookmelders zijn koolmonoxidemelders en gasmelders nog niet verplicht in België. Toch wordt het gebruik ervan aangeraden. Alvast goed om te weten is dat koolmonoxidemelders en gasmelders geen synoniemen zijn. Een koolmonoxidemelder detecteert immers enkel koolstofmonoxide, een volledig reukloos en gevaarlijk gas. Een gasmelder gebruikt u daarnaast om andere gassen zoals aardgas, propaan of butaan te detecteren. Ze hebben dus alle twee hun nut in uw woning en wij raden dan ook aan om zowel een gasmelder, koolmonoxidemelder als een rookmelder te plaatsen.

Waar plaatst u koolmonoxidemelders en gasmelders?

Het is belangrijk dat u voldoende koolmonoxidemelders plaatst. U plaatst minimaal één koolmonoxidemelder in de slaapkamerhal, maar niet te dicht bij de verbrandingsketel. Indien een bepaalde ruimte over een eigen verbranding beschikt, plaatst u hier een extra koolmonoxidemelder. Plaats dit echter nooit te dicht bij de verbrandingsketel, want dan is het niet onlogisch dat uw koolmonoxidemelder blijft afgaan. U kunt bijvoorbeeld ook een koolmonoxidemelder plaatsen in de caravan. Een gasmelder plaatst u dan weer op de punten waar gasverbruikers staan. Meestal volstaat het om enkel op de benedenverdieping gasmelders te plaatsen, tenzij u boven ook gasverbruikers heeft.

Koolmonoxidemelders hangt u best op anderhalve meter hoogte, aangezien koolmonoxide zich vooral op deze hoogte ophoopt. Bij het plaatsen van een gasmelder houdt u dan weer rekening met het type gas dat u gebruikt. Butaan en propaan zijn bijvoorbeeld zware gassen die laag blijven hangen, waardoor u 'm zo laag mogelijk bij de grond monteert. Doe dit wel nooit achter een kast of een gordijn, om de toevoer niet te blokkeren. Gebruikt u aardgas? Een gasmelder detecteert ook aardgas, maar onthoud wel dat u dan de gasmelder steeds aan het plafond plaatst.

Waar koopt u koolmonoxidemelders en gasmelders?

In doe-het-zelfzaken en elektronicawinkels kunt u vrijwel altijd koolmonoxidemelders en gasmelders kopen. Er zijn wel een aantal zaken waarop u dient te letten, met name wat het al dan niet kan detecteren. Zo kunnen gasmelders slechts bij uitzondering andere gassen als ethanol of radon detecteren. Bij gespecialiseerde webwinkels zoals Conrad zijn dergelijke gasmelders wel gewoon verkrijgbaar. Meer zelfs: via onze uitgebreide filtermogelijkheden vindt u in een handomdraai de beste koolmonoxide melder of gasmelders die u nodig heeft en dit aan de beste verkoopvoorwaarden, inclusief een betalingstermijn van maar liefst zestig dagen.

Meer dan alleen koolmonoxidemelders en gasmelders

Bij Conrad vindt u niet alleen koolmonoxidemelders en gasmelders, maar ook talloze andere gevarenmelders. Onder andere de verplichte rookmelders, watermelders en stroomuitvalmelders zijn allemaal verkrijgbaar in onze webwinkel. Tilt u de veiligheid in uw woning of bedrijf graag naar een hoger niveau? Dan bieden wij alarmsystemen, noodverlichting en kluizen aan. Kortom, bij Conrad vindt u alles om veilig te wonen en werken.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord