bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Ongeacht of u nu korte, lange of vuurbestendige geleiderkettingkabels nodig heeft, u vindt ze steeds op conrad. De ruimste keuze ✓ Gratis retourneren ✓

Geleiderkettingkabels die de zwaarste omstandigheden aankunnen

Naar bewegende onderdelen kunt u niet zomaar stroom- of datakabels trekken. Dergelijke kabels moeten immers trekbestendig zijn, maar moeten daarnaast in statische toestand vormvast blijven. Daarom zijn geleiderkettingkabels de ideale oplossing, want zij werden speciaal voor dergelijke toepassingen op de markt gebracht. Bij Conrad vindt u een uitgebreid assortiment aan geleiderkettingkabels en dit met uiteenlopende lengtes en aders.

Wat zijn geleiderkettingkabels?

Geleiderkettingkabels zijn kabels die speciaal ontworpen zijn voor voortdurend bewegende toepassingen, vaak onder extreme omstandigheden. Deze geleiderkabels voorzien de stroomtoevoer naar bewegende delen en worden voornamelijk gebruikt als energietoevoerlijn bij machines en robots. U gebruikt de kettingkabel voor motorgestuurde of pneumatische aangedreven bewegende delen. Ze zijn uitermate flexibel ontworpen en geschikt voor transfer- en productiestraten. Afhankelijk van de specifieke eigenschappen zijn geleiderkettingkabels olie- en vlambestendig. Daarnaast varieert het aantal aders in de kabelgeleider. Bij Conrad vindt u bijvoorbeeld naast de klassieke 9-aderige geleider kabel ook geleiderkettingkabels die tot 65 aders bevatten.

Hoe werken geleiderkettingkabels?

In het hart van geleiderkettingkabels vindt u de feitelijke geleiders die signalen, stroom of data overbrengen. Zij werden vervolgens voorzien van een stevig jasje om geen schade op te lopen bij de voortdurende bewegingen. Vervolgens wordt er een flexibel isolatiemateriaal aangebracht. In de meeste gevallen gaat het om polymeren en elastomeren. Dit bestaat uit elastische moleculen waartussen vrij veel beweging mogelijk is, maar die bij het wegvallen van de uitwendige krachten opnieuw hun oorspronkelijke vorm aannemen. De vele bewegingen zullen geleiderkettingkabels met andere woorden niet uitrekken, waardoor ze langdurig meegaan.

De uitwendige isolatielaag werd tenslotte ontwikkeld om optimaal om te kunnen gaan met de extreme omstandigheden waarin geleiderkettingkabels functioneren. Dit gaat van olie- en hittebestendigheid tot uv-bestendigheid en de afscherming voor datastoringen. Het is dan ook belangrijk dat u uw kabels steeds kiest in functie van dergelijke toepassingen. Via de uitgebreide filtermogelijkheid op onze website selecteert u de bijzonderheden waaraan de door u gezochte geleiderkettingkabels moeten voldoen, zoals de vlam-, olie- en sleepkettinggeschiktheid.

Waar geleiderkettingkabels kopen?

Omdat geleiderkettingkabels aan extreme omstandigheden worden blootgesteld, is het belangrijk dat u enkel kwalitatieve geleiderkettingkabels gebruikt. Vooral geleiderkettingkabels die u via buitenlandse websites koopt, voldoen zelden aan de eisen die we er in België aan stellen. Daarnaast zijn dergelijke geleiderkettingkabels zelden RoHS-gecertificeerd. Ze gebruiken vaak vlamvertragende stoffen die gezondheidsrisico's inhouden, zoals PBB (polygebromeerde bifenylen) en PBDE (polybroomdifenylethers). Koop daarom enkel geleiderkettingkabels bij ISO-gecertificeerde bedrijven zoals Conrad, omdat u enkel hier zeker bent van een gedegen kwaliteitscontrolesysteem en de RoHS-compatibiliteit.

Alle kabels voor uw bedrijf

Bij industriële toepassingen dienen kabels vaak aan de strengste eisen te voldoen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er veel kabelsoorten op de markt verkrijgbaar zijn. Conrad is met zijn ruim assortiment aan kabels uniek in de markt. Bij ons vindt u dan ook speciale alarmkabels, SAT-installatiekabelsapparaatkabelsbesturingskabels en meer. Bekijk ons uitgebreid assortiment en vind steeds de kabels die u voor uw toepassing nodig heeft. Maak daarbij gebruik van onze handige filtermogelijkheid of laat u bijstaan door de Conrad klantenservice.